Friday, April 22, 2011

Giant Kuantan,Pahang bukan fantasi

wah,petang-petang jumaat ni mesti ramai yang tido..tapi mane yang cuti laa.mane yang keje mesti nak balik awal je arini..tapi aku boleh agak sebab skang ni musim exam kat universiti,mesti ramai yang tengah pressure nak study..nasib aku da lepas.legaa..sebab tu laa boleh berhujung minggu kat kuantan ni..hihi..tapi tak ke mane pon..lepak-lepak umah sedare je..

tapi pagi tadi ade laa kluor sarapan..mencari makanan ni perkara wajib di waktu pagi..da sampai Kuantan,rugi jugak laa klo tak makan kat tempat2 bes kat sini..jadi mak cik aku pon ajak laa kulo breakfast..da lepas makan tu aku pergi laa Giant kuantan kejap ngn family aku..tengok-tengok ape yang patot..nak maen jauh-jauh memang tak bukak lagi kedai-kedai amoi kat Kuantan tu rasenye..sebab belom pukul 10 mase tu..kat Giant tu pon tak ramai orang lagi..

cakap pasal Giant,aku ni selalu jugak laa borong kat sini klo duk kat hostel tu..sedia maklum budak-budak hostel ni selalu je lapor..jadi bile pegi Giant Gombak tu,tangan tu macam terbang-terbang je ambik jajan,biskut,air kotak,gula-gula..duit pon macam terbang-terbang jugak laa..tapi arini,sebab sebelum pergi tu perut da diisi ngn nasik kerabu,aku jadi mati akal..tak tau nak ambik ape..sebab kenyang laa ni..maen pusing-pusing je laa dalam Giant tu..paling kuat aku pau adik aku punye air je..tapi las-las aku boleh pulak spend duit beli ape ntah macam protector nset tu walopon da ade leather case yang asal..


ni laa bende alahnye..warne merah..haha

***sebenornye aku jeles tengok ramai je orang duk balut nset ngn mnde tu..tetibe jumpe jenis nset aku,tu laa sebab tangan tu terbang ambik bende alah tu..haha..kuku pon dah panjang,ari jumaat ni elok untuk potong kuku..sunat raseye..jadi nak kene potong kuku dulu laa ni..pagi tadi tak sempat..kui3




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

9 comments:

saya_arief said...

woo..
beli baju tuk nset..
pinjamm.
;p

tomatokering :) said...

bak mai menda tuh ! :P

KABAKOGA said...

wahaha,
giant memang menatang bab2 baham pitih org cam aku ni..
haha

jaya jr said...

arief:cam menarik je tengok oragn laen pakai..tu terpengaruh tu

tomato:haha,kene beli aa..pakai pon tak puas lagi

kabakoga:haha,tu ah..aku pon terkena gok kadang2..jeng giant

Nur Hawa Mohd Zin said...

akak punya warna biru..heheh..tapi selalu bersihkan sbb habuk msuk

Cahaya Kehidupan said...

berapa harga baju nset tu?nak juga beli..*pengaruh jaya jr la ni..haha

ikan said...

nice protector ..:)

memang kadang2 pantang dapat kuar jea

sanggop berhabisan puluhan rengget

sebab nak bli mknn nak uat stok time

lepak2 dlm bilik ..

jaya jr said...

kak hawa:tu laa lepas ni kene selalu bersih jugak laa..klo tak jadi permanent pulak habuk tu..

cahaya:haha..15 bodek2 dapat 10..xpon memang da 10 saje diletak 15..orang tawar sikit je kompem 10..haha

ikan:haha,hidup hostel memang standard camtu kan..tapi klo silap step laa masalahnye..x cukup bulan da kering..

ikan said...

adat arr tue .. duet yg dpt tue kalu ikotkan salu jea xckop2 haha ...