Skip to main content

25 /6 | petang di taman layang-layang

Photobucket

haha..gembira bersiar-siar dengan photografer SAIFSULONG..nice ke tak?

barisan depan dari kiri : mede jr,pa'an,jaya jr,joe
barisan belakang dari kiri : farisgas,husin,iqbal



huhu,nice laa jugak ade birthday photoshoot walopon temanye tak nampak birthday sangat..lebih teruja kepada bermain layang-layang yang beli on the spot..banayk lagi gambar menanti..tapi kene slow-slow
sebab:-
  1. exam dah dekat..minggu depan
  2. internet sememangnye selow..tak menginzinkan..tapi pagi-pagi power

***psst,nak kenal photograper saif sulong boleh klik lnk kat bawah gambar atas tu =)

Comments

zikeryhassan said…
nice gile gambar yang first tu
Ruby Azahar said…
eh eh eh ank pkcik hmdan ade jugop . haha . comey lote gambo . hihi
haha.sempoi bro..macam mana buat pic yang atas tu..gerak2 lagi...
jaya jr said…
zik:haha,aku biat style gif gitu..kui3

ruby:haha,mesti aa ade..plan doh nk photoshoot petang maren..huhu..

azhan:yang gerak2 tu senang je..ambik beberape keping gambar secara berturutan,pastu combine but format .gif..boleh laa jadik camtuhuhu
Rozuan Ismail said…
wah.birthday pon ada photoshoot ke?wan pon suka fotografi,cuma belum mampu milik ada kamera.InsyaAllah,dalam perancangan
starzieti said…
eh, duk pasir gudang ea ?
jaya jr said…
wan:haha,tu aje-saje je nak ambik2 gambar..owh,xpe..minat2 dulu..nanti lagi cepat belajor bile ade kamera..insyaAllah =)

starzeiti:hehe,tak lah..ni kat taman metropolitan,selayang..kat johor ade gak kampung,tapi kat batu pahat laa..hehe
cahayabintang said…
gmbr yg 1st tu nice lah.
Wanie said…
sgt cantik gambar..:)
semalam akak follow pengantin amik pic outdoor..mmg best dan happening :)
fifianggun said…
waahhhhhhh...nak wish kat sini jugakkk,,,,happy belated besdayy,,ohohohoh
ijam ismail said…
klkr la pic ats 2..huhu...
nice2!
=)
LUTFI SYAFIQ said…
nikon-ian. hehehe
tomatokering :) said…
fuiyohhhh cambest je ^^
cik panadol said…
teringin nk g sane....
cimOt said…
taman metro kepong mmg best!!!!

hahahaha..pic 1st tu aku rase cam nak lempang!!semart siottttt...
jaya jr said…
cahaya bintang:huhu =)

wanie:sebab camera man power.kui3

kak awe:haha,yang pengantin punye photoshoot pon nice jugak..selalu dah menumpang yang sepupu punye

fifianggun:haha..okok..TQ

ijam:haha,klakar jugak laa kan..kebetolan kot..tak bajet pon sebenornye

lutfi:haha..okok..nikonian laa sangat..

tomato:memang laa best kat sini..maen layang-layang kot

cik panadol:haha,sila2..tak jauh pon..kui3

cimot:haha..jangan laa lempang,banyak lagi nak shoot gambar ni..kui3..TQ2
Cik NurulZaty said…
kim salam paan! ceh

haha. paan sorang je aku kenai pon..hehe
laskar pelangi said…
alahai..comelnye pakcik pakcik posing bersama layang layang =D
timo kasehla mad promotion aku...hahaha.n la blog aku...xaktif supe mung
jaya jr said…
nurulzaty:haha,,memang laa da die sorang je skola MRSM PDRM

pelangi:hehe..coeml kot sebab bawak anak2 jalan maen layang2..haha

mutawassil:hehe//xdop mnde yeh..aku pon baru tau mu ade blog..hehe

ninja:erk,tak paham pulak sugio tu..huhu

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka