Skip to main content

cerita freehair

cerita 1:

pak cik teh aku pergi kuliah agama..biase laa kat last tu ade laa sesi soal jawab..ade laa seorang pakwe ni..die tanye ustaz tu camne die nak buat awek die yang freehair tu jadi pakai tudung..susah..da nasihat..tak nak dengor..pastu ustaz tu pon cakap..dengan nada selamba ustaz pon jawab,ko ape susah..ko passkan je awek ko tu kat aku..tau laa aku nak buat camne..terus kami gelak ramai-ramai..haha

cerita 2:

ade 2 bijik coklat cadbury yang ade kacang hazel kat dalam..satu tertutp,tapi jatuh atas pasir..satu lagi da terbukak pastu jatuh atas pasir gak..mane yang orang nak ambik???mesti laa yang tertutupkan..dalam konsep wanita harini pon boleh apply jugak..tertutp orang suka..terdedah orang tak pilih..

***sebagai menceritakan kembali apa yang didengar untuk peringatan bersama..


pempuan memang suka coklat,kompem!!!

pempuan pon memang tak ambik lelaki yang terdedah,tapi kes lelaki macam takde sangat..lelaki memang freehair,lelaki takpe pakai baju fit,cume tak boleh pakai seluar pendek je..seluar 3 suku takpe..hihi

Comments

sabrina said…
yup..btol3!!!
saya pon addicted gler ngan cadbury..haha
xcyber said…
haha nk jugak ustaz tu kan kat awek x bertudung
ntah ape dia nk buat ;P
::rinzz A:: said…
boleh tahan ustaz tuh eh..hehe...sokong2..skang ramai perempuan yang freehair,da bertudung.....
yui92 said…
sangat hairan kenapa ramai freehair... macam taktau yang tutup aurat tu wajib
ustaz kena bijak.hehe.

kadang2 dah pakai tudung atpi ketat sana sini...masalah gak tu...

seorang wanita solehah lebih baik daripada 1000lelaki soleh...
awe pun suka laki yang bertutup,,heheh
Pembawa_Wacana said…
bertudung jugak elak dapat kanser kulit kepala bagi pempuan..:)
cikida said…
betol3...huhu..ustaz tu tak leh blah..hehe.=)
yatie Awang said…
kakak tak suka lah mkn coklat hahah....
Anonymous said…
lelaki?
emmm..kalau lelaki yg mcm k-pop?
zikeryhassan said…
kalau tutup tapi mcm tak tutop mcm mane pulak?
haha tersengih sorang2 baca entri ni.... yg cerita satu tak tahannn.....
jaya jr said…
sabrina:huhu,kan da ckap

xcyber:nak buat ape lagi,nak ajar pakai tudung laa da tak reti bahase sangat..haha

rinzz A:tu laa bertudung tu nampak lagi sweet sbenarnye

yui92:tu laa,mungkin ade dalam keluarga tu free hair,die terikut2..xpon belajar tak habis pasal kewajiban bertudung

azhan:huhu,ni ustazsaje je gurau2..klo bagi kt ustaz senang sikit die nak brainwash awek2 freehair ni

kak hawa:huhu,lelaki tertutup tak susah sangat nak dicari..huhu

pembawa wacana:huhu,tu laa hikmahnye..pempuan je tak tau

cikida:huhu,ustaz sempoi memang bes nak dilayan..ceramah pon tak mengantuk sangat

kak yatie:hehe,kes istimewa ni..silap perkiraan laa ni kirenye

javanese:klo lelaki macam kpop,macam kpop lah..hehe.tak paham

zik:haha,yang tu berpakaian tapi bertelanjang

syaza:hehe,mesti la..aritu mase bukak cite satu rumah gelak..
dyea irdina said…
hehehheheh...sodap citer pasal freehair tu..tu la amsalah orng sekarang..mak bapak pun tak marah anak dorng tak tutup aurat..so how...bg akak semuanya bermula dr umah...klu dr umah dah something wrong..apalagi kat luo...sbb tu institusi kekuagaan kn kuat..mak ayah boleh spoting tp kn bertempat
Linawannie said…
aku suka en3 ko ni.....terbaekkk
jaya jr said…
kak dyea:tu laa..klo budak-budak KL tu,pegi uptown,mak ayah pegang baby..tapi mak freehair,ayah pakai baju tengkorak seluar pendek..huh

lina:haha,TQ ;D

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka