Skip to main content

adeh

petang ni patot keluar bermaen..tapi petang ni bersenam dalam bilik suda..bukan takat bersenam,lipat baju pon boleh..al-maklumlah,hari ni bangun awal pagi pegi masukkan baju dalam mesin basuh..dah petang atau dalam erti kata laen waktu senja,boleh laa lipat..baling-baling dalam bakul ni memang da bukan mainan aku..klo yang da bashuh laa..tapi klo yang da lepas pakai,kompem laa baling masuk bakul..

cakap pasal baling,jom kite ungkit kisah silam bermain permainan baling selipar..kah3..mainan budak-budak kampung.budak bandar tak maen kot..bukan nak buat jurang perbezaan..tapi memang kenyataan..tapi untuk zaman skang ni,budak-budak suka maen game je..klo yang suka maen basikal pon lepas tengok Azizulhasni menang bertanding..klo badminton,hot lepas lee chong wei menang lawan lin dan..

berbalik kepada maen baling selipar,maen baling selipar ni silap hari bulan boleh bikin cedera jugak..klo nak bes maen atas kawasan berpasir halus..macam pasir pantai..tapi jangan buat hal nak maen kat pantai pulak.dibuatnye balik selipar masuk dalam air laut,da kene beli selipar laen..lagi po situasi semasa dengan keadaan cuac tak menentu memang sebab utama jangan nak beria-ria sangat di tepi pantai..tapi klo ikut pendapat pak cik aku,die cadangkan untuk buat satu video mantap mase musim tengkujuh..video pasal kebolehan untuk mandi pantai pade musim tengkujuh..caranye,bawak baldi,bawak gayun,ambik air pantai,mndi kat tepi pantai..

hahaha,macam tu je..klako tak???boleh jalan tak??klo tak klako,tak boleh jalan,KITE BAKOR,KITE BAKOR JE..kuang3x


Comments

zikeryhassan said…
kite bakor, kite bakor
Syazwana said…
rindu nak main rondes.
taw tak?
hehehe
jaya jr said…
zik:haha,bako3x

syazwana:haha,tak kenal pulak mainan rondes tu ape..kui3
KABAKOGA said…
uh terase2..,
nyesal men fm..
jaya jr said…
haha,Fm di maafkan..mubin x menyesal pon aku rase..keh3

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka