Skip to main content

ini bukan entri SEO

bile bukak blog ni bukannye macam bukak kedai..bukak blog ni senang je..register nama,e-mail pastu informasi sikit-sikit,dah setel..boleh maen conteng-conteng kat dalam blog..haha..dari yang kering idea,boleh ade idea,dari yang menaip macam siput,boleh laa laju sikit macam lipas..mane tak nye,update nak banyak nih..mane yang dah berteman tu,klo boleh segala aktiviti nak di letak dalam blog..dari keluar makan sampai laa perbualan telefon..ade jee yang nak ditaip..

ade jugak kelebihan-kelebihan bermain-main dengan blog ni rupenye..tapi mampukah dengan adenye blog itu sendiri membolehkan kite mencari teman klo da ramai orang sudah berteman..satu perkara yang boleh dipersoalkan oleh blog friendstop..kah3..nampak macam desprete,tapi takpe,takde masalah sebab blog ni takde jantina..tuan blog ni je yangberjantina lelaki..jadi pembaca takyah nak risau sangat..

kadang-kadang ade laa jugak satu jenis perasaan yang dah sememangnye fitrah tu..die akan cari,cari dan terus cari sampai jumpe..bukak blog ni pempuan,tapi da ayat bunge-bunge pasal pakwe die..ok..pergi inbox cakap blogwalking..jalan lagi,blog lelaki..aih,takkan nak kacau jugak..cari shoutbox,cakap blogwalking..sambung lagi,masuk blog akak-akak pulak dan ade yang da berkeluarga..mengeluh tapi tetap cari shoutbox..shoutbox itu mesti..haha..da tulis mesej tingkatkan semangat lagi blogwalking..alih-alih masuk blog uncle-uncle pulak..lagi skali tulis mesej kat shoutbox lagi..."ape kes???"aku cakap dalam hati..

begitu laa seterusnye sampai hairaki blog berakhir..sambung dari hari bawak ke minggu,dari minggu bawak ke bulan,dari bulan bawak ke tahun..tup-tup da setahun lebih dah umur blog ni..haha..blogwalking blogwalking jugak..tapi masa jangan dilupa sebab masa itu boleh diibaratkan sebagai emas..ini kisah pelajaran sekolah rendah..cume nak refresh balik je untuk peringatan bersama..

kesimpulannye,jodoh pertemuan di tangan Allah..dari blog boleh,dari fesbuk boleh,dari skola rendah,menengah pon boleh..dari satu universiti pon boleh..sebab tu aku rilek je..ratio perempuan ngn lelaki atas dunia 4:1..nanti da sampai mase gabra jugak awek-awek klo takde teman lagi..kih3..mase tu aku tinggal buat shortlist pastu pilih2..haha..gurau je maa..sekian coretan waktu malam..


antare ramai-ramai yang 9 orang ni paling tua 22 tahun,paling muda 20..tapi klo nak ngorat tu angan-angan mat jenin je laa..haha



Comments

zikeryhassan said…
aku nak sapu semua lah awek2 GG tu
nanie zainudin said…
im really love GG...they awesome~
n pretty n cute....suke2 ^_^
Mario said…
kih3...ratio 4:1 tu betul ke jj...
jaya jr said…
zik:haha,dalam tido pon belom tentu bleh sapu zik..

nanie:haha,GG memang awesome.

mario:kih3..lupekan fakta seketika..kite assume je based on lelaki boleh kawen 4..haha..
MrS. F!zA said…
amboi!! huhuhuhu

* tetiba trgt dh lama giler tk masuk sini.huhu
jaya jr said…
haha,tq kak ingt lagi nak masuk sini..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka