Thursday, April 28, 2011

kenapa aku sorang blogger

kenape aku seorang blogger akan mengisahkan seorang budak masih belajar di sebuah universiti..dalam usaha meningkatkan kenalan-kenalan perbagai kategori umur dan jantina aku masuk segale macam jaringan laman sosial..haha..dimulakan dengan friendster,disusuli dengan facebook dan twitter..formspring,myspace,tagged tu sekadar memenuhkan email yahoo je kot..

tapi paling bes bile ade sorang roomate bermaen blog.die sorang je ade akaun blog ni..7 roomate yang laen takde..terpikir laa,ape bende boleh buat ngn blog?tapi sebab member aku ni ade jiwa sastera ngn seni lebih dari aku,aku pon cambes je laa bace blog die..ayat semua ade point nak ketawa..aku pon balik rumah cube buat akaun blogger..

freindstop aku letak sebab member aku cakap aku ni hantu friendster..dari friendster aku letak friendstop..senang..tapi skang ni friendster pon dah tak on duk layan friendstop..tapi aku tau friendster dah lame berwajah baru..blog lagi best sebab banyak widget boleh letak..bukan takat layout je..klo friendster dulu,duk maen tukar-tukar backround je..

bes ade blog ni,boleh kumpul semua skali dalam satu page..facebook,twiter,iklan-iklan sikit..nak tunjuk bakat pon boleh..nak tunjuk kaye pon boleh jugak..nak cari ilmu boleh,nak belajar menaip lagi laa boleh..tapi aku rase setakat ni friendstop takde lagi buat khianat kat orang..paling kuat aku membangkang je..sebagai anak muda yang ade blog,bleh je laa aku luahkan pandangan kat sini..harap-harap takde laa ramai sangat kutuk blog ni..kah3..

dalam usaha tak nak aku sorang je ade blog dalam kalangan member-member aku ,aku buat blog bersama rakan-rakan iaitu blog GATEM..sape rajin nak singgah meh laa singgah..kui3..blog orang-orang ganu..tapi semua masih baru ,semua dalam proses mengenal dunia blog..hihi..


banner pertama mase mula-mula start dulu..haha..aku pon

***aku buat entri ni lepas singgah blog brader ben..die macam nak pilih entri mane paling bes pasal tajuk 'kenapa aku seorang blogger'..area 100 words..tapi ni da terlebih,aku cancel je lah..haha..


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

5 comments:

nanad said...

caya lah ;D

rizal jabai said...

wahh best..nostalgia tol kalau nak cerita mcm mane stat berbelog nih..huhuhu..good luck bro!

zikeryhassan said...

aku buat blog sebab aku suke kepada penulisan. maka sebab tu la terwujudnya blog aku. huhu

jaya jr said...

nanad:haha,saje je nih..

ijai:aku tak masuk pon,aku saje je pakai tajuk..x pass nak masuk sebab panjang sangat..haha

zik:haha,ko memang..ade bakat cikgu..nak buat ringkasan mengajar,buat surat..mase ni laa nak berlath.hehe

Scya LollitA said...

CIK scya wat blog sebab ...sebab....aaaa , takde sebab -.-

bolehh kaa ?