Monday, April 18, 2011

entri SEO???what is this?

haha,satu pengetahuan am yang tidak aku ketahui sebagai seorang blogger..kah3..ape bende SEO ni..short form untuk perkataan ape?dalam melayu?dalam inggeris?tapi aku takde laa nak kisah sangat..yang aku kisah ialah aku bengang tahap cipan nih..ape gune masuk group yang dipenuhi para blogger???untuk tambah kawan?untuk tambah follower?untuk up trafik?aku rase tujuan tu ade dalam diri setiap group member.

tapi masalahnye,aritu punye laa ramai komen-mengomen,bila ku utarakan satu status lebih kepada soalan kat group tu,takde satu pon yang menyahut..kecewa tu ade laa sikit sambil berkata dalam hati "ni bale nih,ni bale nih"haha,bosan gile..rase macam matlamat join group tu tak tercapai..aku masuk pon sebab ade orang tolong addkan..haih..harapkan padi,tapi padi tak berbuah-buah..susah2x

aku lebih suka pada website GengBlogger..tapi masalahnye nak kene daftar..aku da daftar dah dulu-dulu..aktif je..tapi aritu die buat hal.sebab malware kot..lame aku tak masuk..tup-tup nak masuk tak boleh dah..nak pendaftaran..aku carik mane nak daftar,takde pulak..memang bengang ah ni..tak tau laa klo nak masuk gengblogger da ade yuran pendaftaran sebab aku tengok website tu jalan je..tak pon die ade masalah dengan blog nih..haha.tu je laa cerita bengang di waktu tengahari nih..

lebih baik aku makan yee mee sizzling..


***ade pulak group ala-ala universiti..sape laa yang tubuhkan ni..memang dapat jadi rektor segera laa ni..haha




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

13 comments:

dyea irdina said...

sedap tgk mee sizling ko tu sambil baca bebelan ko..hehheheh

HonEyBuNNy said...

amboi2..makan sizlling xpelawa kami semua eh..uhuuhu

oh malware...fobia dengar virus tu.huuhu

fisa othman said...

SEO?? saya pun tak tau...hehehe CEO saya tau...;)

*sedapnyaaa yee mee sizzling tu...:p

Mohamadazhan hjDesa said...

sedap ja tu.hehe.duta mee sizling ka.haha

jaya jr said...

dyea:da lame tak membebel ni..kadangkadang terase jugak..haha

honeybunny:alamak!!!sori tak sempat nak pelawa..hehe..

fisa:haha,same laa kite..tak update sikit je pasal SEO tu..

azhan:haha,tak jadi duta pon..makan skali skale,nak jadi duta camne..

zikeryhassan said...

aku pun xbape nak tau psal SEO tu. aku pun da byk join group2 blogger ni. kkdg aku just ping new entri je.

jaa64 said...

hahahahaha..tulah,macam2 group timbul,xmalayan ka jawabnya..hukhuk

jaya jr said...

zik:haha..tapi bes lagi klo ping kat GB

jaa:haha,kadang2 kena layang jugak..tengok keadaan

fyna said...

huh!!~
sedapnye...
nih yg lapa nih..
;)

buyat(bebola tomato) said...

kite bako je mat kite bako!

jaya jr said...

fyna:haha,sila la makan klo da lapar..

buyat:ok set..kite bako je yat..haha

Ezay Hadry said...

aku pun dok faham SEO tu..asal orang gile trafik ngan pagerank Alex tu??..baek blogwalking n komen blog org besh2..hehe makang dok ajok

jaya jr said...

haha.tu aa pasal..cume kadang-kadang deki jela..deki secara sihat..xdok laa nk hack2 sebab kite bkn reti pon..kah3