Skip to main content

besarkan gambar tapi kekal terang

pagi ni,hasil pembelajaran outdoor,photoshoot diikuti pembelajaran indoor besarkan gambar..TQ untuk owner bicara selipar jepun(BSJ)..zikery hassan..hihi..nak kenal masuk laa blog die..senang je padahal,aku je tak nak buat selame ni..huhu..belajar macam biase..nak senang..pakai gambar jugak..tak payah cakap banyak-banyak,tenaga kluor pon kurang..

klo nak study besarkan,tak pon pegi kat blog tuannye,,saiz height ngn width tu ikut suka..tapi part resolusi yang hijau tu,makin tinggi makin laa sharp..kui3..senang je..hasil transformasi boleh dilihat kat bawah

somewhere in kuala terengganu =) =) =)

bertukar!!!


bertukar!!!
sekian terima kasih dan selamat solat jumaat..hihi..chill+rilex=chillex




Comments

zikeryhassan said…
pasni crik lens micro plak boh. boleh ambek gambar serangga :)
blogtilldrop said…
oh ok...saya pun dah belajar tapi padam semua width dan height asal tu..masuk width baru
jaya jr said…
zik:haha,tu ah..tapi bleh gok nk ambik pakai lens ni cume tadi panas ngt..dokleh nk du congok duk lame2..

blogtilldrop:owh,boleh je,takde masalah..still same hasilnye..hihi
HonEyBuNNy said…
cantik bunga tu...nak belajar la..hehe
dr kecik ke besar...cam tue ke.. kalau yg setting baru tue, senang jer..klik..yg yg aku gune pun xtaw cam ner nk besor kan... selamat ko bgtaw....

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka