Skip to main content

option baru cita-cita | hacker

hai,selamat petang..disebalik gambor senyum petang sebelah bendera negeri tu,aku hanya mampu tersenyum melihat laptop aku yang dah dapat sambungan internet dari bilik..tak payah aku turun kat kafe lagi pasni..kebetolan kelas untuk minggu ni pon dah habis,nampak macam menyambut jugak laa kehadiran kembali wifi ni..


tapi skang ni dunia IT tanpa sempadan macam haru sikit laa..sebab paling latest

  1. Hacker sedang buat banyak kerja
  2. Utusan Online memudahkan penyebaran kartun menyindir agama

yang menyindir Islam tu,klo ade yang sokong lagi,tak tau laa..yang hacker,kite nak mintak jauh laa dari hack-hack ni..sebab bukan kite yang nak block-block website ni..kite blogger biase je..SKMM punye hal laa ni..kerana lidah website gomen yang binase..gengblogger pon terkena skali..gatal sangat mulut SKMM tu..dah ade internet,bayar mahal-mahal nak suh laju,klo tak boleh nak download buat ape???kome jangan maen-maen,kang semua orang bercita-cita nak jadi hacker,baru kome takut..

***aku buat bendera Ganu jadi langsir..haha..kebetolan takde langsir..boleh laa gune yang ni dulu..

Comments

Nur Elyana said…
Best ea dpt on9 ja memanjng..Haa..tue lar.. takut nie amonymous hackers menyerang...huhu..
Say no to hacker.Ihihi
[k]o{q}i[n] said…
hacker x kaco blog atau web yg merepek2 atau xfemes.. jd, abaikan je.

*teringin gak nak jadi hacker..huhuh
PenDekAr LauT said…
Lawa langsir bro.. Hacker memang memeningkan kepala...
Rozuan Ismail said…
amboi,tau la tganu menang piala FA.siap jadi langsir ye.huhu
jaya jr said…
elyana:haha,memanjang laa jugak..tapi tak laa 24 jam..haha.kite blogger biase-biase takde pape kot

natasya:haha,betol3

koqin:fuh,selamat,mintak jauh laa jugak walopon tak femes..tapi nk jadi hacker bukan senang..da khatam brape buku programming tak tau.haha

pendekar laut:hehe,langsir hitam putih je..takde laa lawa mane..hihi..tapi pasal hacker tu,kite mintak diorang tak datang dekat laa dengan kite..haha

wan:haha,semangat tak berkurang lagi ni..bukan selalu..huhu
sha my heart said…
Aish, macam2 la dunia sekarang ni..

Hack n utusan..
Erm, kita kena berhati2 la.
Aimifiqa said…
cantik langsir tu. hehe. byk kegunaan bendera tu gak ><
HonEyBuNNy said…
syoook noh...

kelas habis dah ka??

orang banyak gila kerja tau minggu neh...

ada 1 g esmen xciap...tension gilak...ikot sbjk jgk la kan....sbjk org tuff sem neh..huwawaw..sbjk last gini r...
tomatokering :) said…
tak mau lah hack hack T_T
jaya jr said…
sha:haha,utusan paling tak patot..ape pon tak boleh..haha

aimi:haha,tu laa kebetolan bendera besor..langsir pon langsir laa..kih3

honeybunny:haha.x abis lagi..tapi tu aa.rilek je manjang..bahaye jgk nih nk final..papepon,gudluck saja..hihi

tomato:haha,ni blogger famous ni..tu yang takut tu..hihi..tapi sape laa nak kene hack kan..xde sapenye nak..huhu
kalu bloc kita kena hack kan..apa jadi ek?

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka