Skip to main content

#5 Ramadhan | awek puteri UMNO

tengah-tengah matahari baru nak nampak pagi-pagi jumaat ni,mase ni laa ramai orang tido.normal.dijamin 100%..trend yang tak pernah lapuk dari dulu sampai sekarang..sebab waktu pagi ni memang sedap dibuat tido..lajak hingga pukul 10 ke..lagi hebat sampai matahari tegak atas kepala..walopon ramai orang selalu buat dan aku pon kadang-kadang buat jugak,tapi alang-alang berkesempatan bersama Ramadhan tahun ni,rase macam rugi je klo kite bazirkan waktu pagi dengan tido..klo tak tido,walopon tak mengaji,dengar orang mengaji pon kire OK dah..

tapi yang atas tu pendapat je..ni baru point yang sungguh-sungguh..klo dapat awek pu3 UMNO.awek pon da ade kategori zaman skang ni..hahaha

disebut oleh Ustaz Azhar dalam video ni,lelaki baik dan soleh digalakkan berkahwin dengan perempuan lagho,tapi perempuan solehah tak digalakkan berkahwin dengan lelaki lagho


***sape tak tau lagho tu ape,lagho ni boleh diumpamakan sebagai lalai..suke buat perkara-perkara yang tidak memberi faedah..sama-sama kite nyalakan Ramdhan yang dah masuk hari ke-5 ni..huhu

Comments

cik dila said…
eheh,selamat pagi!
KABAKOGA said…
lagho,lagho..sambil geleng pale due tige pong mulut wat bunyi cuk cuk cuk..
parok nebeng doh lagho gtu mat op
jaya jr said…
cik dila: :D

kabakoga:haha..jelas molek penyataan tu harun..bleh bayang doh gane situasi ngn bunyi cuk cuk cuk tu..haha..zaman leni..kite pon terkene gok sepom due..pakat ingat peringat gitu aa

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka