Skip to main content

normal je klo tak tau hari bapa


tiada kata secantik bahasa,
untuk kite puji ibu bapa kite,
tanpa ibu bapa seluruh dunia,
takdenye orang nak beli berderet baju bayi ni,
jadi tak kire laa hari ape,
hormati mereka sepanjang mase,
setiap tempat setiap waktu.


***gambar diambil sekitar jusco..hihi..tapi bukan hari ni..hari ni aku g jauh sikit je dari gombak..pergi Shah Alam jamuan orang kawen..tapi betol aku cakap,aku tak pernah pon ambik tau pasal hari bapa mahupon hari ibu..tapi TV dan iklan-iklan yang selalu bagi tau..tak perlu hari tertentu untuk ibu bapa kite..EVERYDAY is special day for them..keep praying for their happines anytime anywhere =)

doa ni mase sekolah menegah baru aku hafal..sape tak hafal,eloklah hafal =) selamat menghafal

Comments

LUTFI SYAFIQ said…
setuju! yg ni paing penting. dok wish mcm2 dlm bahasa inggeris pun ape guna kan? hahaha
Rozuan Ismail said…
doa tu wajib baca tiap kali habis solat.untuk ibu bapa tercinta
zikeryhassan said…
hari2 adalah hari bapa dan ibu
daya :) said…
sokong :)
mari singgah sini jap http://nurulhidayahyaacob92.blogspot.com/2011/06/happy-fathers-day.html
Anonymous said…
Alhamdulillah..ingat lagi doa tu :)
x ingat hari bapa boleh kan :(
cik aisha said…
hari bapa tak wajib disambut pun...cuma ingatan je...normal la tu xingat pun..;p
fiqaliqa said…
hari-hari hari abah :)
J.Syazwana said…
yeay selamat hari ayah
;)
tak tahu pun bila hari baa..but hari2 adalah hari bapa^^
jaya jr said…
lutfi:tu ah..omputih laa sangat..haha

the rest of commentators:haha..nice laa klo kite semua mengerti..setiap hari ialah Parents day..doa tu jangan dilupa kan kan kan???selamat hujung minggu,selamat makan-makan =)
PenDekAr LauT said…
Memang setiap hari kita perlu menjaga, mendoa dan bertanggung jawab terhadap bapa kita. Tapi x salah kalau satu hari kita bagi layanan special pada ayah kita iaitu pada hari bapa..
tue sajak ka syair??wkakaakka^^

selamat ary abah!!!!nggee^^
echaRierie said…
sokong komen #zikeryhassan ..
:)
jaya jr said…
pendekar:hehe..kite bagi hari-hari special..hari bapa ni takut terikut-ikut budaya luar je..

shekeyn:haha,ntah laa..mane-mane nak try boleh kot..huuuuuuuuu

echa:memang patot macam tu pon kan =)
setiap hari 5 kali adalah hari ibu bapa..sebab kita doa ibu bapa setiap kali solat :)

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka