Skip to main content

kemampuan mengawal nafsu | sudah ade ke belom?

pagi ni dengan hajat nak bagi informasi sikit maka aku tangguh laa dulu nak update blog pagi-pagi sejurus bangun tido..update blog awal pagi tapi subuh ntah kemane tak jadi jugak..kalau kite ni jenis nak murah rezeki,dipermudahkan rezeki add-on solat dhuha sekali..nescaya ade laa rezeki yang kite tak sangka-sangka..hal dunia kekal dunia,tapi hal akhirat tak boleh lupa..ayat tulisan senget ni aku reka sendiri..tapi banyak pengaruh sang harima abdul rahman ni..die tak satu skola ngn aku,tapi bile kenal die,banyak info berguna aku dapat..budak rambut gerbang ni selalu je aku selit name die dalam blog ni,tapi tak tau laa ade orang recognize ke tak..kategori budak berjurus jugak laa die ni.

cukup setakat tu untuk sang harima..kite tukar kepada perlakuan yang perlu dilakukan andai kata ade awek yang usha kite..haha.bukan kite yang usha awek..

1.buat-buat bertenang,pastu kenyit mate kat awek tu skali..kasi keluar itu karen
2.tengok ke arah  laen,tapi bile awek tu tak tengok kite,baru kite tengok die ni awek yang macam mane
3.tengok die da ade pakwe ke blom(pempuan ni mate liar jugak walopon balak kat tepi)
4.klo die tengah berenti,kite lalu-lalang depan die 2-3 kali(psiko sikit)
5.jangan maen handset,baru menunjukkan kite ni masih solo(tapi klo urgent teruskan je laa)
6.klo ade buku dalam beg,buat-buat bace buku(buku akademik macam nerd sangat..buku bola pon jadik)
7.klo berani dan hati kering,terus je mintak nombor(bagi henpon terus klo kaye)

antara 7 ni,aku buat yang mane paling senang ++ memerlukan tahap konfiden yang rendah..yang mane tu aku sorang je yang tahu..haha..penat dah aku usha awek,aku nak awek je usha aku pasni..sebab awek skang ni ramai in relationship..aku malas nak pilih..takde mase..tak nak laa silap hari bulan aku ejas orang punye..susah kejenye nanti..

tapi papehal,cermin diri dulu sebelom nak berteman..paling penting,tinggi mane kemampuan tahan nafsu

Comments

ejulz said…
bersedia atau tidak!! bolos aja dinding itu!! haHa
Rozuan Ismail said…
haha
tak bersedia,kahwin je lah.hoho
kehkeh..... ade ke patot!! duk mahallah mane nih?? meh nak usha sket.. lalalalalalala~
AslamTaslim said…
hahaha ok suka entry ni :D
awex usha laki? hahaaaa .. da selalu buat :D btw, yg no 7 tuu bez.. bg fone trus.. :)
faizlaster said…
tips yang berguna..thanx..hahaa
J.Syazwana said…
tak jumpa jodoh lagi !
hehe :P
haha.sekali baca macam sodih benor ayat tu.hehe

elok la juga..elok kawen ja..bercouple pas kawen lagi syok.haha
Fathiah Hamim said…
ehem ehem. laki pun mata meliar even ada bini kat sebelah.
Sang Harima said…
Saudari Wardah ataupun Qiqi, err.. saya di Mahallah Talhah 9.
sha said…
bagus tips ni utk si jejaka kat luar sana.. =)

selamat berjaya ye dapat pacarnya
jaya jr said…
haha..ingat entri ni melalut..tapi respon sume baik je..TQ semua =)

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka