Skip to main content

entri SEO???what is this?

haha,satu pengetahuan am yang tidak aku ketahui sebagai seorang blogger..kah3..ape bende SEO ni..short form untuk perkataan ape?dalam melayu?dalam inggeris?tapi aku takde laa nak kisah sangat..yang aku kisah ialah aku bengang tahap cipan nih..ape gune masuk group yang dipenuhi para blogger???untuk tambah kawan?untuk tambah follower?untuk up trafik?aku rase tujuan tu ade dalam diri setiap group member.

tapi masalahnye,aritu punye laa ramai komen-mengomen,bila ku utarakan satu status lebih kepada soalan kat group tu,takde satu pon yang menyahut..kecewa tu ade laa sikit sambil berkata dalam hati "ni bale nih,ni bale nih"haha,bosan gile..rase macam matlamat join group tu tak tercapai..aku masuk pon sebab ade orang tolong addkan..haih..harapkan padi,tapi padi tak berbuah-buah..susah2x

aku lebih suka pada website GengBlogger..tapi masalahnye nak kene daftar..aku da daftar dah dulu-dulu..aktif je..tapi aritu die buat hal.sebab malware kot..lame aku tak masuk..tup-tup nak masuk tak boleh dah..nak pendaftaran..aku carik mane nak daftar,takde pulak..memang bengang ah ni..tak tau laa klo nak masuk gengblogger da ade yuran pendaftaran sebab aku tengok website tu jalan je..tak pon die ade masalah dengan blog nih..haha.tu je laa cerita bengang di waktu tengahari nih..

lebih baik aku makan yee mee sizzling..


***ade pulak group ala-ala universiti..sape laa yang tubuhkan ni..memang dapat jadi rektor segera laa ni..haha



Comments

dyea irdina said…
sedap tgk mee sizling ko tu sambil baca bebelan ko..hehheheh
HonEyBuNNy said…
amboi2..makan sizlling xpelawa kami semua eh..uhuuhu

oh malware...fobia dengar virus tu.huuhu
fisa othman said…
SEO?? saya pun tak tau...hehehe CEO saya tau...;)

*sedapnyaaa yee mee sizzling tu...:p
sedap ja tu.hehe.duta mee sizling ka.haha
jaya jr said…
dyea:da lame tak membebel ni..kadangkadang terase jugak..haha

honeybunny:alamak!!!sori tak sempat nak pelawa..hehe..

fisa:haha,same laa kite..tak update sikit je pasal SEO tu..

azhan:haha,tak jadi duta pon..makan skali skale,nak jadi duta camne..
zikeryhassan said…
aku pun xbape nak tau psal SEO tu. aku pun da byk join group2 blogger ni. kkdg aku just ping new entri je.
jaa64 said…
hahahahaha..tulah,macam2 group timbul,xmalayan ka jawabnya..hukhuk
jaya jr said…
zik:haha..tapi bes lagi klo ping kat GB

jaa:haha,kadang2 kena layang jugak..tengok keadaan
fyna said…
huh!!~
sedapnye...
nih yg lapa nih..
;)
kite bako je mat kite bako!
jaya jr said…
fyna:haha,sila la makan klo da lapar..

buyat:ok set..kite bako je yat..haha
Ezay Hadry said…
aku pun dok faham SEO tu..asal orang gile trafik ngan pagerank Alex tu??..baek blogwalking n komen blog org besh2..hehe makang dok ajok
jaya jr said…
haha.tu aa pasal..cume kadang-kadang deki jela..deki secara sihat..xdok laa nk hack2 sebab kite bkn reti pon..kah3

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka