Friday, August 12, 2011

#12 Ramadhan | kuih tok aji serban (2)

haha..secara tiba-tiba kuih tok aji serban mendapat tempat dalam popular post friendstop..ramai jugak orang nak tau pasal kuih tok aji serban ni ek..mungkin sebab bulan puase ni ramai yang cari info pasal kuih-muih untuk juadah berbuka tak pon moreh..agaknye laa kan sebab tu andaian aku je..aku post pasal kuih ni bulan 5 yang lalu..jadi aku ulang tayang balik gambar die kat sini


kuih ni selepas aku interview seorang sahabat dari Perak melalui Yahoo Messenger baru-baru ni,die kate dalam ramai-ramai yang jual-jual bazar Ramadhan yang die pernah singgah,tak jumpe batang hidung kuih ni lagi..aku pon tak pasti area mane kat Perak yang jual kuih tradisional ni..nampak sedap dan secara realitinye memang lah sedap..hahaha..tiada keraguan dan kepalsuan langsung pasal tu..

ini klo ikut statistik keyword kat nuffnang..ke-2 tertinggi tempatnye

dan klo ikut statistik pelawat blog,seramai 65 orang telah datang mencari dan melihat bagaimana rupe tok aji serban sepanjang minggu ni..haha..cume tak dapat beli dan rase je..mintak maaf adik-adik kakak-kakak ye..

***mane yang mengidam ke,terliur ke petang ni boleh pegi usha kat bazar Ramadhan berdekatan yaw..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

12 comments:

[k]o{q}i[n] said...

aku xtau pun wujudnye kuih ni...huhuhu.. leh la ko bwk nnti dtg sini...

ILA HonEyBuNNy said...

hahahah,,

ne mengidam neh..nak cari kueh la petang neh...negh3..

.izzati liyana. said...

saya pun tak pernah dengar. agak pelik lah kan. tok aji serban mana lah yg buat kuih ni. hihi.

+dieabella+ said...

1st time dgr...tp kalau da xjumpe nk beli...buat jek sndri...hehe

Mohamadazhan.com said...

tok aji serban byk di musolla..di bazar susah nak jumpa.hehe

jaya jr said...

koqin:haha..klo aku bawak sampai karak tu tinggal plastik je..haha..buat makan dalam kereta..haha

ila:haha..gerenti tak cukup sekeping bile da name mengidam..haha..beli 10 keping terus

izzati:hehe..tu aa.kuih belah2 sini je kot..memang setengah-setengah orang tak kenal pon kuih ni..

dieabella:haha,nk buat tu yang komplikated..tp klo buat sendiri kompem bleh makan sepuas hati..huhuhu

azhan:hehe,betol2..buat2 moreh..tapi sape yang tak terawih memang tak merasa aa..kuih ni klo free lagi berganda-ganda sedapnye..haha

Ezay Hadry said...

keuh tok haji serban mmg sedak ahh!!
fuyoo!! banyak hit tu!!!

アヌム ちゃん said...

xpenah lagi rasa kuih tu.huhu

Shaherah said...

shera tak tahu pulak ade jenis kuih ni.. tak pernah jumpa pun.. heheh.. tp tgk macam sedap.. nak cari lar nanti..

Eyka said...

tak pernh jumpe lagiiiiiiiiiiii..nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkk! T.T

cik fieza said...

kurang suke ini kueh..
suke makan pulut panggang..
tapi susah nak cari yang inti ikan.. T__T

jaya jr said...

ezay:haha,kuih tradiosional kite kn..jarang dok sedak..haha..banyok mnde.dok rok cetong je tu

FMTY:hehe,sedap hingga menjilat jari..hihihi..balik malaysia try aa cari ke.buat ke..klo hantar pegi jepun tak fresh..

shaerah:haha..ade..tp klo luar pantai timur susah sikit kot..xpon ade name laen..kui3

eyka:try aa tengok kat bazar2..klo ade tu beli je laa..hahaha

fieza:hehe..rugi aa tak suka kuih ni..pulut panggan pon sedap..klo kat terengganu semua inti ikan..nak cari inti laen yang susah..