Skip to main content

memenuhi ruang tepi

ruang tepi ni tak boleh dibuat maen-maen..klo kene percaturan,ade yang boleh dapat ribu riban..sape tak nak ribu riban?mai sini cakap..tapi bukan senang..klo kene percaturan baru boleh..masalahnye,tak semua boleh membuat percaturan yang betol..same laa dengan aku..jadi sekadar mengisi ruang-ruang kosong..dari pada aku letak gambar yang kat atas die ade title "NYAWA SAYA" , "MY OXYGEN" , "CINTA HATI" dan macam-macam lagi lah,maka aku telah buat satu banner paling simple..kah3..THIS IS FRIENDSTOP..pakai 4 gambar dan ade 4 suku kata..senang..tapi sebab baru belajar,dekat 30 minit jugak..kah3..

sekadar pemberitahuan,kat sini baru ade banner..haha

***aku tengok orang buat,aku pon buat je laa..komen-komen tolak tepi..janji ade..da lame aku nak buat,tapi hari ni baru ade tenaga nak buat..selama ni tengok orang punye je.."NYAWA SAYA" , "MY OXYGEN" , "CINTA HATI" pon selalu jugak aku tengok,tapi aku tak nak buat kot..klo aku buat,mati aku kene bahan ngn member-member..

Comments

heheh...kalu jr ruang tepi..akak ruang atas gerak2..heheh..akak letak je iklan tu tak tahu nak link macam mana...sebab akak tak nak tarik orang bace blog akak sebab suruh up kn duit iklan :)

apa2 pun kita enjoy!
smart banner uh!!nggee^^
jaa64 said…
waaahhh...lawaa banner gerak2 :)
Yuyu Musa said…
fuhhhh...semat la banner tu...
sempoi bro...tapi kalau ada cinta hati baru kaw2..haha
jaya jr said…
kak hawa:hmm,camtu pulak..bukan kate tak nak duit..nak,tapi takde laa sampai banyak2...dapat sikit2 pon jadi dah..haha

shekyn:eyh?biase je kot =)

jaa:haha,gerok2 tu saloh..gerok baru betol sebab gerok skali je..haha

yuyu:pis yo..terima kasih..haha

azhan:haha,malas aa aku letak jiwang-jiwang..hahamane boleh menunjuk bab jiwang ni..kah3
amir aizat said…
ceh dah pandai buat banner,smart2!
Mario said…
ko memang takde chat box ke weh...camana aku nak ucap selamat pagi...ekeke
[k]o{q}i[n] said…
ok je...smart... btw, tq sbb slalu jengah blog aku..
jaya jr said…
amir aizat:haha..baru belajor buat..selame ni tak pandai..kah3

mario:haha,ade laa..dari dulu bukak blog sampi skang ni,tak pernah buang lagi kot..sori laa klo lambat loading

koqin:haha..beres saja bro..internet ade,semua blog boleh masukk..kui3
Alia Natasha said…
kachakk nya banner dia :)
jaya jr said…
kui3,terima kasih =)

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka