Skip to main content

#8 Ramadhan | baru seminggu da dengar lagu raye


tahun ni aku puase kat rumah je kan..memang lapang tak payah nak cari-cari mase terluang..kompem sah jelas nyata mase tu ade..puase sebelum ni biasenye ade kuliah..balik kuliah penat-penat kompem ambik kesempatan nak tido..

dengan adenye masa-masa terluang ni,boleh berlatih ambik gambar,edit gambar disamping buat perkara-perkara yang dituntut lagi berfaedah dalam bulan Ramadhan ni..sambil-sambil cari kord gitar ade laa nampak kord gitar lagu raye..haha..tak patut betol klo baru seminggu puase da start petik lagu raye..malu kat jiran sebelah kan..hik3

paling tak tahan iklan kat TV..haha..puase baru sehari da maen iklan backgorund lagu raye..hadoi..tak excited langsung nak raye nanti..puase baru seminggu kot.sabor le sikit..kite raye ni macam kite berbuka jugak..tahan makan minum disamping perkara-perkara yang membatalkan puasa selama 13 jam..nikmat tak berbuka?kan nikmat..lagi lame kite tahan makan,lagi best sedap lazat hingga menjilat jari laa mkanan tu..

***manisnya kurma ituuu..sunah paling mudah nak diamal iaitu mulakan berbuka bersama buah tamar @ kurma..bonus free sambil berbuka perpuasa?tak nak?tak nak sudah..huhuhu

Comments

Ieda Al-Habsyi said…
blom ada semangat lagi nak raya, syok berpuasa dan tarawikh :)
KABAKOGA said…
dop mangat aku nok raye,tau doh dokleh pitih raye stail budok2,
haha
Shaherah said…
tu lar.. shera kengkadang bila dengar lagu raya tu.. shera tutup radio tu.. hahaha..
krole said…
huhuhu bro cantek2 gambar gitar tu...bro gne kamera pe???? bestnye duk kat umah..x letih sgt~
solomolo said…
lagu raya best !!!~
Green Apple said…
awal sangat... kalau dah 15 hari puasa tu kira ok jugak lah...
jaya jr said…
kak ieda:hehhe..semangat jangan tak semangat :)

kabakoga:eih,buleh lagi..pakai aa bjau2 kartun sket..cukur misai perabih..bolok2 kompius aa tuan umoh..haha

shaherah:haha..tutup terus?tp da ade ade ke skang ni?da lame tak bukak radio..huhuhu

krole:hehe,duk umah memang tak letih sangat..tapi asyik ngantuk je..kamera nikon je..kui3

solomolo:bes memang bes bro..tp klo las2 lagi bes..

green apple:tu aa..15 hari tu boleh laa nak slow carik lagu..hik3

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka