Skip to main content

I’m a Pirate, Take Me To Stranger Tides!

best 3 things about being a pirate:

1-pirates can travel all around the world using their own way..it's gonna be 'macho' when other people stare and see the pirate costumes when they stop at the port..or maybe they can have free meals as the respect or from the people's feeling of fear toward pirates..escaping from the guards or local authorities can give a lot of adventerous feelings and excitements..as i see in the movie,they just do anything they want wrecklessly..but nobody can scold or stop them..

2-things turn to be awesome if there is a pirate likes captain jack sparrow..he looks cool and steady in front of the heroin @ girls..sometimes it is funny to dream a character brought by captainn jack sparrow..but the fact is,if that character being brought into the reality maybe women will not fall in love to the pirates..HAHAHA..maybe women adore pirates with Will Turner's character..

3-pirates have lot of knowledges about sea,ships,maps,directions,fighting eventhough they appeared like a dumbs..what do they want with all of this knowledege???haha,money3x or gold3x..the further they go,more gold and money they got..that show how powerfull they are as the king of the sea..but it was questionable for some people between the war of good pirates and bad pirates..whoever they are,as when we say the word of pirate it can be concluded that all of them are bad..am I rite?

Pirates of the Caribbean 4

haha,1st ever post fully in english..sorry for the silly mistakes or any other mistakes..get the opportunity to be at the screening of Pirates of The Carribean in 3D three days before it debuts in Malaysia exclusively brought to you by Walt Disney Studio Motion Malaysia =) thanks to nuffnang


Comments

my most favourite movie until now but wat can do, xkan nak bwk anak join skali plak kan.. huhu tpaksa lepaskan pluang... 3D best tu.. mesti advanture.. jgn dlepaskan..
jaya jr said…
hehe,anak-anak memang perlu diutamakan.tapi xpe,da reda sikt seminggu dua lepas cite ni kluo still boleh masuk panggung bersama anak2..ni pon saje je try..klo ade rezeki boleh lee
zikeryhassan said…
tarikh kuar dia, tarikh 1st paper utk aku final. huhu
Ezay Hadry said…
cepat ngak die wat doh contest nuffnang ni..hehe aku baru tengok tadi kat web nuffnang..gudluck2..
jaya jr said…
zik:haha,,selamat mengahdapi peperiksaan..

ezay:haha,saje je ni..sapok soalan bodo sket bleh aa..1st tyme aku wat mnde2 gini..kah3.lawok2

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka