Monday, April 18, 2011

ini bukan entri SEO

bile bukak blog ni bukannye macam bukak kedai..bukak blog ni senang je..register nama,e-mail pastu informasi sikit-sikit,dah setel..boleh maen conteng-conteng kat dalam blog..haha..dari yang kering idea,boleh ade idea,dari yang menaip macam siput,boleh laa laju sikit macam lipas..mane tak nye,update nak banyak nih..mane yang dah berteman tu,klo boleh segala aktiviti nak di letak dalam blog..dari keluar makan sampai laa perbualan telefon..ade jee yang nak ditaip..

ade jugak kelebihan-kelebihan bermain-main dengan blog ni rupenye..tapi mampukah dengan adenye blog itu sendiri membolehkan kite mencari teman klo da ramai orang sudah berteman..satu perkara yang boleh dipersoalkan oleh blog friendstop..kah3..nampak macam desprete,tapi takpe,takde masalah sebab blog ni takde jantina..tuan blog ni je yangberjantina lelaki..jadi pembaca takyah nak risau sangat..

kadang-kadang ade laa jugak satu jenis perasaan yang dah sememangnye fitrah tu..die akan cari,cari dan terus cari sampai jumpe..bukak blog ni pempuan,tapi da ayat bunge-bunge pasal pakwe die..ok..pergi inbox cakap blogwalking..jalan lagi,blog lelaki..aih,takkan nak kacau jugak..cari shoutbox,cakap blogwalking..sambung lagi,masuk blog akak-akak pulak dan ade yang da berkeluarga..mengeluh tapi tetap cari shoutbox..shoutbox itu mesti..haha..da tulis mesej tingkatkan semangat lagi blogwalking..alih-alih masuk blog uncle-uncle pulak..lagi skali tulis mesej kat shoutbox lagi..."ape kes???"aku cakap dalam hati..

begitu laa seterusnye sampai hairaki blog berakhir..sambung dari hari bawak ke minggu,dari minggu bawak ke bulan,dari bulan bawak ke tahun..tup-tup da setahun lebih dah umur blog ni..haha..blogwalking blogwalking jugak..tapi masa jangan dilupa sebab masa itu boleh diibaratkan sebagai emas..ini kisah pelajaran sekolah rendah..cume nak refresh balik je untuk peringatan bersama..

kesimpulannye,jodoh pertemuan di tangan Allah..dari blog boleh,dari fesbuk boleh,dari skola rendah,menengah pon boleh..dari satu universiti pon boleh..sebab tu aku rilek je..ratio perempuan ngn lelaki atas dunia 4:1..nanti da sampai mase gabra jugak awek-awek klo takde teman lagi..kih3..mase tu aku tinggal buat shortlist pastu pilih2..haha..gurau je maa..sekian coretan waktu malam..


antare ramai-ramai yang 9 orang ni paling tua 22 tahun,paling muda 20..tapi klo nak ngorat tu angan-angan mat jenin je laa..haha




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

6 comments:

zikeryhassan said...

aku nak sapu semua lah awek2 GG tu

nanie zainudin said...

im really love GG...they awesome~
n pretty n cute....suke2 ^_^

Mario said...

kih3...ratio 4:1 tu betul ke jj...

jaya jr said...

zik:haha,dalam tido pon belom tentu bleh sapu zik..

nanie:haha,GG memang awesome.

mario:kih3..lupekan fakta seketika..kite assume je based on lelaki boleh kawen 4..haha..

MrS. F!zA said...

amboi!! huhuhuhu

* tetiba trgt dh lama giler tk masuk sini.huhu

jaya jr said...

haha,tq kak ingt lagi nak masuk sini..