Skip to main content

#26 Ramadhan | Salam Pagi Jumaat

salam hari jumaat 26 Ramadhan..semoga sihat semuanye..tak kisah laa..yang selalu datang sini,jarang-jarang datang takpon yang baru datang..terbaca status seorang kawan,arini jumaat last untuk Ramadhan kali ni..huu..harap boleh berjmpa lagi jumaat-jumaat dalam Ramadhan tahun depan..mane yang tak sempat berbuka ngn kawan tu takpe,jangan risau..ade 4 kali lagi peluang untuk buat majlis berbuka..arini boleh,esok boleh,lusa boleh takpon tulat..

cuaca pagi ni pon sejuk-sejuk nak hujan je..untuk pengetahuan semau,tahun ni rasenye tahun ketiga dah beraye dengan blog..tahun pertama kodi @ koman gile je sebab buta blog lagi..tahun lepas video ni..takde laa best sangat..tapi rase macam nak repost video yang raye tahun lepas ni balik..hik3..lagu Salam Dunia..tahun ni mungkin ade kot..lepas-lepas ni sikit laa..hahaha..sebab lagu raye ni susah sikit nak cari kord..nak cari kord sendiri tak brape pandai..



klo nak dengar tekan,tapi klo hujan makin lebat pangkah je.HA HA 

Comments

KLu nak nyanyi buleh x? eheheh

selamat hari raya wea..
maaf zahir je ek..
jmpt2 la dtg umah :)
tomatokering :) said…
hujan rahmat sudah turunnnn ;p

camat hali laye ! not bad gk suara *bakk duit raya ;p
sara zainol said…
salam ramadhan yg terakhir :)
n selamat hari raya.. suara kamu boley tahan.. :) thn dpn msk la reality show ye !
Saif Sulong said…
this best bro. best bro..

*nak duit raye ;)
[k]o{q}i[n] said…
aku tggu ko balik gombak. ada benda skit nk mtk tlg...huhuhu...
Miszyuyu said…
yeay! * lompat bintang
Yui_Wani said…
Selamat hari raya! :B

Macam same je gitar ko ngan aku....wakakaka XD
Finaz Jaafar said…
selamat hari raya !!!

eh wewiiittt~ next time awk men gitar kte nynyi... =P
Chuu Muqhlis said…
ngee jeles betollah dgn org pndai main gitar nih >.<
alamakkk! hujan lebat lahhh!
wah.. :) suke sgt kalau tgk org pandai men gitar..:) slamat hari raya eh! :)
fadzlynniza said…
=( tringat kat sumone bile tngok vdeo ni.hahahha. btw, best jugak brooo !
lol..dengan segala sukacitanya,..sore anda................................................................................................................................................kureng s0dap..tettt..huhuhu...

btw, nice gitar..pinjam bleh ? :p

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka