Skip to main content

jalan jalan cari makan

kite jumpe sesi malam pulak..haha..hari ni yang baling taik ade,yang maki-maki ade,yang gadoh-gadoh pon ade..aman ke tak dunia blog sebenornye nih???kang ade yang kompius pulak..bloggersphere ni sihat ke tak sebebenornye???persoalan dari budak yang takde blog nih..

dalam mase terdekat ni,2 orang dah retis bengang ngn budak blogger..satu Tiz Zaqyah aritu,pastu kali ni Gambit pulak..haha..22 nak tegakkan benang yang basah..sape yang sokong tu memang ade angin tak sihat dalam badan die..angin kus-kus kot..kite perlu berfikir mane yang baik,mane yang buruk klo kite nak back-up sape-sape sekalipon..jangan kate sebab die artis,sekali nak tegur kene ade lesen..da dibuat mende tak elok,sape-sape boleh tegur..da ditunjuk terang-terang sape suruh..lagi laa klo da arah video klip tak senonoh..

malas dah nak sembang-sembang kan pasal ni..kang lagi panas..kite nak sejukkan camne???senang je..esok kite jalan-jalan cari makan..esok hari minggu..++ cuti sekolah tak habis lagi..boleh laa cuci mate skali..rase macam malas nak naek motor je..nak naek LRT..lame dah tinggal pengankutan awam ni..ade dekat setahun kot..haha..mane tau ade awek cun dalam tu..haha.boleh usha2..kah3


biase aku bawak tenggiling ni je klo kat umah..tapi kat KL ni macam tak syok je..haha..motor je yang terbaek..tapi esok nak try kembali kepada naek pengangkutan awam..haha


bawah pokok tu ade satu warong..antara feberet yang aku selalu singgah laa..ramai kot orang singgah..paling mahal aku makan kat sini RM4 je..air kelapa,keropok lekor,mee goreng..setel..kenyang Alhamdulillah =)

Comments

HonEyBuNNy said…
hehe...

dah lama xnaik pengakutan awam....tetiba rindu lak nak nek rapid n lrt..heheh
haha...makan byk tanda aku makin sihat.haha

kereta tu dok maen drift ka.hehe..doh macam prototype initialD da..haha
Rozuan Ismail said…
murahla ye 4 ringgit je.siap air kelapa,keropok lekor ngan mee goreng lagi
jaya jr said…
honeybunny:haha,tu aa..skali skale sedekah kat LRT ngn bas rapid KL..kih3

azhan:haha,,ramai je orang cakap kete aku tu macam kete initial -D..aku pon tak tau nak kate ape dah..haha

wan:haha,memang murah..bawah pokok pulak tu..emamng nice aa..xde kat KL ni
tomatokering :) said…
hamboihhh nek tren udah le .. mcm kite ni . kekeke
Iznie said…
sme la....da lme tak naik lrt..


wahhh, murah jer la warung tu...mcm best je...
akak paling geli tenggiling :)

makan kat warung lagi best kan..sebab kat kampung akak ada satu warung ni memang sedap dan murah dan banyak!
jaya jr said…
tomato:haha,sekali sekale boleh laa..klo selalu jemu jugak..kui3

iznie:haha,kadang-kadang perlu jugak naek ni..haha.alaa,warong tu memang murah dan sedap..memang susah nk carik..

kak hawa:makan kat warong ni jimat dan senang kire..tu yang besnye.haha

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka