Skip to main content

#16 Ramadhan | lampu kelip-kelip



lampu lik lak,lampu kelip-kelip,lampu warna-warni.aah tak kisah laa ape name pon lampu ni..masuk malam ke-17 ni da ramai pasang..sebelum ni aku je yang pasang..tapi aku tunjuk 2 gambor je..takde keje pulak aku nak mengacau rumah tangge orang malam-malam puase ni.ni pon aku ambik dari kawasan umah aku je.hihihi

pelita ade dalam stor..tapi tahun lepas minyak tanah dah mencekik darah..aku rase tahun ni lagi laa mencekik-cekik dari tahun lepas..sebotol je da brape hinggit..aku nak jugak berbuka nasik beriyani..takkan sebab nak beli minyak tanah aku kene korbankan lauk berbuka..salah konsep tu..kite kene utamakan lauk untuk berbuka..pelita belakang-belakang sikit..

***sape jeles boleh laa beli lampu lik lak lip lap ni..murah dah skang ni..barang cina..beli banyak pon takpe..klo tak sebab diorang yang buat,susah je nak dapat lampu ni murah-murah..ni jiran sebelah umah aku yang bagitau..

Comments

cepat2 lah pasang kat rumah tu.

baru meriah! hehe ;)
Cik Ca'ah said…
a'ah nak pakai pelita kan dah kos minyak plak kan
bubuh lampu lip lap senang keja
Gadis Butterfly said…
nak jugak lampu kelip2...
tapi rase nye tahun ni kalu sempat ade org nk buat pintu gerbang...
tp xtahu la jadi ke x mcm tahun lepas...
jeles nye tengok tuan punya rumah ade lampu lik lak atau lampu kelip2 tu kan kan kaaaannnn!!

nasib saya dok umah felat jep..wuuu cedeyyy mak no!!
[k]o{q}i[n] said…
aku nk dtg rye umh ko la nnti...
Cik Bell said…
xde lampu kelip2..pakai kunang2 je..hehe
RasyidHamid said…
lame siot tak nampak lampu tu time raye..hahaha
nadia fatihah said…
hahaha, sy punyer belom beli lg :P
dak eina said…
umah eina xgne pon lampu lip lap nie..huhu
bawak balik uia gantung kat sala!
L said…
huhu. berpada pada lah...

jom berdoa?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/doakan-untuk-keburukan-saudara-seislam.html
Yui_Wani said…
Fuhuuuu semangat~ rawr
syasya said…
hehe rumah kite x pernah ade pon lampu lip lap lip lap ni! hee yg seronok tu ade rumah ttu pasang siap ade lagu raya heee nice!
Anonymous said…
atas tu nmpk santek!
yui92 said…
haa seperti cik caah..aku panggil lampu ni lampu liplap... (bukan liklak) =p=p=p=p
jaya jr said…
iman:haha,da ade dah kat umah tuuu..kui3

ca'ah:tu laa.kos minyak tanah mahal jugak kot..tapi nak jugak pasang las2 sikit nanti..haha

butterfly:mak aih siap berpintu gerbang..lagi meriah ngalahkan makngah..huhu..klo jadi upload gambor laa..

nana:haha,umah flat pon boleh pasang ape..bukan ade orang nak marah..bukan curik letrik die pon..huuu

koqin:haha,boleh je..takde hal bro..

cikbell:kunang2 lalu 2-3 minit pastu xde..lampu kelip2 ni duk diam2 dari berbuka sampai nak tido..hihi

umie:meriah laa jugak kan..sekali sekale..ngeh3

rasyid:duk amereka memang aa tak nmapk..bile ko nak balik Malaysia?hihi
Chuu Muqhlis said…
Masa kecik dulu abg aku rajin buat pelita buluh., tp sekarang pakai pelita biasa je. minyak tanah mmg makin mahal
pakai diesel larh :P
jaya jr said…
nadia:huhu,sila laa beli..longgok2 je skang ni..

dak eina:gune je..beli pasang sendiri.setel..haha

buyat:nasib tahun ni puase kat umah..klo tak memang aku buat dah..kasi orang arab terpegun sikit..haha

L:insyaAllah..berpada-pada selagi termampu =)

yui wani:hehe,semangat sebab tengok orang jual murah..klo mahal kiok je..

syasya:klo ade lagu tu ok jugak..tapi cepat rosak laa..skali kene hujan daa masuk air speaker..huu

maCy:sebab kene sudut yang baik kot..hehe..terima kasih

yui:haha..liklak aa baru rock sikit..liklakliklak..haha
jaya jr said…
chuu:haha,diesel pon satu option yang dah pernah pikir jugak..tapi ade orang tak bagi sebab bau diesel ni kuat..haha
Pink Diva™ said…
Thats pics really amazed me dear..
its so wonderful lightning..
fadzlynniza said…
nnti leh snap lampu lip lap2x kt umah alin pula. hee=)
izzana said…
alllllllllllllaaaa nape letk pic ni.. mengimbau nostalgia.. ni yg rse nk cuti rya cepat2 ni rindu kampung..;(
jaya jr said…
pink diva:haha..terima kasih..peace

fadzlyniza:hehe..klo laa umah jiran boleh je..tapi jauh nk wat camne..huhu

izzana:hehe,sorry2.xpe minggu depan boleh aa balik kampung..kejap je tu..
pergghhh cantik rumah kg..aku dok taman jadi perak skit.haha..

pakai diesel pun boleh bro..haha.tak percaya try...
jaya jr said…
azhan:haha...biase je..kampung tepi bandar.klo kampung betol lagi hijau..diesel ni takut bau die melekat kat baju je..masalah jugak tu..
Chuu Muqhlis said…
sila abaikan bau2 yg dikeluarkan diesel berkenaan demi penjimatan yg optmum ahaha XD

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka