Skip to main content

penghulu ngn datok dapat nama sebab Utusan


ni ape ni?lawak sampah busuk ke lawak nak kene bakor api neraka?dasar surat kabor tak laku..pastu mule laa gelabah nak sebor berite nak turunkan rege minyak..kompem duk muke depan esok..mase turun tnaek buat-buat lupe pulak..ingat boleh up laa tu..tapi takpe laa..Alhamdulillah,boleh laa fama kat Malaysia ni simpan duit beli tanah,beli susu anak,beli baju raye dari membazir duit beli minyak mahal..10 sen pon 10 sen laa..tapi mahal jugak lagi minyak tu..

***penghulu pakai serban..bagus-bagus..tapi tok penghulu skang ni cam ramai pakai songkok tinggi je..lagi-lagi yang dekat FELDA..lagi satu tak logik,ade laa pulak  polis berpangkat Datok nak ambik report pasal kes rogol yang bersepah kat Malaysia ni..pelukis pon cam bangang..nak melukis ngn nak menghina same banyak..

Comments

EYQASARA said…
kenapa mcm ni eah...?? huhuhu... sadis~ *eh sy singgah... hiihi..
Andrik McVean said…
hi..i have just followed your blog..you have nice blog here and i hope you can follow my blog too..will be waiting for you on my blog :-)
Anis Akhir said…
benda2 cmni, sepatutnya diambil serius.. bukan buat tak endah ja...huhu
[k]o{q}i[n] said…
biadap sungguh...
Bila hukum hudud nak dilaksanakan macam2 alasan...skunk dah banyak kes pelacuran sampai naik muak bace dan tengok...kalu tak mahu amalkan hukum hudud sila rujuk Al-Quran dan As-Sunnah sebagai panduan membentuk undang2 :)

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka