Friday, April 1, 2011

adeh

petang ni patot keluar bermaen..tapi petang ni bersenam dalam bilik suda..bukan takat bersenam,lipat baju pon boleh..al-maklumlah,hari ni bangun awal pagi pegi masukkan baju dalam mesin basuh..dah petang atau dalam erti kata laen waktu senja,boleh laa lipat..baling-baling dalam bakul ni memang da bukan mainan aku..klo yang da bashuh laa..tapi klo yang da lepas pakai,kompem laa baling masuk bakul..

cakap pasal baling,jom kite ungkit kisah silam bermain permainan baling selipar..kah3..mainan budak-budak kampung.budak bandar tak maen kot..bukan nak buat jurang perbezaan..tapi memang kenyataan..tapi untuk zaman skang ni,budak-budak suka maen game je..klo yang suka maen basikal pon lepas tengok Azizulhasni menang bertanding..klo badminton,hot lepas lee chong wei menang lawan lin dan..

berbalik kepada maen baling selipar,maen baling selipar ni silap hari bulan boleh bikin cedera jugak..klo nak bes maen atas kawasan berpasir halus..macam pasir pantai..tapi jangan buat hal nak maen kat pantai pulak.dibuatnye balik selipar masuk dalam air laut,da kene beli selipar laen..lagi po situasi semasa dengan keadaan cuac tak menentu memang sebab utama jangan nak beria-ria sangat di tepi pantai..tapi klo ikut pendapat pak cik aku,die cadangkan untuk buat satu video mantap mase musim tengkujuh..video pasal kebolehan untuk mandi pantai pade musim tengkujuh..caranye,bawak baldi,bawak gayun,ambik air pantai,mndi kat tepi pantai..

hahaha,macam tu je..klako tak???boleh jalan tak??klo tak klako,tak boleh jalan,KITE BAKOR,KITE BAKOR JE..kuang3x



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

5 comments:

zikeryhassan said...

kite bakor, kite bakor

Syazwana said...

rindu nak main rondes.
taw tak?
hehehe

jaya jr said...

zik:haha,bako3x

syazwana:haha,tak kenal pulak mainan rondes tu ape..kui3

KABAKOGA said...

uh terase2..,
nyesal men fm..

jaya jr said...

haha,Fm di maafkan..mubin x menyesal pon aku rase..keh3