Skip to main content

bot ikan

sumber dari daily mail

kerana tidak mahu menjadi malas pada keesokkan harinye,jadi malam ni aku rase macam nak tido awal sikit berbanding tido lewat sikit sebelom ini..haha,tak nak jadi macam katak ni..katak yang menumpang belakang ikan emas..malas gile nak berenang..ade ke patot naek 'bot' ikan..jangan die buat projek ngn ikan tu sudah..hehe..kang kluo spesies baru name KANTAK dalam harian metroll..hehe

***aku jumpe gambar ni semalam dah.nasib baek aku save..selamat aku daripada membebel cerite bengang aku kat blog ni..klo aku cite jawabnye pening laa sape-sape yang bace..hehe..da laa ade 2 cite..okay,terima kasih gambar..haha..tak lupe sape yang singgah dan follow dan komen =)




Comments

zikeryhassan said…
erk? memang dasar pemalas punya katak
♥xaturen♥ said…
katak oo.. katak, kenape ko tengek ikan? he.he..
hahah...tu makwe dia kot
jaa64 said…
KAHKAH..LAWAK GILAA TUMPANG IKAN :P
ce cita bro.haha.apa cita bengang tu....suspen ni
jaya jr said…
zik:haha,memang pemalas katak ni

xaturen:haha,sakit perut kot..nak laju balik rumah

kak hawa:haha,ape laa makwe lagi besar dari pakwe..xpatot2

jaa:haha,patot ikan kutip tambang je

azhan:macam biase..cite bola ngn cite politik tak sehat..haha
KABAKOGA said…
ape yg penting???
kerjasama....
jaya jr said…
haha..sokong saudara sepengajian harun..
HonEyBuNNy said…
haha..

lawak la katak tu...tumpang sekaki dengan ikan tu...

mst katak ne pemalas...heheh
jaya jr said…
haha..xde syak wasangka..kompem malas ni..tapi xtau laa setakat gambor ni diambik je..ade jugak tyme die rajin kot..haha

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka