Skip to main content

#19 Ramadhan | kontest @ topup raye


assalamualaikum selamat sejahtera selamat pagi jumaat..pagi ni aku tanpa paksaan sape-sape telah buat keputusan..keputusan boleh dilihat dalam gambar diatas..tenggiling ni tak kisah laa..sendiri punye ke,keluarga punye ke,kecik ke,besor ke..motor,basikal kereta sume boleh..tapi nak kene nampak laa rupe tenggiling tu..klo ambik gambor dalam kete tak aci..

sebab kontest ni senang je..hadiah

topup RM 5 X 5 orang berserta review blog

follow atau like FB page tu optional je..buat post KONTEST BERSAMA TENGGILING,copy gambar kontest kat atas berserta dengan link entri ni(tapi aku sarankan korang resize jadi kecik sebab takut buat semak kat blog korang)pastu letak gambar korang pastu lagi cerita sikit pendek-pendek situasi gambar tu kemudian tinggal link kat ruangan komen ni..tu je..tag member pon OK jugak klo korang rajin..

kontest ni lebih kepada nak promosi blog secara kos rendah..korang share gambar pastu klo terpilih menang..tu je..sape menang kire dapat topup raye laa..aku contact balik..pemilihan mungkin bukan dari aku..tapi member-member lain..

tempoh : saat post dipublish - 26/8/2011(11.59 PM)

***1st time aku buat..perasaan menyediakan kontest adalah masih blur-blur dan kabur-kabur




Comments

MR. MIND said…
mana nak cari tenggiling ni, hahaha
[k]o{q}i[n] said…
ahakz...style la der kontes ko...
Muhayat Ajwad said…
tenggiling ni ape mat? haha
Chuu Muqhlis said…
brader.. kau nak analogikan tenggiling tu sebagai ape sebenarnye? blurr =,=
Eady Minn said…
haha..macam best jugak kontest ni..tenggiling panggang boleh ? haha..
fadzlynniza said…
nk join. tp cm leceh je. =)
lilypelangi said…
tak brapa paham lacmne nak join . huhu
SwEetForEst said…
nak join tapi kne carik tenggiling dlu..

^____^
jaya jr said…
haha..tuan blog mintak maaf dulu sebelom hari raye..tenggiling tu kiasan je nak buat tajuk..ingatkan orang paham..rupenye ramai yang konfius..

senang cite,kontest gambar bersama kereta @ motor @ basikal @basikal roda 3 @ buldozer @ bas @ lori..segala macam kenderaan laa..tapi klo betol2 ade gambar ngn tenggiling nak join pon xpe..
Eady Minn said…
dah agak dah..errr...malu saya dibuatnya..*blush*
btw..anda telah ditag ! agagaga..
nak jgk join tapi gua tkder tenggiling ler bro..
baru nak bergambar dengan tenggiling betul...haha. insyaAllah ada masa join =)
jaya jr said…
eady minn:haha..kesilapan teknika..sori2..wakakA

FMTY:OK saje je ni..terima kasih kak

peronda jaketbiru:hehe..klo xde takpe..nanti usahak nkontest yg lagi menarik

azhan:haha,aku x berani pegang tenggiling betol2..macam bahaye je..kih3
Eady Minn said…
Okay nak joinn...saje try..
Eady Minn said…
http://being-a-teenage.blogspot.com/2011/08/kontest-bersama-tenggiling.html
jaya jr said…
eady min:haha,masuk ni kompem dapat hadiah..tahniah2..hik3

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka