Skip to main content

friendstop | di sebalik tabir

klik gambar untuk ke segmen feature blogger untuk bulan jun 2011
selamat petang jumaat.da blogwalking petang ni,tetibe nampak link best daripada Bro Framestone..Bro Framestone ni aku tau sebut name je..tuan badan aku tak pernah jumpe..Feature Blogger Untuk Bulan Jun 2011..haha.macam nice je untuk diklik pautan itu..aku da agak,kompem kene buat entri..tapi boleh,takde hal..sambil blogwalking,sambil buat entri..

Jaya Jr ngn Bro Framestone..kompem laa orang kenal Bro Framestone..lagi laa die ni tukang edit laman Sahabat Blogger..power aa tu ade kuasa edit laman web yang selalu blogger singgah..hihi..tapi tu laa,setakat yang aku blogging ni,masih ade lacking..orang kate macam mase masak tu garam tak secukup rase..dimana mengikut analogi tersebut,boleh dikatakan garam tak secukup tu lebih kurang macam aku ni tak kenal blogger laen secara realiti..kenal atas nama blog dek kerana blogwalking ngn tinggal komen..huahuahua..

cara nak bagi orang kenal,aku rase dengan join segmen feature blogger daripada laman sahabat blogger ni..sebab Sahabat Blogger ni tempat berkumpul para blogger di alam maya..tapi ade je die buat event berkumpul secara realiti..tu je yang aku tak de rezeki nak join lagi..tengok gambor aje laa..haha..tapi ape yang boleh aku kate,Sahabat Blogger ni aktif laa..blogger baru yang sedang cari platform nak join komuniti pon terpengaruh ngn Sahabat Blogger ni jugak..kire name Shabat Blogger tu tak asing laa dari bloggersphere..

paling last kene letak gambar..2-3 menjak ni jarang dah letak gambar sendiri depan-depan(80% ke atas)..harap kan yang macam ni je laa nak letak gambar sendiri pon..hihihi


***diebalik tabir friendstop ialah aku guna nama Jaya Jr sebab terpengaruh ngn mamber aku yang guna nama Mede Jr mase cop name kat jersi dolu-dolu..huhu

Comments

Bro Framestone said…
he..23x bro dah bace dah entry mu...

ape banyak petik nama bro nie.. SB.net nie bro yang punya.. cuma dah lama xpantau,

risau terbengkalai.. baik bro kemaskinikan semula..

anyway.. thank sebab sudi join

www.broframestone.com
jaya jr said…
haha,tau dah..admin terpampang kat bawah..kih3..alang0alang sebut kasi banyak terus laa..kui3..tq sebab sudi bace balik..kih3
first time masuk blogger.net tu.uhuuu
jaya jr said…
haha..selalu masuk group facebook je..jarang jugak ke situ..kui3
sha my heart said…
oo, apakah sb.net tu? biasa ping kat SB group fb jer..
jaya jr said…
SB.net tu bro framestone yang punye..hehe

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka