Skip to main content

pertemuan biasa dengan sin chan

haha,cakap je sin chan sape laa tak kenal..dulu-dulu aku macam jeles dekat sepupu aku yang belajar kat jepun..sebab die belajar kat Universiti of Saitama..tempat kartunis dan asal-usul sin chan..tapi lame-lame aku ok je..sebab bukan susah pon nak jumpe sin chan.siap boleh maen-maen lagi..nak ditulis,panjang..layan gambar,pendek..hihi

sinchan lepas solek

sinchan nak bakor sate

sinchan maen bunge api

shinchan pakai baju melayu

pesanan terakhir,kalau jumpe shinchan,sila laa ambik gambar dengannye sebab die seorang kanak-kanak yang nakal..haha


Comments

akmar dean said…
haha. comel budak tu. mmg mcm sinchan. ;D
relevan said…
hensem ShinChan..
hahah...teringin nak jumpa doremon!
jaya jr said…
akmar:haha..betul tu..

releven:ni shinchan ganas..keje nak maen je..haha

kak hawa:haha,doraemon tak superhero macam otomen..tapi barang die canggih2..
Mario said…
hehe...nakal cm sinchan ke weh...mesti penat nak jaga...ekeke
Yann Mazian said…
alololo. comel nyer. mmg serupa sin chan lh... :D
jaya jr said…
mario:haha,lebih kurang laa..cume tak gatal macam sinchan je..haha

yann:haha,same pendapat laa kite ni..
Nabihah Ramli said…
pergh! memang suteyy ah solihin gn sin channgg!!wakakaka
jaya jr said…
dorayaki:haha,budak-budak memang sentiase comel..haha

nabihah:haha,xkn mu dok prasan..aku prasan lame dh..hahaha
Miss dorayAki said…
yke budak2 mmg sntiase comel? takde ke yg xbrape nk comel? hehe
ingat pic jaya kecik2..hehe
jaya jr said…
dorayaki:haha,xde majoriti comel..kui3

azhan:haha,sy pon 2x5 je ngn budak ni..sedare2 tak lari jauh sangat..huhu
s h e e said…
ekeke...anak buah ek...mcm sin chanla...hahah...
jaya jr said…
haha,anak buah laa ni..pejam celik pejam celik da makin ramai pulak budak2 ni..haih..
ferra said…
he's soooooooooooooooooo cute!
mizzCloudy said…
comel nye sinchan.. :)
jaya jr said…
hahaha..hebat jugak pengaruh shinchan ni
Ameen Muslim said…
ahaha! junior aku di mas training school ni ada yg muka mcm shinchan.
p/s: shinchan suka buat 'makhluk punggung' yg mengong!
jaya jr said…
haha,ni saje je ni,anak buah..nampak laa sikit2 shinchan nye..tapi shinchan tu kartun.takkan ade pelanduk 2 serupa yang 7 orang tu jugak..hahaha

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka