Skip to main content

sunbathing petang

hari ni update mungkin takde gambor sebab tak sempat kluo ambik gambor pagi tadi..sebab aku ni kategori solo,blog ni da terkecuali untuk mengisahkan kisah-kisah peribadi yang melampau.. maksudnye,nak cerita-cerita pasal awek tu tak la..sebab tu aku ni biase update pasal sembang-sembang kosong,gambar-gambar klo ade stok tak pon isu-isu politik malaysia..politik tu biasenye tercover jugak laa sebab malaysia tak amalkan demokrasi sepenuhnye..silap ari bulan tak blajo kang aku jawabnye..haha

sebab tu kadang-kadang blog ni macam basi sikit laa..nak tulis pasal feeling???,memang jauh panggang dari api..rasenye tak pernah lagi aku buat entri jiwang-jiwang ni..mungkin masanya belom sampai lagi kot..ngutuk orang bersepah kot..haha..teruk3..

tapi sebab da takde idea sangat,aku hold entri ni beberape jam sebelom sambung balik..lepas asar kluor carik gambor..haha...bile da ade gambor senang laa nak mengupdatenye..

gambor 1

gambor 2
gambor 3
gambor 4
gambor 5
gambor 6

pengakhirannye,boleh diambil pengajaran,lagi baek klo pegi ambik gambor secara berkumpulan.. kan da jadi macam gambor nombor 6..gambor tak penuh..badan je..haha..lagi satu,tetibe je ade ukulele kat umah aku..tapi tak reti pulak naek maen..tapi las skali sape boleh bgtau camne nak letak gambor dalam blog dalam saiz besar dan lebih clear sebab bile upload dalam blog gambar jadi macam retard sikit..haha..okay..

***kalau nak tengok gambar bersaiz asal,klik je gambar tu..hihi




Comments

KABAKOGA said…
sejid krystal ape cer mat?
zikeryhassan said…
gmbr yg 1st cun!

nk buat gmbr kasi besar kau klik gmbr kau posting tu, adjust small, medium dia. xpon nnti kalau aku rajin aku buat entri khas utk kau. ahaha
suke pic2 alam..dan senja...
jaya jr said…
kabakoga:masjid kristal dalam prose..cerok ekpon..rase macam jauh er nk g..haha..dungun adop tempat ambik gambor run?

zik:haha,rajin pulok mu ni..aku rase aku wat paling besor dh..dok jadi jugok nih..zzzz

kak awe:haha,betol3..
nadira shahid said…
signature awk = oppa? haha, so sweet ;p btw,semua gmbor awk cntik2 belaka.. keep it up ;)
Ezay Hadry said…
smart doh gmbor tu...hoo aku pun dok reti gane la nk wat tu..nk letok yang beso tp tkut blog berat, nk letok resize punye konfirm adop kualiti..huhu berat 66
jaya jr said…
nadira:TQ singgah friendstop..haha

ezay:hoh,tu aa pasal..rohok jugok nk ejas gambor dalam blog ni..ejas2 kam makan side pon x kemas gok..haih..
KABAKOGA said…
dgun????
haha...mu mr amek gambor pokok nyior gondol tepi rumoh aku jd doh aku rase mat...
jaya jr said…
haha,pokok nyior..jadi gk oor run..keh3
little cart00n said…
cantiklah semuanya! :)

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka