Skip to main content

ikut laa nak bagi brape bintang pon

hari ni da hari jumaat..sedang ade rakan-rakan aku masuk dewan periksa,aku yang takde pape aktiviti masuk pejabat je laa..tengok-tengok mane habuk nak kebuang..mane pekerja baru nak kene interview..perasan suda aa..tapi tak pe laa.skang ni aku tengok ramai je guna tagline ade aku kesah???aku pon rase macam nak guna jugak laa kan..hehe..

cakap pasal bintang,boleh dikatakan sejarah mengumpul bintang ni bermula mase zaman budak-budak..tulis huruf sikit nak bintang,melukis sikit nak bintang,mewarna sikit nak bintang..penat pulak cikgu nye nak bagi bintang..klo tak dapat mule laa nak merajuk laa,nangis hentak kaki kat lantai laa..hei,buzak-budak ni kan..tapi rasenye,semua budak pernah lalu kot zaman ni..aku pon pernah jee semangat bab bintang-bintang ni kecik-kecik..pastu maen banding ngn kawan-kawan..mane yang dapat bintang sikit,mule laa nak gelabah takut kene ejek..kesian..tapi takpe,persaingan sihat..haha

bile da besar ade blog ni,aku tulis ape yang aku lalui dalam idup,aku share mane ade ilmu aku yang tak seberape ni,aku upload gambar-gambar senonoh tak mencolok mata untuk tatapan umum,aku kutuk mane yang patot,sokong mane yang bagus..banyak jugak laa mende yang ade dalam blog biase aku ni..aku pikir,aku tulis pastu aku kongsi tapi yang membace nye orang laen..ikut suke korang laa nak bagi brape bintang pon..aku tak kesah..hihi.

harini nombor follower cam cun je..double 17..haku pon ade satu jersi nombor 17..nice laa..TQ sume yang support friendstop =)


***agak-agak ade tak meter yang boleh test tahap mane orang suka ngn blog kite???

Comments

zikeryhassan said…
meter trafik la mat
k a k L a m p said…
adeee rase ny.e.. axexa klu x slap
jaya jr said…
zik:haha,trafik trafik..suka suka..

kak lamp:haha..ye ke?jap g tengok

zacky:huuuuuu
Rozuan Ismail said…
alamak,ada ke nak test benda tuh.erm tak tahu plak.wat survey la
kalau aku kasi bintang di langit...rajin kira la ada berapa.hehe

terbaik la bro! apa tips kasi tarfik power ni...hehe
waaaa da ramai fren . . :)
banyak follower hang
jaya jr said…
rozuan:hmm,survey pon boleh pakai jugak..TQ2

azhan:haha,bintang kat langit tu memang tak terkira laa pulak..xtau laa trafik ni power ke tak..rasenye biase je..klo rajin boleh tahan kot..hehe

scha:ramai-ramai ni pon,ade lagi yang lebih ramai =)

kitty:boleh la..tapi ramai lagi yang lebih tinggi dari yang ni kan..huhu

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka