Sunday, August 14, 2011

#14 Ramadhan | perihal bil elektrik

ini TM point yang wujud kat pekan aku tinggal..motif???

selamat pagi..dah masuk hari ke 14 puasa..semoga dapat berpuasa dan berhujung minggu dengan baik..menjawab persoalan kat atas tu,ape motif tunjuk gambar TMpoint?aku dengan sendirinye jawab tempat bayar bil laa bro..semua bil kite kumpul skali bayar kat sini..cara kuno..cara baru online pon boleh..tapi nak tunjuknye kadar celik IT masyarakat kite ni tak tinggi sangat..kurang infrastruktur kot..hari-hari ramai dan penuh je orang bayar bil kat sini dengan cara kuno..online-online ni tak maen lagi..internet selow macam siput

tapi perkara tak bes ialah bil letrik yang dulunya berkadar puluhan jadi ratusan..aku tak nak jadi seorang blogger yang hanya blogwalking,update entri,balas komen anda..kene jugak update isu semasa..bil letrik makin mahal bro..jangan salahkan diri kite sebab bil letrik mahal..kite gune letrik macam biase..dulu online facebook,sekarang pon online facebook jugak..layan Youtube,chatting kat YM..tapi apesal dulu murah puluh-puluh sekarang mahal hingga ke ratus???itu lu pikir sendiri..bukan sebab nak kumpul dana baiki tiang letrik tumbang,bukan sebab pejabat TNB kene pukul ribut,tapi sebab ade orang yang ingat die sedang meringankan beban rakyat..kih3..ouch,sungguh sarkastik aku pada pagi ini..

***habis laa bil letrik bulan ni makin naek sebab musim baru bola Eropah dah start malam tadi..makin lame laa TV menyala sampai pagi..

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

11 comments:

PuTRi TeDDy said...

huhu..bulan lepas bil elektrik umah sy rm20.19 sen sahaja..umah bujang tv takde..yg ade cuma laptop heee~nice entry awk nihh!

Cinta Misteri said...

bijak2 lah guna elektrik...boleh tengok iklan kat tv camner nak jimat yea...

Bil umah akk kalau tak lebih 50 sebulan, maknanya meter TNB rosak

adrinaqamarina said...

tv menyala sampai pagi ada orang tengok ke tak tu? heheh.


kalau balik rumah pon, mama mesti cakap, tdo laaa~

kang kalau dah tutup tv, bukak radio pulak dengar hotfm. -.-' motif sangat~

Umie Artoqiemie said...

astro punya fasal lah ni XD kah3

Nur Hawa Mohd Zin said...

kat rumah ni dulu akak yang banyak guna letrik sebab tenet ngan latop..skunk dah kerja so kurang guna..adik akak pun jarang guna..heheh

Asyila Zainuddin said...

tapi kalo duk kat u boley gune sesuke ati.. wahahahaha..

jaya jr said...

piteri teddy:haha,klo duk umah takde TV jimat kot..stakat laptop je x kuat sangat makan letrik

cinta:memang jimat dah kak.dulu pon jimat..tapi dulu ngn skang tak same die punye harge..tu yang masalah..haha..senang2 akak bagi rosak je..buat2 xtau..kih3

adrina:tengok bola laa..ape tak menyala..klo tak tengok bola memang tutup pon..haha..

umie:asstro ponsatu hal.mahal tak beragak..siaran ulang2 jufak..dem..haha

kak hawa:klo kerja balun yang ofis punye je..boss tak kisah asalkan kerja jalan..kui3..

asyila:kat U xpe..semua skali da kire kautim dalam yuran..kite da bayar mase awal2 sem..hahaha

+dieabella+ said...

bil letrik umah aku tiap2 bulan 80+...xtau plak kalau da naek...sebab bkn aku yg bayau...hehe

~Nana 귀여운~ said...

bukan takat bil elektrik naek, minyak(kemarahan) pon naikkk taw!! haha, saba je la :)

starzieti said...

tadi bil elektrik baru smpai. besenye rm30++, kali nih 50++. @_@

agaknye sebab dah ade dua tv. sebelum nih ade satu tv je. kih kih kih. ;b

jaya jr said...

dieabella:aduh,ade ke patot xtau..update aa..baru jadi rakyat prihatin..hahaha

nana:memang patot pon marah..tapi sabo je laa kan..puase2..hehe

starzieti:haha..naek sebab TV bertambah..nice2..tp memang bil letrik da naek pon..