Skip to main content

da sampai rumah ooi..

hari ni takde laa rase nak buat entri mengarut sangat..tapi tu laa..rase macam pening-pening lalat je tido tak brape nak cukup..haha..ade tak kes orang macam aku ni..da cuti pon masih boleh cakap tak cukup tido..tapi betol tak tipu sebab 2 hari lepas exam tu tido macam tak brape nak bes je..lagi bes merayap mane2 ikut member..biarpon dekat hostel da ade mamak jual roti canai,tapi tetap nak pegi makan roti canai kat luo jugak..haha

semalam da selamat naek bas pastu pagi tadi selamat sampai rumah..omputih kate back to hometown..bukan back to the future..mengarut je semua tu..sebab ape boleh dikatakan mengarut,sebab maksud future tu masa hadapan..mane ade orang balik kemasa hadapan..kurang-kurang nak balik ke masa silam.tapi da nak balik kemasa silam pon tak boleh,paling kuat pon boleh flashback je..inikan lagi laa nak balik ke masa depan..ish3..hmm,tu penerangan secara tak langsung pasal kemengarutan back to the future..

kalo cakap pasal bola pon bleh jugak nih..hmm,penyerang baru beli Liverpool,Andy Carrol telah menjaringkan dua gol diselangkan jaringan Dirk Kuyt untuk memberikan kemenangan 3-0 ke atas Manchester City..bile tau je Carrol skor gol,terus aku kesiankan Fernando Torres yang nak lawan Setan Merah malam ni..dengar-dengar kate da nak kene jual..ape laa nasib meninggalkan Liverpool..tapi papehal,aku tau masih ramai orang menyokong MU yang langsung tiada dalam list pasukan yang aku minat..

hari ni cuaca cerah,klo boleh sambung berfotografi pon OK jugak..kate orang salah satu cara menaikkan saham di mata awek-awek cun sebaya dengan aku..haha..sebab awek berumur dari aku memang tak laa kan..sedangkan budak sekolah pon da ramai in relationship,inikan pulak yang senior-senior daripada aku..dunia oh dunia..


***boleh nampak tak permainanye yang dalam setiap perenggan semuanya isu berbeza.. nampak benor mengarutnye..haha

ade ke status cenggini kat fesbuk???nampak benor menipunye gambor ni.kah3


Comments

anym dan dunia said…
haha . nmpak benor nipunyeerr relationship getu "p
Shairazi Saidin said…
Ambo minat yg XXX tuh! HEHEHE.
jaya jr said…
anym:haha,,betol3x

shairazi:jangan lah begitu..nanti kawan2 marah..kah3

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka