Monday, June 6, 2011

kemampuan mengawal nafsu | sudah ade ke belom?

pagi ni dengan hajat nak bagi informasi sikit maka aku tangguh laa dulu nak update blog pagi-pagi sejurus bangun tido..update blog awal pagi tapi subuh ntah kemane tak jadi jugak..kalau kite ni jenis nak murah rezeki,dipermudahkan rezeki add-on solat dhuha sekali..nescaya ade laa rezeki yang kite tak sangka-sangka..hal dunia kekal dunia,tapi hal akhirat tak boleh lupa..ayat tulisan senget ni aku reka sendiri..tapi banyak pengaruh sang harima abdul rahman ni..die tak satu skola ngn aku,tapi bile kenal die,banyak info berguna aku dapat..budak rambut gerbang ni selalu je aku selit name die dalam blog ni,tapi tak tau laa ade orang recognize ke tak..kategori budak berjurus jugak laa die ni.

cukup setakat tu untuk sang harima..kite tukar kepada perlakuan yang perlu dilakukan andai kata ade awek yang usha kite..haha.bukan kite yang usha awek..

1.buat-buat bertenang,pastu kenyit mate kat awek tu skali..kasi keluar itu karen
2.tengok ke arah  laen,tapi bile awek tu tak tengok kite,baru kite tengok die ni awek yang macam mane
3.tengok die da ade pakwe ke blom(pempuan ni mate liar jugak walopon balak kat tepi)
4.klo die tengah berenti,kite lalu-lalang depan die 2-3 kali(psiko sikit)
5.jangan maen handset,baru menunjukkan kite ni masih solo(tapi klo urgent teruskan je laa)
6.klo ade buku dalam beg,buat-buat bace buku(buku akademik macam nerd sangat..buku bola pon jadik)
7.klo berani dan hati kering,terus je mintak nombor(bagi henpon terus klo kaye)

antara 7 ni,aku buat yang mane paling senang ++ memerlukan tahap konfiden yang rendah..yang mane tu aku sorang je yang tahu..haha..penat dah aku usha awek,aku nak awek je usha aku pasni..sebab awek skang ni ramai in relationship..aku malas nak pilih..takde mase..tak nak laa silap hari bulan aku ejas orang punye..susah kejenye nanti..

tapi papehal,cermin diri dulu sebelom nak berteman..paling penting,tinggi mane kemampuan tahan nafsu

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

13 comments:

ejulz said...

bersedia atau tidak!! bolos aja dinding itu!! haHa

Rozuan Ismail said...

haha
tak bersedia,kahwin je lah.hoho

waRDah a.k.a QiQi said...

kehkeh..... ade ke patot!! duk mahallah mane nih?? meh nak usha sket.. lalalalalalala~

Syuk Ry said...

btol2.. kner relex2 lu.. :D
Hasil Karya A&W What Your Stories Contes 2 !!

AslamTaslim said...

hahaha ok suka entry ni :D

| princess SchaBieber | said...

awex usha laki? hahaaaa .. da selalu buat :D btw, yg no 7 tuu bez.. bg fone trus.. :)

faizlaster said...

tips yang berguna..thanx..hahaa

J.Syazwana said...

tak jumpa jodoh lagi !
hehe :P

Mohamadazhan hjDesa said...

haha.sekali baca macam sodih benor ayat tu.hehe

elok la juga..elok kawen ja..bercouple pas kawen lagi syok.haha

Fathiah Hamim said...

ehem ehem. laki pun mata meliar even ada bini kat sebelah.

Sang Harima said...

Saudari Wardah ataupun Qiqi, err.. saya di Mahallah Talhah 9.

sha said...

bagus tips ni utk si jejaka kat luar sana.. =)

selamat berjaya ye dapat pacarnya

jaya jr said...

haha..ingat entri ni melalut..tapi respon sume baik je..TQ semua =)