Skip to main content

meniru pon ade batasnya


tengok je gambar macam ni..cantik???memang laa cantik..tapi jangan tiru..awek korea boleh laa buat camni..tapi awek melayu Islam jangan tiru..tapi klo dalam rumah takpe..lagi laa klo dah kawen,suami suruh..klo ade anak dalam rumah,cover line laa sikit..klo luar rumah laen,semua kene cover..

Comments

K O R I E said…
Ini bley dikirakan ok lagi.. legging lagi teruk~
btw.. legging yg plg gemar ditiru oleh dakx2 melayu ni.
k a k L a m p said…
hahaha.. ku pikir ape la td.. heeeee
Yuni Aisyah said…
nasihat yg ringkas...hehe...skrg nie pkaian cmnie dah jd trend...ada yg bertudung pon still pkai pkaian yg pendek2..huhu
simple jew entry tp sangat bagus! :)
aa betul tu..tp trend mcm ni dh sgt biasa pun dkt mesia kan..huhu
emieysandra said…
skg ni rmai yg suke ikut trend luar ngara..ermm, menjaga & menutup tu kan lebih baik^^
Yunn Sarah said…
lagik sket ati law nmpak pompuan pkai tudung pstuh pkai legging , baju pndek ! grrr...
jaya jr said…
korie:haha,legging ngn short pants..bahaye kot

kak lamp:hehe,jgan pikir jauh-jauh..pikir dekat-dekat je..

unnie:huhu,tu laa pasal..jadinye nak g makan pon susah..

schaza:haha..TQ

FMTY:haha,memang pon..mudah terpengaruh sungguh

emieysandra:tu laa..menutup tu sebenarnye menjaga kehormatan..huhu

yunn:ni satu mnde tak betol yang kene diperbetolkan..huuu..ramai buat tak endah je
fara ain said…
zaman la ni besa la =.="
tlmpau nk ekt trend sgt
M Fizan said…
huhu..aurat bagi suami tengok dah lar :D
Anonymous said…
yep...pkai camni dalam rumah bg suami tgk bru le dpt pahala...

klu kt luar bg suami org tgk watpe...haha
jaya jr said…
fara: "_._" tu laa pasalnye

fizan:haha,baru special kan???

qudwa:haha.orang luo tengok,suami ape pon tak boleh laa..hehe
akak rasa geli pakai baju ketat2 dan suar ketat2 ni..rasa macam orang tengok jerk..padahal mmg orang akan tgk pun nanti...tak kesah la orang cakap akak pakai baju tak ikut trend..asalkan i know who i am..hehe
fiqaliqa said…
betolll tuuu !! tak yah dok tiruu-tiruuu. pakai baju kurung mcm ana rafali pun okey jgk. erk. nanti fiqa try. hee :)

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka