Monday, August 15, 2011

#15 Ramadhan | masih ramai insan yang terabai


ni scene pagi-pagi ketika hujung minggu kat pekan berhampiran umah aku..tak sesak..boleh parking kereta suke hati atas line kuning pon takpe..takde orang marah..klo nak maen snap-snap gambor tu memang boleh sangat laa..

cerite pasal pekan yang dah jadi tanoh tupoh daghoh ambe dari kecik lagi,kemajuan tu bukan takde,ade banyak tapi kadang-kadang masih ade suara yang hinggap kat telinga aku tanda masih tidak puas hati..sebagai teman ketika bersua muka dengan sorang kawan,aku dengar je aduan yang dilontarkan tu sambil tengok-tengok ke luar tingkap kereta

"owoh,kappung aku tak dok lapu jalang malang-malang..buleh ye letok pokok-pokok ade lapu ni sining..banyok pulok tu"..ketika itu,aku sedang melalui kawasan ini..

gambar penuh cahaya dekat i-city kuala terengganu

mase aku lalu tu siang,ini gambar aku ambik mase berjalan malam..tapi tu tak penting,yang kite nak share ialah masih ade penduduk tak brape nak bandar yang bayar cukai sama rata tapi kemudahan tak cukup..bukan nak kondem pasang lampu banyak-banyak kat bandor ni,aku pon suke boleh ambik-ambik gambor..tapi bile da pasang kat sini,ingat-ingat laa nak pasang pulak kat area mane yang tak cukup lagi..

***sudah separuh Ramadhan..pejam celik-pejam celik arini da 15 hari berpuasa..semalam mase solat sunat witir bace doa qunut ke tak??? =)

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

24 comments:

[k]o{q}i[n] said...

biasala tu... kne berani bersuara. kalo x, diorang abaikan je...

Saif Sulong said...

tgk lampu,rase nk balik ganu lalu. haha

Mario said...

rindu aku ngan ganu ni...dah lama tak g...

ILA HonEyBuNNy said...

adehhh...apa kata amik ja lampu tu p pasang dekat yang xde..hehe

adehh...xfaham sangat la bahasa ganu.ehhe

syasya said...

waa..a'ah kan. separuh ramadhan witir tu bace qunut! neway..salam ramadhan =)

Anies Anessa said...

saya bakal mnjadi warga kuala terengganu nnt..hehehe

Finaz Jaafar said...

uiiihhh, kte kapungg ganu gok !

jaya jr said...

koqin:masalah nye kroni je diorang bagi..suare tu macam2 dah..susah betol..kesian pon ade..

saif:haha..dh tu balik aa..bas banyok kat greenwood..hik3..aku pon tembok sikit2 je leni

mario:hehe,boleh jugak nk rindu..dulu pernah duk kat sini ke?

ila:hehe,klo laa lampu jalan tu macam mentol bilik air,lame dh orang buat..kui3..xpe,bahase ganu ni senang je..tambah 'g' kt blakang..huuuuu

syasya:salam ramadhan jugak =) jangan lupe bace qunut..hihihi

anies:selamat datang ke kuala terengganu..blajo cakap ganu dok lagi?

finaz:haha..laa doh tu balik raye kappung aa ;)

L said...

huhu.. nk nk g rayo sano!

sy syg awak?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/kasih-sayang.html

Nurul Iman Rosman said...

la, orang ganu rupe nye. hai. hehe ;)

jaya jr said...
This comment has been removed by the author.
jaya jr said...

L:haha..jom aa..banyak open house kt sini..hik3

iman:huhu,orang ganu je..hai2

Cik Bell said...

perghh! terengganu dah advance tu..ada i city.haha

Chuu Muqhlis said...

nice shoot! :D
em, cmne nak buat bokeh bg bentuk cm hexagon tu..

jaya jr said...

cik bell:haha,advance aa.negeri laen xde lagi..ganu je nak lawan shah alam ni..kui3

chuu muqhlis:nak bokeh pakai lens 50mm pastu kene main sket laa ngn lens tu..boleh laa dapat hexagon xpon bulat..huhu

Memey Baharom said...

i-city dekat k.terengganu ??aneh nie. ade ke ?? ehehhehe

zati embong said...

bnyak lg kena naik taraf bandar ganu.jat kdg2 blk kg surrender nk kuar bndr.

Mohamadazhan.com said...

lama dah aku tak ganu ni...tgk hujung bulan 11 kalau jadi sampai sana.

~Nana 귀여운~ said...

kerajaan memang mcm tuh..sistem macam mana ntah..x kisah la kat negeri mana-mana pung..huhu

saya_arief said...

ore ganu boh..
steady..
ejah g make kepok lekor dungun sekali.
ke guane?

jaya jr said...

memey:haha,ade aa..x caye search aa google..hik3

zati:haha,memang btol..tapi kire OK laa..klo nak beli barang tu xpernah laa xdok..butk pon bayok dh buke leni..huuu

azhan:hehe,sila-sila..terengganu sentiasa bersedia menerima pelancing2 dalam dan luar negara =)

nana:tu laa..membangun tu betol dah,tapi kadang2 tak menyeluruh..adoi

arief:bereh.,tapi area Kuala ni banyok dh kepok lekor..jauh plop nk naek dungun g makan kepok..haha

Chuu Muqhlis said...

bulat biasa la dapat., hexagon ke pentagon ke...sukar ditemui -___-''

jaya jr said...

oowh..klo selalu try boleh laa..praktik banayk kali laa..senang je..hihi

cik ery said...

bca doa qunut :)