Skip to main content

pergi KLCC suda =)



malam ni saje nak share aktiviti seorang diri kat KLCC..haha..nekad ni jalan sorang-sorang.bajet tourist pon ade..haha..tapi tu laa,saje nak ubah pandangan mate..asyik tengok orang kawasan gombak ngn wangsa maju je..arini betol-betol tunggu bas RapidKL pastu naek LRT pergi KLCC..hahahajat nak ke sana pukul 10-11 pagi lebih kurang..tapi sebab hujan,pukul 12 baru start jalan..

sampai sane takde buat pape sangat,berbekalkan sebuah buku fotografi pemberian Saif Sulong,aku maen tekan je laa kamera tu..nasib tak baik aku ingat bateri ade banyak lagi..tapi rupenye da tinggal 2 bar..tekan tekan tinggal 1 bar..maen dalam sejam lebih gitu laa,bateri habis..huahuahua..mati akal..lepas tu baru star masuk kedai-kedai kat situ..ade laa barang yang berpatutan macam kat butik Uniqlo..boleh laa beli..tapi macam tak bernafsu nak beli-belah..sebab mindset nak jalan-jalan pastu ambik gambar sikit-sikit.huhu

cuace pon nak gelap balik,maka aku pon kene laa bersiap nak balik..jalan sorang-sorang ni bahaye lame-lame(haha,pempuan pon tak kisah kluo sorang-sorang)..tapi tu laa,nak bersembang pon tak boleh,jadi aku nak balik je laa..sebab tu aku rase jalan sorang-sorang ni ade faedahnye jugak..tak banyak kerenah..nak pergi pergi,nak balik,boleh balik..senang cerita..

***cuti skola..orang sesak jugak laa..awek pon ramai jugak..foreigner pon ramai jugak..macam-macam orang laa boleh tengok arini..orang KL nak jadi mat salleh memang tak boleh nak elak..ade je yang menyinggah anak mate..susah-susah..nasib baek aku tak suka ambik gambar yang jenis macam ni..hihihi..

Comments

zikeryhassan said…
tak ajak. kalau tak boleh aku teman. hihi
Fathiah Hamim said…
best kot jalan sorang2. pastu kalo shopping sorang2, rasa macam orang kaya. haha.
MissNadh said…
laa..nape tak ajak?kalau tak bole kite teman.hukk!
jaya jr said…
zik:haha,aku jalan laju-laju..takut mu dok dan kejor..kah3

fathiah:tu aa bahaye jalan sorang-sorang.duit cepat kluo..kui3

nadh:haha..tak bajet pon nak kluo..rase nak kluo,jalan je..hihi
+dieabella+ said…
nk jugak photoshoot kt klcc...uwaaa!!!
LUTFI SYAFIQ said…
aku dh selalu jenjalan sengsorang kt KL tu. bosang. hahha
LUTFI SYAFIQ said…
aku dh selalu jenjalan sengsorang kt KL tu. bosang. hahha
xnak ajak cik putih g klcc ke ? lamanya xg klcc :(

jangan lupa singgah sini : coklat boleh menyebabkan kematian ?
aida4eva said…
aida paling suka KLCC!!

rindunya klcc :)

http://aida4eva.blogspot.com

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka