Skip to main content

perangai budak-budak suka nyanyi

mandi sudah,basuh baju sudah(tapi belum jemur),kluo beli paper sudah,bersenam sudah,tido pon sudah..banyak jugak aktiviti aku buat nak sampai ke tengahari ni..takde laa membazir sangat hari cuti aku ni..walopon da buat banyak aktiviti,tapi rase macam lacking lagi laa..mungkin sebab bile duk umah ni selalu skip sarapan pagi kot..nak sampai tengahari tu perut dah kriuk-kriuk..haha..

lapar tu takpelah,boleh tahan..aku pon bukak laa TV astro ria..haha..sekali bukak ditayangnye AF..tetibe spontan aku cakap "laa,ade lagi AF ni",haha..da sampai AF9..nasib baik takde orang menyahut..klo ade orang menyahut kompem aku cabut..sebab aku duk sorang je kat umah ni..yang laen bekerja dan bersekolah..

cakap pasal AF,klo tak kerana cuti semester ni,memang aku tak tau papelaa pasal cite ni..duk umah je TERtekan channel 104..TERtengok laa kejap..haha..sebab aku ni bukan jenis yang tengok AF..klo tau artis AF pon sebab tiap-tiap minggu duk dicanang dalam akhbar..suara tu majoriti terabur laa jugak..tapi bukan semua laa..sume jual muka je..lawa ngn hot..aku jugak yang lagi sekali TERtengok budak-budak nih..haha..nak bagitau,dekat uptown danau kota lagi ade orang karaoke suare mantap-mantap..huhu..

ni budak-budak AF suke nyanyi dalam bilik air je kot..suare ketar-ketar..bab lompat-lompat memang boleh menang..pastu bile ade orang komen cakap nervous..takde maknenye..tapi kat akhir aku buat entri ni memang sah suare budak AF tak bes..haha..kebetolan ade sorang peserta baru lepas nyanyi..boleh kate suare aku lagi terang dan jelas dari suara diorang bile malaungkan ucapan "TERIMA KASIH CIKGU" mase sekolah dulu..dari kelas,sampai dewan makan boleh dengar..tak tipu =)



Comments

ejulz said…
AF dah x best.. dah la x buat mcm dulu2 pegi setiap negeri.. takat KL Selngor je mananye xde saingan..

New Entry "JOM!! Parti Pakaian Seragam Kolej!! "
dyea irdina said…
hhahaha nasib taun ni taun terakhir AF..klu tak banyak la lg produck merosakkan bangsa kuo...taun depan jom pakat suh astro buat rancangan akademi ustad n ustazah lak...tgk camner...nak pilih yg beriman ke yg beruper..
jaya jr said…
ejulz:haha..tu laa pasal..makin melalut pon ade..berair mate je lebih..

dyea:haha,ade dah imam muda,tapi AF ni macam overacting sangat klo kene harinye..sakit mate pon ade..
faralovexx said…
nice entry....fara x prnh tgk pon AF seumur idop sbb xde astro..
:P
klo ade pon x nk tgk ..haha....tp biase lah tu,dyorg rse nyanyi dh sedap dh..pdahal org laen dgr,xsedap pon...
jaya jr said…
haha,tu laa pasal..layan lagu sedia ade sudah..kui3

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka