Skip to main content

kenapa aku sorang blogger

kenape aku seorang blogger akan mengisahkan seorang budak masih belajar di sebuah universiti..dalam usaha meningkatkan kenalan-kenalan perbagai kategori umur dan jantina aku masuk segale macam jaringan laman sosial..haha..dimulakan dengan friendster,disusuli dengan facebook dan twitter..formspring,myspace,tagged tu sekadar memenuhkan email yahoo je kot..

tapi paling bes bile ade sorang roomate bermaen blog.die sorang je ade akaun blog ni..7 roomate yang laen takde..terpikir laa,ape bende boleh buat ngn blog?tapi sebab member aku ni ade jiwa sastera ngn seni lebih dari aku,aku pon cambes je laa bace blog die..ayat semua ade point nak ketawa..aku pon balik rumah cube buat akaun blogger..

freindstop aku letak sebab member aku cakap aku ni hantu friendster..dari friendster aku letak friendstop..senang..tapi skang ni friendster pon dah tak on duk layan friendstop..tapi aku tau friendster dah lame berwajah baru..blog lagi best sebab banyak widget boleh letak..bukan takat layout je..klo friendster dulu,duk maen tukar-tukar backround je..

bes ade blog ni,boleh kumpul semua skali dalam satu page..facebook,twiter,iklan-iklan sikit..nak tunjuk bakat pon boleh..nak tunjuk kaye pon boleh jugak..nak cari ilmu boleh,nak belajar menaip lagi laa boleh..tapi aku rase setakat ni friendstop takde lagi buat khianat kat orang..paling kuat aku membangkang je..sebagai anak muda yang ade blog,bleh je laa aku luahkan pandangan kat sini..harap-harap takde laa ramai sangat kutuk blog ni..kah3..

dalam usaha tak nak aku sorang je ade blog dalam kalangan member-member aku ,aku buat blog bersama rakan-rakan iaitu blog GATEM..sape rajin nak singgah meh laa singgah..kui3..blog orang-orang ganu..tapi semua masih baru ,semua dalam proses mengenal dunia blog..hihi..


banner pertama mase mula-mula start dulu..haha..aku pon

***aku buat entri ni lepas singgah blog brader ben..die macam nak pilih entri mane paling bes pasal tajuk 'kenapa aku seorang blogger'..area 100 words..tapi ni da terlebih,aku cancel je lah..haha..

Comments

rizal jabai said…
wahh best..nostalgia tol kalau nak cerita mcm mane stat berbelog nih..huhuhu..good luck bro!
zikeryhassan said…
aku buat blog sebab aku suke kepada penulisan. maka sebab tu la terwujudnya blog aku. huhu
jaya jr said…
nanad:haha,saje je nih..

ijai:aku tak masuk pon,aku saje je pakai tajuk..x pass nak masuk sebab panjang sangat..haha

zik:haha,ko memang..ade bakat cikgu..nak buat ringkasan mengajar,buat surat..mase ni laa nak berlath.hehe
Scya LollitA said…
CIK scya wat blog sebab ...sebab....aaaa , takde sebab -.-

bolehh kaa ?

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka