Thursday, June 2, 2011

pengajaran : nama blog panjang berbelit

haha,petang ni laa jugak aku rase cam bebas sikit..pagi tadi buat presentation,petang tadi buat kuiz..malas gile aku ni nak membaca..harap laa dapat lebih dari separuh kuiz tu..maka start dari petang ni,hujung minggu aku da bermula balik..minggu lepas aku weekend kat kampung..tapi minggu ni kat KL balik..tak tau ape nak buat jugak sebenarnye klo weekend kat KL ni..tapi papehal,minggu depan free takdak pape..bangun pagi,maen internet,masuk kelas,makan,balik kelas tido pastu ulang-ulang sampai minggu depan sekali lagi pulak..lega gile rase..

amacam,jauh tak pemikiran seorang blogger yang ambik semester pendek semasa orang laen tengah bercuti bagai nak rak kat kampung..planning untuk seminggu dah ni..haha..

tapi aku ade satu pengajaran sape yang letak name blog panjang-panjang..dah laa panjang,pastu cam budak-budak lagi..nak ber'rangers'-'rangers' laa lagi..umur da dewasa,tapi yang budak-budak still wujud dalam diri..kang dah malu klo cikgu yang tanye..ade pulak awek 5-6 orang dalam kelas..memang tak terucap dengan kata-kata..hihihi...

***pagi tadi aku present pasal blog,tapi bile cikgu aku tanye ape name blog,aku tak boleh nak cakap..ape kes???padahal blog aku bukan blog jiwang..ape mau takut???takpe laa cikgu,klo cikgu tanye lagi skali,saya bagitau laa..lagipon tadi cam panjang laa pulak klo nak sebut URL blog ni..nak kene terangkan ejaan lagi..

esok hari jumaat..jangan lupe pakai baju melayu pergi semayang jumaat


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

15 comments:

zikeryhassan said...

laen kali letak la panjang2 lagi.


btw, lama tak melawat kau tak sini.

Iznie said...

haha... comel apa... :)

yea, selamat hari jumaat!~

Belbel said...

hye. lamenye x dtg sini ;) aku dh buat blog baru. jemputlah terjah hokey ^^

little ain said...

hahaha.

tau dakpe.

name peliks dari org lain ekpon.

Wani said...

hahahhah....

nama blog klasik sangat, jawa rangers, harus proud la.. *_^

Nur Hawa Mohd Zin said...

akak pun tak pernah sebut nama blog awak ni jr...yang tahu awak jr..heheh

fifianggun said...

hhi,,,ingat ke belog sapa nama panjang,,,,blog dia rupenye,,hehehe,,,btw,,rajin ouhh amik short semmm=)

jaya jr said...

zik:mase aku buat blog ni aku rase macam pendek je..kah3

iznie:haha..comel laa sangat..selamat hari jumaat jugak..

belbel:haha..TQ singgah sini..nanti aku jenguk san..kui3

ain:haha..dok pelik dh ni..cume panjang cket je dari biase..kah3

wanie:haha,tak sampai mase nak proud lagi ni..tunggu sket lagi..huhu

kak hawa:haha,tau jr pon jadi laa =) ok laa adri tak tau kan..TQ2..

fifi:haha,blog ni laa name panjang..ambik short sem ni terpengaruh ngn kawan sebenornye..kah3..

LUTFI SYAFIQ said...

hehe. berranjer2 lagi eh? hahahaha klakar la ko bro.

missh chiorika said...

haha ..
ingat name belog sape ..
rupe2nya belog sendiri -.-'

MiSz fiFiEyQa said...

Biar panjang tapi unik..eh,boleh ke camtu?haha

waRDah a.k.a QiQi said...

cewah2.... dlm panjang2 entri nih, I nak komen kat gambaq stadium nuh...~ Cun rupenya stadium UIA nih... hahahahahaha~

jaya jr said...

lutfi:haha..rangers aa..baru power..kah3

choirika:haha,blog sendiri je..klo blog orang laen senang je nak sebut..

ffieyqa:haha,boleh je,tapi susah nak sebut kat orang laen laa..haha

qiqi:haha,stadium UIA cun,tapi tak pernah main lagi kat situ..kui3

Nabilah said...

haha..lawak lak kalau sbut kt cikgu jj-jhawerangers byk2 kali2...ye la,ckgu msti cam...nak awak ulang byk2 kali sbb dia mgkin tak dpt tangkap.

jaya jr said...

nabilah:haha,cikgu pon da lame tak dengar perkataan rangers2 sebab anak semua da besar..da tak maen power rangers dah..tu yang takut cikgu suh ulang banyak kali tu..