Skip to main content

bila mana cikgu RQ keluar makan

huh,cam penat je kelas arini kan..padahal takde laa penat mane..cume kadang-kadang cuaca tu memainkan peranan penting..klo da panas sangat,memang jadi makin penat pastu mate pon ngantuk je..tapi walau macam mane sekalipon,sejuk ke,panas ke,kelas Bahasa aku sem ni memang cemerlang..adab berguru yang paling utama aku berjaya lakukan..
  1. datang sebelom cikgu masuk kelas
  2. membahasakan diri sebagai cikgu
  3. interaksi secara 2 hala
ni yang aku nampak secara jelas laa..haha..memang susah aku nak buat sepanjang 3 tahun aku sambung belajar lepas sekolah menengah ni..memang suke laa kelas Bahasa aku ni..takde pressure langsung..niat nak ponteng kelas pon tak wujud.kan bagus klo semua kelas ku macam ni..tapi mustahil laa kan..laen padang laen belalang nye..

tapi hari ni paling cemerlang..cikgu aku yang request nak kluo makan..hihihi..tengok jam baru pukul 10.30..tengahari jauh lagi..agaknye cikgu tak sempat sarapan kot..gembira bukan kepalang nih..biase pon klo ade laa aku pernah berguru,cikgu tu akan pergi pekena air ke,kuih sekeping dua pastu masuk kelas balik..tapi kali ni.cikgu request nak makan,kire kelas bersurai terus..nak je aku bagi 5 bintang kat cikgu aku ni..kebetolan aku pon da selesai presentation minggu lepas,maka hari ni memang aku pergi kelas goyang kaki je laa..aim nak buat muka macho pastu celah-celah orang buat presentation..

nice tahap gaban andai semua lecturer sempoi-sempoi camni,nampak gayenye seronok laa aku nak ke kelas..tapi aku yakin,sempoi-sempoi ni akan bertahan sampai hujung sem ni je..masuk sem baru lepas ni,pengsan balik fokus kat study..tapi selagi aku dapat lecturer sempoi-sempoi camni,aku rase makin laa semangat aku nak study..paling aku tak suke,lecturer skema yang buat kuiz macam nak ambik final exam..noktah..

bila mana budak skola tiru selamat pagi upin ipin

Comments

rindunye kat kelassss~ huhuhu~
Belbel said…
selamat pagi chegu! ^^
singgah dan follow blog yang best ni..salam perkenalan dari saya..
Rozuan Ismail said…
kelakar plak tgk video tuh.sampai budak sekolah menengah pon boleh layan.haha
aida4eva said…
lect aida selalu xmasuk klas..dia kata,,balik tdo je la..haha
aida4eva said…
lect aida selalu xmasuk klas..dia kata,,balik tdo je la..haha
PenDekAr LauT said…
Hari2 cikgu sarapan.. Setiap hari cikgu kuar awal gi sarapan..
jaya jr said…
qiqi:hehe,kenape perlu rindu?masuk je kelas tu..hihi

belbel:hehe,selamat pagi cikgu!

greenapple:salam perkenalan =)

wan:haha,orang kate fenomena upin ipin..kui3

aida:wah,lagi nice camtu..tapi bahaye jugak klo kene subjek core..pening jugak nak membace sendiri..huhu

pendekar laut:huhu,ala-ala p.ramlee ni..terbaik
C I K . F Y Z A said…
nice entri la bro...Tapi kos kitaorg awal-awal sem blum dpt buku teks ni dpt la balik awal.. lepas ni dah tak boleh.. Arghhhh =="

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka