Skip to main content

situasi lazim dalam permainan futsal

selamat pagi yang dipanggil pagi hujung minggu..pagi ni biase ramai laa parents ambik kesempatan beriadah bersama keluarga..tak kire laa kat umah atau kat taman..baru dipanggil keluarga bahagia dan keluarga yang sihat..tapi kami ni tak pon..padan terbongkang je atas katil..nak maen tunggu petang laa..kire nye kami ni kategori jage kesihatan jugak laa kan..memupuk semangat kesukanan..walopon kadang-kadang angin jugak tapi takde sampai bertumbuk.tu jadi sukan laen pulak..

tapi ni nak share beberapa situasi lazim dalam bermain permainan futsal yang selalu kami maen petang-petang

warming up secara relax-relax

meraikan gol..gaya ni memang tak ramai buat lagi..pandai budak-budak ni cari publisiti

memerhatikan gawang dirembat secara padu dan tak perlu kata apa-apa..waooo

merembat padu ke gawang lawan dalam permainan..

save bola yang kelajuannye slow macam siput..klo laju tak sempat nak save pulak kan..ye tak?

menggelecek pemain-pemain yang ade di depan?kenape perlu depan?ye laa.klo kat belakang nak gelecek buat ape?

merembat terus secara padu macam peluru mase kick off..sape duk depan terase laa skitnye klo kene bola..sebab tu takde orang duk depan mase die ni rembat..sepak geppe 

meratapi kekalahan..kene tunggu turn balik..kui3..

berbincang strategi dengan rakan sepasukan..bagus budak ni..ade strategi

hehe.mintak maaf ye semua klo entri kali ni buat anda menunggu lame untuk loading page..harap anda berpuas hati dan gembira ataupon excited untuk bermain futsal lepas tengok gambor2 ni..kih3..majulah futsal untuk sesiape yang teringin nak maen futsal..

***semua skali 9 gambar..maunye tak berat..sorry naek lori sekali lagi..huuuuuuuuu T_____T

Comments

misz athiqah said…
pergh!!!..rajinnyer nak bawak kamera gi men futsal..huhu... siap wat entry khas..hehe...xpe2..=).. truskan bsuka..=).. sukan mbina jati diri remaja yg baik..ha...ha..ha..=p


salam...jenguk jengah anda di sni..=)
el-janna said…
ngaa best dapatcapture moment2 macam tu^^
semua ni mest dah pro...tambah pakai jersi msia tu...haha
Saif Sulong said…
udoh la gebeng joget. haha
jaya jr said…
athiqah:2-3 hari ni tak maen..kaki tak sihat kes maen futsal ni jugak..nak duk bilik petang-petang bosan,,turun ambik gambor pon jadi laa..huhu

janna:haha,memang best laa kan =)

azhan:haha,pro tak pro tu kene tengok sendiri..tapi boleh laa fight-fight sesam sendiri..huhu

saif:haha,geben memang ah..klako pom ade..
LUTFI SYAFIQ said…
terbaek lah. gambar yg menarik! aku sangat gila gambar. haha
aboyandnick said…
Ok hari ni kami akan kongsikan anda mengenai
"sejarah tentang makanan iaitu pai".
pernahkan anda tahu dari mana datangnya pai ini ???
untuk mengetahui dengan lebih lanjut jom kita bersama berkongsi di:
http://dapurbujang-aboyandnick.blogspot.com/2011/06/sejarah-tentang-makanan-pai.html
Persoalan ini harus dirungkai....
jom kita tengok sama2, jangun lupa follow blog kami untuk mengetahui lebih banyak lagi....
jaya jr said…
lutfi:haha,mu memang doh..tengok kot jauh tau doh..haha

aboyand:hehe..OK..nice laa sbb datang sini..huhu
Eqa Yazid said…
bila masa nak buat exercise cam gambar 1st tu kan , mesti tak sampai .HAHAHA. :P
tak pernah..sebab kaki pengkau..heheh

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka