Skip to main content

dan sebenarnya

dan sebenarnye malam ni aku belajar buat sticky post..tapi post ni lebih kepada nak test sticky post aku menjadi ke tak..klo post ni duk bawah sticky post maknenye misi berjaya..klo tak berjaya,aku akan delete post ni pastu ejas sticky post jadi entri biase..haha..sape tak tau stikcy post tu mnde,aku tolong bagitau.post yang permanent duk atas skali tapi kite boleh ejas nak brape lame..tu je..nak buat pon senang je..aku pakai gambar ni je..



ade papehal boleh klik sumber aku belajar sticky post ciktom.com..

***dan sebenarnya kadang-kadang benar dikatakan belajar pakai grafik tambah warna lebih mudah dari tulis panjang-panjang..macam rajah ikan atau peta minda


Comments

zikeryhassan said…
sticky post anda berjaya. ahaha
ferra said…
1 ari i nak buat contez t i carik entry ni k :)
Anna King said…
hurm memang x tahu nak buat pon selama ni.. sekarang baru paham... ^^
Ezay Hadry said…
hehe sticky post sudah berjaya..nanti buat la contest biar sticky post duk atah kali sapa 2 bulan..haha
s h e e said…
ouh...br taw cmne buat sticky post...hehe...thanx for sharing... :)
jaya jr said…
zik:haha,nasib gok jadi..klo dok kejap je laa hayat post ni..

ferra:haha,sila2..no probs..ni pon belajar dari lain juga..

anna:haha,senang je kan..tengok gambor tu je da boleh buat

ezay:haha,dok tau laa nk buat kontest mnde..x pro lagi ekpom..

shee:haha..small the pieces..u're welcome
MiSz fiFiEyQa said…
oh..cmni ke nak buat??hehe..tak tau pun sblum ni..thanx!!
Ajeyy Rawk said…
assalamualaikum ..
sticky post tu macam nak publish post yg coming soon la kan ? hehe

salam kenal bro :)
jaya jr said…
fifiey:haha,tu laa,seblom ni pon memang tak tau..tapi bile tengok gambar ni memang senang je..

ajeyy:wa'alaikummusalam..sticky post tu kite nak suh die melekat kat paling atas selame mane kite nak..klo yang coming soon tu rasenye auto publish post..btw salam perkenalan gak..haha

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka