Skip to main content

pengajaran : nama blog panjang berbelit

haha,petang ni laa jugak aku rase cam bebas sikit..pagi tadi buat presentation,petang tadi buat kuiz..malas gile aku ni nak membaca..harap laa dapat lebih dari separuh kuiz tu..maka start dari petang ni,hujung minggu aku da bermula balik..minggu lepas aku weekend kat kampung..tapi minggu ni kat KL balik..tak tau ape nak buat jugak sebenarnye klo weekend kat KL ni..tapi papehal,minggu depan free takdak pape..bangun pagi,maen internet,masuk kelas,makan,balik kelas tido pastu ulang-ulang sampai minggu depan sekali lagi pulak..lega gile rase..

amacam,jauh tak pemikiran seorang blogger yang ambik semester pendek semasa orang laen tengah bercuti bagai nak rak kat kampung..planning untuk seminggu dah ni..haha..

tapi aku ade satu pengajaran sape yang letak name blog panjang-panjang..dah laa panjang,pastu cam budak-budak lagi..nak ber'rangers'-'rangers' laa lagi..umur da dewasa,tapi yang budak-budak still wujud dalam diri..kang dah malu klo cikgu yang tanye..ade pulak awek 5-6 orang dalam kelas..memang tak terucap dengan kata-kata..hihihi...

***pagi tadi aku present pasal blog,tapi bile cikgu aku tanye ape name blog,aku tak boleh nak cakap..ape kes???padahal blog aku bukan blog jiwang..ape mau takut???takpe laa cikgu,klo cikgu tanye lagi skali,saya bagitau laa..lagipon tadi cam panjang laa pulak klo nak sebut URL blog ni..nak kene terangkan ejaan lagi..

esok hari jumaat..jangan lupe pakai baju melayu pergi semayang jumaat

Comments

zikeryhassan said…
laen kali letak la panjang2 lagi.


btw, lama tak melawat kau tak sini.
Iznie said…
haha... comel apa... :)

yea, selamat hari jumaat!~
Belbel said…
hye. lamenye x dtg sini ;) aku dh buat blog baru. jemputlah terjah hokey ^^
little ain said…
hahaha.

tau dakpe.

name peliks dari org lain ekpon.
Wani said…
hahahhah....

nama blog klasik sangat, jawa rangers, harus proud la.. *_^
akak pun tak pernah sebut nama blog awak ni jr...yang tahu awak jr..heheh
fifianggun said…
hhi,,,ingat ke belog sapa nama panjang,,,,blog dia rupenye,,hehehe,,,btw,,rajin ouhh amik short semmm=)
jaya jr said…
zik:mase aku buat blog ni aku rase macam pendek je..kah3

iznie:haha..comel laa sangat..selamat hari jumaat jugak..

belbel:haha..TQ singgah sini..nanti aku jenguk san..kui3

ain:haha..dok pelik dh ni..cume panjang cket je dari biase..kah3

wanie:haha,tak sampai mase nak proud lagi ni..tunggu sket lagi..huhu

kak hawa:haha,tau jr pon jadi laa =) ok laa adri tak tau kan..TQ2..

fifi:haha,blog ni laa name panjang..ambik short sem ni terpengaruh ngn kawan sebenornye..kah3..
LUTFI SYAFIQ said…
hehe. berranjer2 lagi eh? hahahaha klakar la ko bro.
missh chiorika said…
haha ..
ingat name belog sape ..
rupe2nya belog sendiri -.-'
MiSz fiFiEyQa said…
Biar panjang tapi unik..eh,boleh ke camtu?haha
cewah2.... dlm panjang2 entri nih, I nak komen kat gambaq stadium nuh...~ Cun rupenya stadium UIA nih... hahahahahaha~
jaya jr said…
lutfi:haha..rangers aa..baru power..kah3

choirika:haha,blog sendiri je..klo blog orang laen senang je nak sebut..

ffieyqa:haha,boleh je,tapi susah nak sebut kat orang laen laa..haha

qiqi:haha,stadium UIA cun,tapi tak pernah main lagi kat situ..kui3
Anonymous said…
haha..lawak lak kalau sbut kt cikgu jj-jhawerangers byk2 kali2...ye la,ckgu msti cam...nak awak ulang byk2 kali sbb dia mgkin tak dpt tangkap.
jaya jr said…
nabilah:haha,cikgu pon da lame tak dengar perkataan rangers2 sebab anak semua da besar..da tak maen power rangers dah..tu yang takut cikgu suh ulang banyak kali tu..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka