Saturday, April 30, 2011

cerita freehair

cerita 1:

pak cik teh aku pergi kuliah agama..biase laa kat last tu ade laa sesi soal jawab..ade laa seorang pakwe ni..die tanye ustaz tu camne die nak buat awek die yang freehair tu jadi pakai tudung..susah..da nasihat..tak nak dengor..pastu ustaz tu pon cakap..dengan nada selamba ustaz pon jawab,ko ape susah..ko passkan je awek ko tu kat aku..tau laa aku nak buat camne..terus kami gelak ramai-ramai..haha

cerita 2:

ade 2 bijik coklat cadbury yang ade kacang hazel kat dalam..satu tertutp,tapi jatuh atas pasir..satu lagi da terbukak pastu jatuh atas pasir gak..mane yang orang nak ambik???mesti laa yang tertutupkan..dalam konsep wanita harini pon boleh apply jugak..tertutp orang suka..terdedah orang tak pilih..

***sebagai menceritakan kembali apa yang didengar untuk peringatan bersama..


pempuan memang suka coklat,kompem!!!

pempuan pon memang tak ambik lelaki yang terdedah,tapi kes lelaki macam takde sangat..lelaki memang freehair,lelaki takpe pakai baju fit,cume tak boleh pakai seluar pendek je..seluar 3 suku takpe..hihi


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

16 comments:

sabrina said...

yup..btol3!!!
saya pon addicted gler ngan cadbury..haha

xcyber said...

haha nk jugak ustaz tu kan kat awek x bertudung
ntah ape dia nk buat ;P

::rinzz A:: said...

boleh tahan ustaz tuh eh..hehe...sokong2..skang ramai perempuan yang freehair,da bertudung.....

yui92 said...

sangat hairan kenapa ramai freehair... macam taktau yang tutup aurat tu wajib

Mohamadazhan hjDesa said...

ustaz kena bijak.hehe.

kadang2 dah pakai tudung atpi ketat sana sini...masalah gak tu...

seorang wanita solehah lebih baik daripada 1000lelaki soleh...

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe pun suka laki yang bertutup,,heheh

Pembawa_Wacana said...

bertudung jugak elak dapat kanser kulit kepala bagi pempuan..:)

cikida said...

betol3...huhu..ustaz tu tak leh blah..hehe.=)

yatie Awang said...

kakak tak suka lah mkn coklat hahah....

javanese DOVE ! said...

lelaki?
emmm..kalau lelaki yg mcm k-pop?

zikeryhassan said...

kalau tutup tapi mcm tak tutop mcm mane pulak?

SyafiqahSyaza(SweetSyaza) said...

haha tersengih sorang2 baca entri ni.... yg cerita satu tak tahannn.....

jaya jr said...

sabrina:huhu,kan da ckap

xcyber:nak buat ape lagi,nak ajar pakai tudung laa da tak reti bahase sangat..haha

rinzz A:tu laa bertudung tu nampak lagi sweet sbenarnye

yui92:tu laa,mungkin ade dalam keluarga tu free hair,die terikut2..xpon belajar tak habis pasal kewajiban bertudung

azhan:huhu,ni ustazsaje je gurau2..klo bagi kt ustaz senang sikit die nak brainwash awek2 freehair ni

kak hawa:huhu,lelaki tertutup tak susah sangat nak dicari..huhu

pembawa wacana:huhu,tu laa hikmahnye..pempuan je tak tau

cikida:huhu,ustaz sempoi memang bes nak dilayan..ceramah pon tak mengantuk sangat

kak yatie:hehe,kes istimewa ni..silap perkiraan laa ni kirenye

javanese:klo lelaki macam kpop,macam kpop lah..hehe.tak paham

zik:haha,yang tu berpakaian tapi bertelanjang

syaza:hehe,mesti la..aritu mase bukak cite satu rumah gelak..

dyea irdina said...

hehehheheh...sodap citer pasal freehair tu..tu la amsalah orng sekarang..mak bapak pun tak marah anak dorng tak tutup aurat..so how...bg akak semuanya bermula dr umah...klu dr umah dah something wrong..apalagi kat luo...sbb tu institusi kekuagaan kn kuat..mak ayah boleh spoting tp kn bertempat

Linawannie said...

aku suka en3 ko ni.....terbaekkk

jaya jr said...

kak dyea:tu laa..klo budak-budak KL tu,pegi uptown,mak ayah pegang baby..tapi mak freehair,ayah pakai baju tengkorak seluar pendek..huh

lina:haha,TQ ;D