Tuesday, August 16, 2011

#16 Ramadhan | lampu kelip-kelip



lampu lik lak,lampu kelip-kelip,lampu warna-warni.aah tak kisah laa ape name pon lampu ni..masuk malam ke-17 ni da ramai pasang..sebelum ni aku je yang pasang..tapi aku tunjuk 2 gambor je..takde keje pulak aku nak mengacau rumah tangge orang malam-malam puase ni.ni pon aku ambik dari kawasan umah aku je.hihihi

pelita ade dalam stor..tapi tahun lepas minyak tanah dah mencekik darah..aku rase tahun ni lagi laa mencekik-cekik dari tahun lepas..sebotol je da brape hinggit..aku nak jugak berbuka nasik beriyani..takkan sebab nak beli minyak tanah aku kene korbankan lauk berbuka..salah konsep tu..kite kene utamakan lauk untuk berbuka..pelita belakang-belakang sikit..

***sape jeles boleh laa beli lampu lik lak lip lap ni..murah dah skang ni..barang cina..beli banyak pon takpe..klo tak sebab diorang yang buat,susah je nak dapat lampu ni murah-murah..ni jiran sebelah umah aku yang bagitau..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

27 comments:

Nurul Iman Rosman said...

cepat2 lah pasang kat rumah tu.

baru meriah! hehe ;)

Cik Ca'ah said...

a'ah nak pakai pelita kan dah kos minyak plak kan
bubuh lampu lip lap senang keja

Gadis Butterfly said...

nak jugak lampu kelip2...
tapi rase nye tahun ni kalu sempat ade org nk buat pintu gerbang...
tp xtahu la jadi ke x mcm tahun lepas...

~Nana 귀여운~ said...

jeles nye tengok tuan punya rumah ade lampu lik lak atau lampu kelip2 tu kan kan kaaaannnn!!

nasib saya dok umah felat jep..wuuu cedeyyy mak no!!

[k]o{q}i[n] said...

aku nk dtg rye umh ko la nnti...

Cik Bell said...

xde lampu kelip2..pakai kunang2 je..hehe

Umie Artoqiemie said...

meriah je =D

RasyidHamid said...

lame siot tak nampak lampu tu time raye..hahaha

nadia fatihah said...

hahaha, sy punyer belom beli lg :P

dak eina said...

umah eina xgne pon lampu lip lap nie..huhu

buyat(bebola tomato) said...

bawak balik uia gantung kat sala!

L said...

huhu. berpada pada lah...

jom berdoa?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/doakan-untuk-keburukan-saudara-seislam.html

Yui_Wani said...

Fuhuuuu semangat~ rawr

syasya said...

hehe rumah kite x pernah ade pon lampu lip lap lip lap ni! hee yg seronok tu ade rumah ttu pasang siap ade lagu raya heee nice!

maCy said...

atas tu nmpk santek!

yui92 said...

haa seperti cik caah..aku panggil lampu ni lampu liplap... (bukan liklak) =p=p=p=p

jaya jr said...

iman:haha,da ade dah kat umah tuuu..kui3

ca'ah:tu laa.kos minyak tanah mahal jugak kot..tapi nak jugak pasang las2 sikit nanti..haha

butterfly:mak aih siap berpintu gerbang..lagi meriah ngalahkan makngah..huhu..klo jadi upload gambor laa..

nana:haha,umah flat pon boleh pasang ape..bukan ade orang nak marah..bukan curik letrik die pon..huuu

koqin:haha,boleh je..takde hal bro..

cikbell:kunang2 lalu 2-3 minit pastu xde..lampu kelip2 ni duk diam2 dari berbuka sampai nak tido..hihi

umie:meriah laa jugak kan..sekali sekale..ngeh3

rasyid:duk amereka memang aa tak nmapk..bile ko nak balik Malaysia?hihi

Chuu Muqhlis said...

Masa kecik dulu abg aku rajin buat pelita buluh., tp sekarang pakai pelita biasa je. minyak tanah mmg makin mahal
pakai diesel larh :P

jaya jr said...

nadia:huhu,sila laa beli..longgok2 je skang ni..

dak eina:gune je..beli pasang sendiri.setel..haha

buyat:nasib tahun ni puase kat umah..klo tak memang aku buat dah..kasi orang arab terpegun sikit..haha

L:insyaAllah..berpada-pada selagi termampu =)

yui wani:hehe,semangat sebab tengok orang jual murah..klo mahal kiok je..

syasya:klo ade lagu tu ok jugak..tapi cepat rosak laa..skali kene hujan daa masuk air speaker..huu

maCy:sebab kene sudut yang baik kot..hehe..terima kasih

yui:haha..liklak aa baru rock sikit..liklakliklak..haha

jaya jr said...

chuu:haha,diesel pon satu option yang dah pernah pikir jugak..tapi ade orang tak bagi sebab bau diesel ni kuat..haha

Pink Diva™ said...

Thats pics really amazed me dear..
its so wonderful lightning..

fadzlynniza said...

nnti leh snap lampu lip lap2x kt umah alin pula. hee=)

izzana said...

alllllllllllllaaaa nape letk pic ni.. mengimbau nostalgia.. ni yg rse nk cuti rya cepat2 ni rindu kampung..;(

jaya jr said...

pink diva:haha..terima kasih..peace

fadzlyniza:hehe..klo laa umah jiran boleh je..tapi jauh nk wat camne..huhu

izzana:hehe,sorry2.xpe minggu depan boleh aa balik kampung..kejap je tu..

Mohamadazhan.com said...

pergghhh cantik rumah kg..aku dok taman jadi perak skit.haha..

pakai diesel pun boleh bro..haha.tak percaya try...

jaya jr said...

azhan:haha...biase je..kampung tepi bandar.klo kampung betol lagi hijau..diesel ni takut bau die melekat kat baju je..masalah jugak tu..

Chuu Muqhlis said...

sila abaikan bau2 yg dikeluarkan diesel berkenaan demi penjimatan yg optmum ahaha XD