Tuesday, June 14, 2011

cerita pening KL GANGSTER

haha,pagi tadi dengan satu post yang twisting lepas tu disambung dengan situasi-situasi yang twisting..hari ni aku banyak belajar pasal duit..kui3..setiap kali aku nak bertindak menggunakan duit,setiap kali tu jugak,aku dipaksa untuk berfikir secara rasional.huu..pening tak berhabisan klo pikir pasal duit

sebab pertama,sebab duit itu boleh dicari..tapi bukan mudah..jangan ingat bukan mudah nak jadi juara AF je..nak control duit pon susah..dengan situasi tempat belajar aku yang ala-ala metropolitan ni,makin bertambah susah jadinye..tapi Alhamdulillah laa,setakat ni cukup makan lagi..tak pernah sampai tahap kene ikat perut lagi..

balik kepada cerita duit,arini aku nak makan malam pon aku terpaksa membuat pilihan bijak..maka makan yang kenyang dan berpatutan..tak nak dah maen hentam kromo je..maksud hentam kromo tu,bile order tu tak pikir betol-betol..tapi bile dah lepas makan rase tak cukup lagi..nak kene cari nasik tambah pulak..bukan nak kate tak bace Bismillah,tapi tengok keadaan laa,klo dah petang tu hujan ke,petang tu mandi kolam ke,malamnye memang lapor semacam je laa..

tapi hari ni,aku rase aku boros..tengahari tadi aku cucuk kad ATM kasi keluar RM50..aku makan nasik tengahari..lepas makan tengahari,semayang Zohor datang Mohd Aidzul Fadzli ajak kluar tengok wayang..memang dah jadual petang ni takde kelas,jadi aku tak dapat lari dari ajakan itu sebab aku tau,klo die ni ajak,memang bukan ajak-ajak ayam..ikut laa aku die ni keluor..tengok movie KL GANGSTER..kenal laa ngn Abang Long Dil..bile balik hostel,aku bilang balik duit aku ade RM20 je..pergh,boros cam gampang je arini..baru rase kaye kejap,dah sederhana balik...aduh,pening kepalaku..kui3

Abang Long Dil dalam KL gangster,tapi kene bunuh last skali.tak sempat jadi Ayahnda.

***nasib laa ade duit aku RM5 keluar ke arah kebaikan..tapi yang besnye,mase aku beratur beli tiket wayang,aku nampak laa Cik Epal ngn pakwe die..aku rase berlaku proses pengecaman kat situ..dalam mase 5-6 saat kot.haha..aku memang laa cam die,tapi die tak cam aku kot..tapi setelah itu,aku ngn Cik Epal sekadar buat tidak tahu sahaja..kah3..erk,bile laa baju Blogger Crew nak sampai kat aku..haha
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

6 comments:

♥myida♥ said...

haha..siyes best gak cite nie..tp cian gak kat abg long dil..huhu..kire hebat lah malik dlm cite tu..takde sape ley kalahkan..huhu..smart2..:)

combi said...

blogger crew?/dapat kat mane?huhu

Nur Hawa Mohd Zin said...

semalam ada pilihan nak tgk KL gensgter atau kung fu panda...akhirnya kung fu padna..sbb mmt minat..heheh

jaya jr said...

miyda:haha,tu laa pasal..malik paling power skali dalam cte ni.yang laen cakap je bersembor..tapi cam harem..

cambi:beli online laa aritu..takkan tak tau..huhu

kak awe:owh,kungfu panda tu donlod je..KL gangster tengok dulu.tapi klo da minat nak wat camne kan..atas individu laa..hihi

apik pehe said...

hahaha..apik tak layan lagi..

PenDekAr LauT said...

KL Gangster terbaik..Aku rasa mungkin ada sambungan filem ni..