Skip to main content

cerita lelaki dan perempuan edisi bola

semangat rimau yang lebih mase tengok final AFF Suzuki cup aritu..
gambar dari fesbuk paizsyuk isburn

suke je aku nak cakap pasal ni kan..sebab aku tau,pempuan ni jenis yang tak brape nak tengok bola..aku tak buat kajian,tapi aku cerita ape yang aku lalui ,lihat dan baca sikit-sikit..tapi ni untuk perempuan malaysia @ melayu laa terutamanya..klo yang minah salleh tu aku tak kisah..bagi diorang kat sane tengok bola tu bukan masalah besar..happy lagi ade..sampai taraf nenek pon still tengok bola..

tapi bile masuk negara malaysia skang ni,bertambah puak-puak wanita tengok bola ni da ramai laa..sebab die macam berjangkit ngn mat salleh..selebriti mat salleh ramai nak kahwin ngn pemain bola..muka kuyu-kuyu pon awek tetap hot..paling basi model..pasal ape?mat salleh main bola gaji ribu-riban..yang awek si model tu pulak,gaji boleh tahan banyak dah,tapi dek kerana wang,tetap nak cari jantan bola yang kaya-kaya jugak..si lelaki pemain bola pon maen taram je..yang member-member pon takde hal..dah tak nak bersalaman sebelom maen..player malayisa maen bola gaji biase-biase je..sebab tu takde pempuan nak fight sangat..

pempuan ni jugak,klo minat bola,bukannye minat satu pasukan..majoriti minat player je..tak menyeluruh sangat..yang die kenal tu je laa die tau..tapi klo yang tua betol-betol tu tau laa..siap ade blog lagi..tapi aku pon tak brape nak singgah sebab tu blog penyokong arsenal..arsenal ni aku sokong mase aku kecik-kecik dulu je.skang ni minat biase-biase je laa..

macam syok jugak klo awek tu minat bola..maksudnye takde laa masam muke bile cakap pasal bola..hujung minggu nak ajak tengok bola kat luo pon senang..tak yah tapau-tapau..haha..buatnye jenis suke tengok program nyanyi-nyanyi,si lelaki jugak kene keluar makan sorang kat luo..hampeh betol..baru nak romantik sambil tengok bola sambil pakai jersi pasukan yang diminati..haha

las skali,satu sebab kenape malaysia takleh masuk worldcup lagi sebab bahaye gile..bahaye gile,bahaya si minah salleh punye dressing mase nak masuk stadium..kompius kadang-kadang tu..nak pegi pantai ke nak tengok bola..terbukak sane,terbukak sini..maunye tak terbeliak biji mate..elok-elok datang nak tengok bola,da tak selesa nak tengok bola..aku nak letak kat sini pon pikir 2-3 kali..haha..nasib penyokong-penyokong bola malaysia lelaki mahupon pempuan masih bertamadun..

tapi macam imej google ni ok..fan turki

***sebab entri ni ade cerita pasal lelaki dan peremperempuan,tidak salah untuk membuat sedikit peringatan dimana lelaki yang baik untuk perempuan yang baik begitu juga sebaliknye perempuan yang baik untuk lelaki yang baik..sebab aku baru lepas diingatkan oleh status saudara shahrul fahmi =)



Comments

zikeryhassan said…
awek turki tu comey weyh :)
tiha said…
wah boleh jer berpakaian yang menutup aurat sambil ada semangat bola....^___^
Anonymous said…
hihi...tak minat sgt bola..
tp kalau Malaysia nk lawan ngn negara mane2 ttibe je smgt men-support tu bkobar2 datang,, even tak kenal pon sape yg maen ;-D
jaya jr said…
zik:haha,aku pon nak cari bini camtu ah..

tiha:memang laa..tapi manusia je tak nak tutup..buat donno je

cantek:haha,itu dinamakan semangat patriotik..mase zaman skolah dulu selalu ditekankan..kui3
Abu Luqman said…
salam ..singgah pagi.yang bestnye awek turki tu je
bungaLily said…
sy suka tgk bola ! ta kisah pom playernye sape . asal kn team tu malaysia dgn selangor . seronok gi1e ler lau tgk kt stadium .yeah ! iloike :)
jaya jr said…
abu luqman:haha,awek turki tu memang lah best untuk ditatap

lily:haha.sokong malaysia ok..tap sokong selangor tak sebab bukan negeri kelahiran..kui3

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka