Friday, June 24, 2011

perkongsian petang jumaat

ade 2 jenis golongan..kedua-dua ni ade Ilmu..tak kire laa Ilmu tinggi ke rendah..tapi yang penting Ilmu yang baik-baik..

golongan pertama,golongan berilmu yang boleh diibaratkan sebagai sungai yang mengalir..maknenye sungai yang mengalir ni bagus laa..nak mandi kat dalam pon suke..pastu klo ade kotoran lalu atau jatuh,ia akan mengalirkan semua kotoran itu..golongan ini ialah golongan yang suka berkongsi Ilmu dan sentiasa nasihat-menasihati sesama sendiri..

golongan kedua ni macam kolam yang bertakung..kolam yang bertakung ni,klo ade sampah jatuh,memang tercemar terus..nak mandi pon rase geli..ye laa,bile tak mengalir,ade sampah jatuh,kompem kotor pastu lame-lame jadi busuk..golongan ini ialah golongan yang lokek Ilmu walopon die ade Ilmu..tak kisah pasal orang laen asalkan diri sendiri bahagia..

jadi,sekian saja peringatan untuk diri sendiri dan juga pembaca..kebetulan lepas makan tengahari ni rase lapang sikit nak update blog..hehe

***percayalah,tidak rugi klo kite ni bersahabat dengan orang-orang yang baik-baik.sebab kadang-kadang,dalam sembang kosong yang kite selalu buat tu,muncul 2-3 patah perkataan yang berguna untuk perkongsian dengan orang lain..yang ni hasil perkongsian huzaifah hamdan
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

4 comments:

toblerone said...

berkawan biar seribu, berkasih biar satu :D

MiSz fiFiEyQa said...

Wah,nice one! Nak jadi mcm sungai yg mengalir!!

ENCIK TIKUS said...

dulu kau tawarkan.. manisnya cintamu..

jaya jr said...

toblerone:tapi salleh yaakob rilek je kawen 4..cool..kui3

fifiey:hehe,seila2..sama2 kite semua usahakan..

EN tikus:ok,jawapannye OST LBS..huhu