Saturday, April 23, 2011

pinggan POLISTRIN vs pinggan KACA



gambar dari facebook TGNA

selamat hujung minggu!!!pagi ni aku nak tunjuk 3 gambar ni je..nak lagi banyak boleh lawat fesbuk TGNA..nak tengok tinggi mane tahap penilaian yang kite boleh buat..nak suh kite sama-sama perhati ape ciri-ciri pemimpin baik..tak lupe raja nye skali..gambar ni di ambil sekitar Sambutan Jubli Emas Pondok Pasir Tumbuh semalam..mari laa kite same-same pikir,mane laa MB yang nak duk makan tepi rakyat..mane nak cari MB yang minum pakai cawan polisterin..mane nak tengok MB duk makan sebelah rakyat siap bersila?mane nak cari Raja yang pakai jubah putih?mane nak cari Raja dan MB yang tak terikat ngan protokol yahudi?

berdasarkan penilaian aku terhadap 3 gambar ni,memang betol lah kenape rakyat Kelantan begitu dan amat sayang kepada TGNA..da 20 tahun memerintah..TGNA takde rase bangga..sentiasa merendah diri..kalau kite perhati gambar yang nombor 2 tu,perkara yang membezakan MB dengan rakyat biase hanya pinggan POLISTERIN dan pinggan KACA..yang laen tak de..sama-sama bersila.sape laa tak nak duk bersila sebelah ulama'..klo bersila selang 2-3 orang pon still boleh cite kat orang laen lagi kan..hehe

si A : B,ko tau tak,aku sritu makan dekat dengan TGNA..

si B : eleh,sebelah laa sangat..ye ye je ko ni..

si A : haha,walopon tak sebelah,tapi selang 2-3 orang je,aku tetap nak bagitau kat ko..

si B : eh,besnye camtu..aku pon nak jugak lah..hihi.mane tau melekat aura TGNA kat aku

***akhir kate,aku bukan nye ape,tapi kadang-kadang sifat lalai tu ade je datang menyinggah dalam diri..manusia ni mudah lupe..ade je buat silap..aku pon selalu buat silap..tapi bile dapat tengok suasana dan situasi macam ni rase insaf tu datang balik..tak rugi klo like facebook TGNA daripada like page mengarut-mengarut ntah pape..dapat laa manfaat jugak..selamat berhujung minggu =)

oh ya,mungkin sape yang baru mesti tertanya2 siapa TGNA..TGNA tu Tuan Guru Nik Aziz


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

22 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

anda mampu menilai...selamat menilai... :)

ferra said...

TGNA tuh..............apa ye? napa tak bgtau dlm entry. am confused!

saya_arief said...

aku baru lepas tengok gambar2 ni tadi.
memang sejukk je tengok.

jaya jr said...

kak hawa:tu laa.buat penilaian pakai mate kasar pon jadik

ferra:haha,mintak maaf..da letak tadi.TGNA=tuan guru nik aziz

arief:tu laa pasal..beruntung rakyat kelantan..huuu

ieyza said...

suka sgt tgk nik aziz nie...terasa aman jerrr....

dyea irdina said...

dah tua sgt dah TGNA ni...tp mmg respect sama dia...sekurang2nya dia meninggal nanti tiada soalan pasal harta2 dunia dan peyelewengan sbg pemimpin kat dlm kubur cam pemerintah lain..

Qaseh dalia adelia said...

:) kita hanya dapat menilai dari luaran .. dari mata kasar yg sebetulnya hanya Allah .. hehe dah banyak dah TGNA bagi jasa ..

jaya jr said...

ieyza:haha,memang aman rakyat kelantan..

dyea:betol tu kak..rasenye TGNA pemimpin yang patotnye klo ade setiap masalah try tanye pendapat die..sebab ilmunye yang banyak2..

dalia:hmm,tapi adri luaran boleh membantu kita menilai sisi dalaman..semoga TGNA dapat terus berjasa..amin

maCy said...

selamat mengambil ujian penilaian

atiey azha said...

wah .. siap makan dengan orang biasa je .

jaya jr said...

maCy:haha,terima kasih cikgu..kui3

atiey:haha jgn xtau,tu yang jadi respek lebih tu..

SizZLing SuZai said...

salam...thanks 4 d vsiting huhu IIUM GOMBAK juge nih ^^ hi dak uia..heheh
neway, yup TGNS trsangatlah humble kn klu sume pemimpin cam beliau insyAllah aman damai lah malaysia kt ni...^^

jaya jr said...

haha,betol2..bile laa nak berkeadaan macamtu kat malaysia ni

shahrihan said...

penilaian yg bagus..hehe
sy suka sgt ngn TGNA ni..
bukan senang skrg nk cari pemimpin yg mcam TGNA ni.. :D

jaya jr said...

betol..duk umah pon siap boleh ternak-ternak binatang lagi..rumah nye diasingkan pintu lelaki dan perempuan sebab rumah die ramai orang datang..sokong TGNA

syikinshuhaimi said...

memang respect dengan TGNA..itu baru contoh2 pemimpin..

jaya jr said...

hmm,pemimpin sepanjang zaman bagi rakyat kelantan..bile laa TGNA nak masuk putrajaya nih

Nur Misnan said...

Ulamak begini pun
masih ada lg manusia kufarat
memandang rendah dan hina pada beliau..

kecewa dgn perangai manusia skrg

jaya jr said...

itu masalah orang yang membuta tuli membuat cacian..yang pencacai diangkat,yang berilmu ditolak..sebab mereka tidak kenal,maka tidak cinta laa..

Ameen Muslim said...

teringin nak tgk tuan guru dekat2. pastu sembang2, salam2... yg penting ialah dpt ambil ilmu dr beliau.

jaya jr said...

haha,memang lah betol smue tu..tapi dapt jumpe ngn orang2 berilmu macam TGNA ni boleh kate macam insan terpilih jugak laa kan..ade rezeki baru bleh jumpe

s h e e said...

tataw TGNA ade fesbuk....hukhuk...nk like jgk...salute ngan TGNA... (~___^)