Skip to main content

Giant Kuantan,Pahang bukan fantasi

wah,petang-petang jumaat ni mesti ramai yang tido..tapi mane yang cuti laa.mane yang keje mesti nak balik awal je arini..tapi aku boleh agak sebab skang ni musim exam kat universiti,mesti ramai yang tengah pressure nak study..nasib aku da lepas.legaa..sebab tu laa boleh berhujung minggu kat kuantan ni..hihi..tapi tak ke mane pon..lepak-lepak umah sedare je..

tapi pagi tadi ade laa kluor sarapan..mencari makanan ni perkara wajib di waktu pagi..da sampai Kuantan,rugi jugak laa klo tak makan kat tempat2 bes kat sini..jadi mak cik aku pon ajak laa kulo breakfast..da lepas makan tu aku pergi laa Giant kuantan kejap ngn family aku..tengok-tengok ape yang patot..nak maen jauh-jauh memang tak bukak lagi kedai-kedai amoi kat Kuantan tu rasenye..sebab belom pukul 10 mase tu..kat Giant tu pon tak ramai orang lagi..

cakap pasal Giant,aku ni selalu jugak laa borong kat sini klo duk kat hostel tu..sedia maklum budak-budak hostel ni selalu je lapor..jadi bile pegi Giant Gombak tu,tangan tu macam terbang-terbang je ambik jajan,biskut,air kotak,gula-gula..duit pon macam terbang-terbang jugak laa..tapi arini,sebab sebelum pergi tu perut da diisi ngn nasik kerabu,aku jadi mati akal..tak tau nak ambik ape..sebab kenyang laa ni..maen pusing-pusing je laa dalam Giant tu..paling kuat aku pau adik aku punye air je..tapi las-las aku boleh pulak spend duit beli ape ntah macam protector nset tu walopon da ade leather case yang asal..


ni laa bende alahnye..warne merah..haha

***sebenornye aku jeles tengok ramai je orang duk balut nset ngn mnde tu..tetibe jumpe jenis nset aku,tu laa sebab tangan tu terbang ambik bende alah tu..haha..kuku pon dah panjang,ari jumaat ni elok untuk potong kuku..sunat raseye..jadi nak kene potong kuku dulu laa ni..pagi tadi tak sempat..kui3



Comments

saya_arief said…
woo..
beli baju tuk nset..
pinjamm.
;p
tomatokering :) said…
bak mai menda tuh ! :P
KABAKOGA said…
wahaha,
giant memang menatang bab2 baham pitih org cam aku ni..
haha
jaya jr said…
arief:cam menarik je tengok oragn laen pakai..tu terpengaruh tu

tomato:haha,kene beli aa..pakai pon tak puas lagi

kabakoga:haha,tu ah..aku pon terkena gok kadang2..jeng giant
akak punya warna biru..heheh..tapi selalu bersihkan sbb habuk msuk
berapa harga baju nset tu?nak juga beli..*pengaruh jaya jr la ni..haha
ikan said…
nice protector ..:)

memang kadang2 pantang dapat kuar jea

sanggop berhabisan puluhan rengget

sebab nak bli mknn nak uat stok time

lepak2 dlm bilik ..
jaya jr said…
kak hawa:tu laa lepas ni kene selalu bersih jugak laa..klo tak jadi permanent pulak habuk tu..

cahaya:haha..15 bodek2 dapat 10..xpon memang da 10 saje diletak 15..orang tawar sikit je kompem 10..haha

ikan:haha,hidup hostel memang standard camtu kan..tapi klo silap step laa masalahnye..x cukup bulan da kering..
ikan said…
adat arr tue .. duet yg dpt tue kalu ikotkan salu jea xckop2 haha ...

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka