Skip to main content

aktiviti dalam gelap..jeng3x


pagi ni cuaca baik untuk jemur baju..memang dah rutin semester ni,pagi isnin takde kelas..boleh laa aku lepak-lepak..biase laa,blues monday ni boleh kacau mood nak pegi kelas..weekend tu rase kejap je..klo budak sekolah,malam tadi kompem da gelabah nak gosok baju skola laa,nak kapur kasut laa,nak kemas beg skola laa..nasib baek aku da lepas zaman tu..Alhamdulillah..

malam tadi pulak,tak semena-mena blackout..dari maghrib lepas riadah,sampai laa pukul 11 nka dekat pukul 12..macam-macam hal dibuatnye..aku ngn member-member pon macam-macam hal jugak..buat aktiviti dalam gelap..tapi kami tak buat yang pelik-pelik pon dalam gelap..buat yang menghilangkan kebosanan je..haha..

macam aku,aku buat praktikal light graffiti..ni laa tukang ngajornye..haha..

macam kawan aku ni,die bukan hisap rokok,tapi praktikal buat sarkis..kih3

***da lame tak terkena situasi blackout..sekali terkena,semua mati akal..yang disebut BOSAN BOSAN BOSAN..takde perkataan laen ke???tapi takpe laa,klo tak sebab blackout tu,takde nye gambor-gambor ni..kan dah diketahui umum,setiap perkara ade hikmahnye =)

Comments

[k]o{q}i[n] said…
tdo lg best...huhuhu
toblerone said…
dlm glp pon ley beraktiviti sihat kan? superb! :D
cik aisha said…
borink pnye pasal le tuh..ngee
cik panadol said…
mmg mati kutu kalo blackout ni...nyamuk pun banyak...cisss!
amir aizat said…
ahha smart gmbr tu!
Anonymous said…
cantek2. selamat belajar ;)
dila bahar said…
suka tgk lampu tu... tak lepas2 lagi nak snap mcm tu... huhu... ajar blh??
Rozuan Ismail said…
suka yg grafiti tuh.kalau orang profesional yg buat memang sangat cantik
jaya jr said…
koqin:haha,nak tido nyamuk banyak kot..tu yang melilau je tak tentu pasal

toblerone:haha,mesti..baru lah menjadi gabungan anak muda yang berwawasan dan tak buat keje mengarut..hehe

aisha:hmm,memang sebab boring laa tu..klo tak ngadap laptop je laa..

panadol:hmm tu laa pasal..tapi jangan merempit suda..haha

amir:haha,budak baru belajor..biase je tu..kui3

maCy:haha..nice2..TQ yo =)

dilabahar:haha,boleh.takde hal..senang je kot

wan:hmm,profesional memang buat cantek2..ni baru praktikum..sikit je baru.huhu
macam budak-budak..bila blackout suka main api..lebih-lebih ag duduk rapat kat lilin..heheh
sempoi gilo...aku tengok dalam majalah 3 dlu depa buat...

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka