Tuesday, June 21, 2011

ala,budak baru baligh,biase laa tu

setelah sekian lama ali bercouple atau erti kate laen declare dengan makwe die maka terbit lah bunga-bunga cinta yang kembang mekar..ape yang ali buat disusuli dengan senyuman-senyuman bersahaja sampai ke telinga..kate orang,takde yang buruk dimata ali..orang kentut busuk gile pon die masih boleh tahan..tu baru orang,klo awek die yang kentut,bukan setakat tahan,nak kentut 2-3 kali berturut-turut pon ali masih cool..senyum tak perlu kata apa-apa..begitu laa jugak dengan awek ali..

semua berubah,blog berubah,dekat tepi ade gambar CINTA HATI,status facebook berubah,single kepada in relationship..tapi berape lame nak bertahan??baru sekolah rendah ni..baru lepas UPSR..tunggu nak masuk sekolah menengah..perghh,epik gile..standard orang kawen paling awal 20 tahun..ni baru 12 nak masuk 13 tahun..7 tahun lagi mau pegang janji..mampukah ali dan awek nye bersama?anda sambung sendiri laa..

tapi yang mudah,mereka akan hadapi macam-macam cobaan kot..sekali nak exam kompem no handphone..klo duk asrama lagi tak boleh bawak handphone,melaenkan pandai seludup..lepas tu nak ngabihkan sekolah tu,mau ade 50 kali exam..ditambah sifat cemburu dan ego masing-masing yang tinggi..cakap ngn pempuan tu sikit,awek merajuk..cakap dengan lelaki laen sikit,pakwe pulak marah..dah laa budak sekolah skang ni kan boleh tahan jugak perangai die..hujung minggu nak lepak pusat beli-belah macam orang dewasa gak..jalan ngn mak bapak tak brape nak dah..tak bebas..

jadi,kesimpulannye,cam nakal dan tak patot bile tengok budak-budak baru baligh ni berkasih sayang..lagi laa yang sekolah rendah..mentang-mentang baru lepas sunat,da rase macam besor laa tu..akhir kata selami akal,selami jiwa,selami lautan dalam..kompem ade duyung menunggu kat bawah tu..haha..

GROWING OLD IS MANDATORY,GROWING UP IS OPTIONAL..mantap aa phrases ni..sebab mase growing up ni la, manusia terdorong mencuba sesuatu yang baru..option yang ade tu bersepah..ade baek ade buruk..jadi pilihan memainkan peranan yang penting =)

banyak dah kisah silap percaturan mase growing up ni...yang baek mahupon buruk..tapi banyak yang buruk kot..silap berkawan boleh jadi mat rempit,mat drug,mat copet,mat barua..silap berkasih boleh jadi kes buang anak,kes bunuh,kes terjun bangunan..setiap hari,umur meningkat..cukup tahun,melangkah ke usia baru..dengan adenye facebook,setiap kali itulah,wall kite akan dipenuhi ucapan selamat hari jadi yang berbagai-bagai..berderet member aku sambut hari jadi,da ramai boleh mengundi ni..tahniah-tahniah
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

4 comments:

M Fizan said...

haha..perfect..elaboration very interesting...budak2 sekarang baru form 1 dah citer nak kawin...nampak sangat tak matangnya....

Fatin Amirah said...

budak sekarang,makan pakai mak ayah tanggung lagi ade ati nak tanggung anak orang dah.diri sendiri pon tak tertanggung.hahaha

Mohamadazhan.com said...

haha..lawak pula..macam hang punya pengalaman ja tu...hehe

mat bungggaaa.haha..tak boleh blah =)

pengalaman mendidik manusia mula mencari diri =)

jaya jr said...

fizan,fatina amirah,azhan:haha,cerita ini berdasarkan pengalaman dan pemerhatian..tapi agak-agak laa kan baru sekolah rendah,form 1 dah ade perasaan nak cintan-cintun..macam tak logik je..form 5 tu laen laa sikit..ni hingus pon meleleh tak lap habis lagi dah nak ade makwe pakwe.haih