Skip to main content

pagi yang segar

pagi jumaat ni memang mantap..pagi ni aku tak tido sebab semalam tido awal..bile da paginye tak tido,kompem laa ade projeknye.. bercampur dengan minat mesti boleh jalannye..tambah pulak parents ajak sarapan..lagi laa gumbira nak kluar ambik gambar..biase pagi-pagi ni sedap klo sarapan dekat atas pasar kedai payang..bile pegi situ,tempat nak ambik gambar pon macam ok laa jugak..alhamdulillah,pagi ni dapat ambik gambor matahari yang bersinar-sinar..klo kecik2 dulu,nak lukis die punye shine dalam kelas pendidiakn seni & visual,rase susah gile..bile da besar,dapat pegang camera,nak ambik gambar jadi ade shine tu pon susah jugak..nasib baek laa dapat ejas jugak tadi..keh3..



bazaar warisan


pernah jugak aku kene kompund pasal mesin ni makan duit aku..haish

inilah bazar warisan punye pintu masuk

bas cas ligas ala-ala rapid KL..hehe..tapi tak pernah naeik pon lagi..

masih ade orang ganu yang bawak dan naek beca..cool..ade laa modal shooting

tempat ambik semua gambar ni adalah sekitar pasar payang dan bazar warisan yang dibina sebelah pasar payang..

***inilah pagi yang diimpikan..keluar di waktu pagi bersama camera pastu pakai snowcap..haha..tapi klo mase study kat gombak tak dapat buat lagi..nak dibuat jugak,tapi tak terbuat-buat lagi..mungkin masanye akan tiba suatu hari nanti..insyaAllah..




Comments

zikeryhassan said…
gmbr yg matahari ngan yg ke 3 tu mmg cun. aku suke sebab ada awan. hehe
Cik Itam @ ira said…
negeri ambe 2.. xpenah naik jugak bus kayu 2..
Anonymous said…
nice2..gmbar awek ganu xda ke.haha
a's said…
baru ja pg tmpt ni 31 march aritu! memang spot terbaik kena saman parking..huh
jaya jr said…
zik:haha,awan oh awan..awan nano ko suke tak???

ira:haha,klo ade motor baek naek motor..panas je tunggu kat bustop..

kimicnol:haha,awek ganu tak bangun pagi2..sebab tu xde dalam gambar..ape nak jadi laa awek2 ganu ni..

a's:ahaha,sini memang laa,pejabat majlis bandaran atas pasar payang kot..pagi2 tadi pon da ade yang kene..dakyoh bayor pon xpe klo kete plate luo..orang ganu pon ramai je x bayor..
Sang Harima said…
Bola malam ni Mat..
amek gmbar matahari terbenam kt gombak smart gak mat.
jaya jr said…
sang harima:baru balik tengok bola aa ni..lengoh2x

buyat:haha,nanti masuk sem baru aku try aa skali..huhu..smart kot
KABAKOGA said…
bijop2 mat.,
terserlah seni2 jiwa anak ganu..,
jaya jr said…
xdop laa kreatif ngt run..bahagian cuti ekpom..gini ah jadinye..haha

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka