Skip to main content

cerita pening KL GANGSTER

haha,pagi tadi dengan satu post yang twisting lepas tu disambung dengan situasi-situasi yang twisting..hari ni aku banyak belajar pasal duit..kui3..setiap kali aku nak bertindak menggunakan duit,setiap kali tu jugak,aku dipaksa untuk berfikir secara rasional.huu..pening tak berhabisan klo pikir pasal duit

sebab pertama,sebab duit itu boleh dicari..tapi bukan mudah..jangan ingat bukan mudah nak jadi juara AF je..nak control duit pon susah..dengan situasi tempat belajar aku yang ala-ala metropolitan ni,makin bertambah susah jadinye..tapi Alhamdulillah laa,setakat ni cukup makan lagi..tak pernah sampai tahap kene ikat perut lagi..

balik kepada cerita duit,arini aku nak makan malam pon aku terpaksa membuat pilihan bijak..maka makan yang kenyang dan berpatutan..tak nak dah maen hentam kromo je..maksud hentam kromo tu,bile order tu tak pikir betol-betol..tapi bile dah lepas makan rase tak cukup lagi..nak kene cari nasik tambah pulak..bukan nak kate tak bace Bismillah,tapi tengok keadaan laa,klo dah petang tu hujan ke,petang tu mandi kolam ke,malamnye memang lapor semacam je laa..

tapi hari ni,aku rase aku boros..tengahari tadi aku cucuk kad ATM kasi keluar RM50..aku makan nasik tengahari..lepas makan tengahari,semayang Zohor datang Mohd Aidzul Fadzli ajak kluar tengok wayang..memang dah jadual petang ni takde kelas,jadi aku tak dapat lari dari ajakan itu sebab aku tau,klo die ni ajak,memang bukan ajak-ajak ayam..ikut laa aku die ni keluor..tengok movie KL GANGSTER..kenal laa ngn Abang Long Dil..bile balik hostel,aku bilang balik duit aku ade RM20 je..pergh,boros cam gampang je arini..baru rase kaye kejap,dah sederhana balik...aduh,pening kepalaku..kui3

Abang Long Dil dalam KL gangster,tapi kene bunuh last skali.tak sempat jadi Ayahnda.

***nasib laa ade duit aku RM5 keluar ke arah kebaikan..tapi yang besnye,mase aku beratur beli tiket wayang,aku nampak laa Cik Epal ngn pakwe die..aku rase berlaku proses pengecaman kat situ..dalam mase 5-6 saat kot.haha..aku memang laa cam die,tapi die tak cam aku kot..tapi setelah itu,aku ngn Cik Epal sekadar buat tidak tahu sahaja..kah3..erk,bile laa baju Blogger Crew nak sampai kat aku..haha

Comments

♥myida♥ said…
haha..siyes best gak cite nie..tp cian gak kat abg long dil..huhu..kire hebat lah malik dlm cite tu..takde sape ley kalahkan..huhu..smart2..:)
combi said…
blogger crew?/dapat kat mane?huhu
semalam ada pilihan nak tgk KL gensgter atau kung fu panda...akhirnya kung fu padna..sbb mmt minat..heheh
jaya jr said…
miyda:haha,tu laa pasal..malik paling power skali dalam cte ni.yang laen cakap je bersembor..tapi cam harem..

cambi:beli online laa aritu..takkan tak tau..huhu

kak awe:owh,kungfu panda tu donlod je..KL gangster tengok dulu.tapi klo da minat nak wat camne kan..atas individu laa..hihi
apik pehe said…
hahaha..apik tak layan lagi..
PenDekAr LauT said…
KL Gangster terbaik..Aku rasa mungkin ada sambungan filem ni..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka