Thursday, April 21, 2011

tebiat tengah cuti-cuti malaysia

hai,selamat petang..macam rajin laa pulak kan nak update blog petang-petang panas camni..tapi update aje laa..haha..nak share pasal hobi pukul 12..kih3..hobi pon ikut waktu sekarang ni..tapi ni hobi mase cuti yang ade kat rumah laa..klo mase tengah belajar memang takde laa hobi ni..bukan mustahil tapi bile hobi melibatkan makan minum ni memang limited laa sikit kan..

dek kerana tugas duk kat umah ni jadi paperboy,makanya hari-hari laa kene keluar beli surat khabar..kedai tu dekat je..tapi sebab guna alasan nak panaskan enjin kereta,kirenye keluar beli surat khabar naek kereta laa..kete lame laa katekan..mesti kene selalu panas..dah tak nak bagi nampak mengade sangat,aku lajak laa jauh sikit ke bandar..mase ni laa hobi tu berjalan..

hobinye ialah membeli air tebu.kah3..tak beli air tebu aku beli air kelape @ air nyor.. Alhamdulillah masih ade kedai menjual air tebu tulen..tanpa guna air gula..tapi manisnye ngalahkan letak gula..baru laa betol..biase klo aku beli kat tapak ekspo mane-mane laa,mesti warne hijau cerah..sebab jus tebu sikit je,air gula yang lebih..haih..macam mane laa nak maju..kedai yang aku singgah ni dari aku darjah atu kot da ade..kawan abah aku..walaupon gerai kecik je,tapi pelanggan ramai kot..salah sorangnnye aku laa..haha

yang ini baru ori!!!


tapi bes je sebab kadang-kadang mase mate tengah melilau kiri kana,ternampak jugak laa macam-macam gelagat orang..ni mase cuti lepas..macam gambar mak cik ni..hihi..sempat jugak ambik pakai kamera nset..nasib-nasib..sori ye makcik..





OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

8 comments:

qellissa said...

helmet makcik tu sgt cool...ermm makcik, makcik suka heavy metal ke?hikhikhik

s h e e said...

wahh...nampak sedap je air tu...dpt minum time panas memang besh...hehe...

cara la macik tu...

CikBulat said...

ganas macik nie. helmet anak la tu. hahaha

Mohamadazhan hjDesa said...

bukan tu...helmet pokcik tu.hehe

air tebu ni byk bakteria...aku dgr kobar angin la..hehe

HonEyBuNNy said...

HEHE....rilek ja makcik tu kan..hehe

jaya jr said...

everything is about the mak cik..well done mak cik..kih3..
sugar cane didn't get much attention..sorry sugar cane..haha

KABAKOGA said...

haha..
pengaruh karangan rumusan pmr la ni..
haha

jaya jr said...

haha,dop puah ambik PMR g..nk nurun ke adik2 laa ni..