Skip to main content

reunion lagi

ni reunion untuk kali ke berape,aku pon x sempat nak bilang..tapi yg pasti,aku pergi kali ni sebab nak jage hati member2 sebab aku da x pergi reunion awal cuti skola aritu sebab balik kampung..brape kali mau reunion daa..aku pon x paham..sebab friendship kitorang power tahap maksima kot..kah3...



kali ni sepcial sikit sebab kite buat kat pantai..pastu member2 yang berjaya dikumpul agak ramai..dekat 30 org jugak..buat BBQ tu biase laa..tp special sikit kali ni buat tepi pantai..pantai ni agak jauh jugak dengan umah aku..tp xpe,aku yakin dengan kemampuan charade usang ku ntuk sampai ke sana..haha..samapi laa ke sane..ak x bawak bekal pape..bawak baju sehelai dua,sedikit sebanyak duit pastu gitar satu..



sampai sane da stat bakar2..khemah pon da pasang..memang feel mcm picnic aa..makan,minum,sembang..tu je keje..mandi pantai petang2 area pukul 6..haha..bes..tp picnic x dapat membelakang world cup..sampai mase,kedai terpaksa dicari nak tengok korea lawan argentina..lepas tu sambung picnin lagi..awal nampak cerah,rupenya ribut di tengah malam..area pukul 2 tu kitorang kemas sebab angon kuat secara mendadak..

da xde ape nak buat.layan world cup lagi kt kedai..mexico lawan france..da habis tengok pon rase awal lagi nak balik umah..sah2 pintu x bukak lagi..duk laa bersembang dekat taman shahbandar sampai subuh..boleh kate dari pukul 4petang sampai 6pagi tu,xpernah kering gusi..ade je bahan lawak ntuk di ceritakan..da setel, smue,rumah pon da panggil balik,bersurai..mate smue keras2..kami yg duk dekat xpe,tp kawan yg datan dari kelantan terpaksa guna bantuan power root ali cafe..haha..ok,tu je catatan 4 petang 17/6 sampai 6 pagi 18/6..


Comments

diq, kau tlg aik gmbr je ke?nape tak tlg bunga2 tu masak?? ehehehe
zikeryhassan said…
bbq tepi pantai memang best woo.
jaya jr said…
kak fiza:haha,ambik gamabr je..kite masak tyme BBQ malam je..huhu

zikery:haha,bes aa..angin kuat
a's said…
can't wait to have my reunion too this monday! woottt wooottt
reen_sofee said…
syok nye weh!
jumpe member sume!
kabakoga said…
men bakor ayam tok leh tahan ngat nih..
Sang Harima said…
kehkehkeh.. sekali haram gua tak pernah ke reunion.. macam bosan je gua dengar..
jaya jr said…
a's:ha..selamat ber'reunion'

reen:syok!!!walopon ade yg da selalu jumpe..tp jumpe yg da lame x jumpe paling bes

kabakoga:kfc MAHSA lame dh tunggu kepulangan mu run..haha

sang harima:lu bosan gua peduli ape..SESMA ikatan x kukuh macam SBPI..lagi satu lu rokes yg x brape nk rokes..sebab tu x leh organize reunion

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka