Skip to main content

tebiat tengah cuti-cuti malaysia

hai,selamat petang..macam rajin laa pulak kan nak update blog petang-petang panas camni..tapi update aje laa..haha..nak share pasal hobi pukul 12..kih3..hobi pon ikut waktu sekarang ni..tapi ni hobi mase cuti yang ade kat rumah laa..klo mase tengah belajar memang takde laa hobi ni..bukan mustahil tapi bile hobi melibatkan makan minum ni memang limited laa sikit kan..

dek kerana tugas duk kat umah ni jadi paperboy,makanya hari-hari laa kene keluar beli surat khabar..kedai tu dekat je..tapi sebab guna alasan nak panaskan enjin kereta,kirenye keluar beli surat khabar naek kereta laa..kete lame laa katekan..mesti kene selalu panas..dah tak nak bagi nampak mengade sangat,aku lajak laa jauh sikit ke bandar..mase ni laa hobi tu berjalan..

hobinye ialah membeli air tebu.kah3..tak beli air tebu aku beli air kelape @ air nyor.. Alhamdulillah masih ade kedai menjual air tebu tulen..tanpa guna air gula..tapi manisnye ngalahkan letak gula..baru laa betol..biase klo aku beli kat tapak ekspo mane-mane laa,mesti warne hijau cerah..sebab jus tebu sikit je,air gula yang lebih..haih..macam mane laa nak maju..kedai yang aku singgah ni dari aku darjah atu kot da ade..kawan abah aku..walaupon gerai kecik je,tapi pelanggan ramai kot..salah sorangnnye aku laa..haha

yang ini baru ori!!!


tapi bes je sebab kadang-kadang mase mate tengah melilau kiri kana,ternampak jugak laa macam-macam gelagat orang..ni mase cuti lepas..macam gambar mak cik ni..hihi..sempat jugak ambik pakai kamera nset..nasib-nasib..sori ye makcik..




Comments

qellissa said…
helmet makcik tu sgt cool...ermm makcik, makcik suka heavy metal ke?hikhikhik
s h e e said…
wahh...nampak sedap je air tu...dpt minum time panas memang besh...hehe...

cara la macik tu...
CikBulat said…
ganas macik nie. helmet anak la tu. hahaha
bukan tu...helmet pokcik tu.hehe

air tebu ni byk bakteria...aku dgr kobar angin la..hehe
HonEyBuNNy said…
HEHE....rilek ja makcik tu kan..hehe
jaya jr said…
everything is about the mak cik..well done mak cik..kih3..
sugar cane didn't get much attention..sorry sugar cane..haha
KABAKOGA said…
haha..
pengaruh karangan rumusan pmr la ni..
haha
jaya jr said…
haha,dop puah ambik PMR g..nk nurun ke adik2 laa ni..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka