Skip to main content

cekelak tu gula-gula laa

alamak,tetibe je rase macam selsema..petang-petang ni da laa panas terik jugak laa..pagi tadi macam takde je sebab terlajak sampai tengahari..sebab tu nak dapat selesema..tambah pening-pening lalat sikit..da lame tak buat macam ni sebenornye.tapi sebab leka dengan tengok bola,jadi laa macm ni..tido pagi,bangun dekat tengahari..haish..menyesal aku..


menyesal tak macam ni?huhu

tapi aku rase ni boleh jadi sebab gaya hidup yang sedikit berubah bile duk kat umah..air horlicks tak diminum,air milo tak diminum,air bandung tak diminum,air teh peng pon tak minum jugak..boleh nampak tak kekurangan susu didalam badan aku..bukan mendenye takde,tapi malas nak bancuh,kacau,godak..klo beli tu laen,senang je..bertambah-tambah senangnye klo kite pau member kite punye..haha..

cakap pasal berbagai jenis air ni,tetibe jumpe iklan horlicks lame-lame dulu..best kot horlicks ni..daripada airnye sampai laa ke cekelaknye..umphhhh..rokers terengganu sebut 'kellak' je je..

iklan horlicks

berbanding dengan cekelat nano-nano yang klo orang offer pon aku tak nak ambik..huhu..ntah laa,aku pon xtau knape aku tak minat kellak nih..tapi lagu dalam iklan die aku bleh follow..kah3

iklan nano-nano


Comments

Budak Coklat said…
cekelak atau gula2....hahaha..trigt dulu2 mse baru balik kelantn..makcik kat kedai runcit pon pening nak layan sy...sy ckp nak gula2...dia duk sibuk ckp cekelak2...hahhaha
zikeryhassan said…
horlicks mmg sedap diminum.
jaya jr said…
budak coklat:haha,kelantan terengganu sebut lebih kurang ke klo bab cekelak ni

sang harima:haha,ade versi satu dua..kih3..

zik:haha,betol3x
Cik Jari said…
haha..nok cekelak so... (nak gule2 satu!!)


horlick air sedap.....nano-nano pon sedap...malties pon sedap....
semua sedappp
hahah...aku kat kedai baru tahu..pastu biskut panggil roti..roti pun roti..waaa
dyea irdina said…
bangga jd orng teganu ....hidup kellat...paling suka kellat nisang...sedap weih ada kacang dlm tu
jaya jr said…
cik jari:haha,nk kene beli aa..kui3

kak hawa:roti ngn biskut pon sodap..keh3

dyea:cari dh iklan kellak nisang tapi xdop..klo ade memang bijok ah..haha
Ezay Hadry said…
wey lame dok tgk iklan2 ni..best2..lagu nano2 sampai skang igt lagi..hihi..kellak die pun sedak
jaya jr said…
haha,nano nano tu ade unsur nk jadi nano..ke gane ezay?tapi dok lebih dari kelak sebenornye..kah3

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka