Skip to main content

kontra Kpop vs Mpop

haha,suke-suke je kan buat term Mpop..sebab tak munasabah nak pakai Kpop Malaysia..tapi jom laa buat perbandingan..haha..


24:7


2PM

haha,tengok gambar ni da tau mane lagi HOT kan..tengok muka dulu memang menang kpop dari mpop..tup-tup tengok abdomen..nah kau..rasakan kepadatan abdomen kpop yang sebenar,sixpack semua skali..haha..hebat sungguh artis korea ni..semua nak body sixpack..artis-artis top kat negara kite pon kadang-kadang susah nak cari yang camnih...macam mat salleh..boroi2 tak maen..obses sungguh..nak lagi?jom tengok gambar..






eh,yang pempuan pon ade ke???
haha,sampaikan kpop pempuan pon nak ade sixpack..mpop malaysia name gula-gula tu pon tak boleh blah jugak..peha taraf-taraf drumstick lagi mau tunjuk jugak ka?..kui3..


yang paling kiri ngn yang paling kanan.drumstick sial..kah3

Comments

Wuucin said…
SGT KESIAN T.T
jaya jr said…
wuucin:haha..tak payah kesian je..buat kejam sikit..haha

azhan:kpop tu korean popular..artis korea yang kat korea..mpop ni perasan kpop..tak paham sungguh
no_answer said…
ambui , ngutuk .
hahah :D

biarlah dorang .
dah dorang minat , dorang buad lah group .
rasenyer dorang pun minat k-pop gak .

dari pada minat timbul lah group .

betul tak ?
Izyan Masri said…
RASA NAK GELAK HABIS BAIK KAT MPOP.HAHAHA :D SORRY.

RANDOM GIVEAWAY.GRANDPRIZE RM100,COKLAT BROWNIES,REVIEW BLOG :D
Scya LollitA said…
eee , mcm geli plak tgk pompuan2 tu .
haha
dyea irdina said…
hahhahahahahhaha yg lelaki tu..dah la sekeping..muka cap ikan masin ada ati lg tu nak jd M pop...tak abis gelak lagi nih...yg pompuan tu lantak dorng la klu dah peraran ala2 k-pop walaupun drumstic lg besar dr fara fauzana
sangat tak suka orang meniru2 ni
jaya jr said…
no answer:haha,ngutuk tu ngutuk betol dahtak tipu..nak wat camne..tapi diorang tu tak sedor diri..

izyan:hihi,jangan gelak banyak sangat..sikit2 je.HAHA

scya:haha,geli yeng memang geli

kak dyea:haha,same waktu laa kite ni kan kak.bes aje men'smash' beliau,beliau yang mpop ni..gelak pon jahat je..

kak hawa:haha,takde identiti betol
Epy Ain said…
hehehe...
gula-gula tu wujud eh ?
neva noe...
fiqaliqa said…
memalukan malaysia jer. satu malaysia kutuk kot. adeyyy. parah2
Nur Afiqah said…
haih..perlu ker diorg buat semua neh..kalau nak buat group pon tak pyh la tiru group org lain..haih..
r-5 said…
Mpop? macam bapok je. hahahaha.
tiha said…
x sesuai....lgsg....
cik saya said…
tak payah lah nak tiru kpop sangat. memalukan diri sendiri je. orang tengok pun geli
jaya jr said…
ain:haha,ade lah tu.baru wujud

fiqa:haha,depend atas individu..ade yang sokong,ade yang tak..tapi sape yang sokong tu memang hampeh a..haha

afiqah:haha,malas nak buat sendiri,nak tiru je..

r5:haha,matrempit kot..

tiha:memang tak sesuai sangat..

ciksaya:hahantah laa camne diorang terpikir nak buat group tiru korea
wany quk said…
hahahahha.......
siot jew.....
tpi btol gak.....tolong r.....nk tru pon agak2 r.........
keryohkery said…
mcm gay je mpop ni mat..takot aku..haha
jaya jr said…
wany:haha,buat band biase sudah..korea korea,malaysia malaysia

kery:haha,macam mat rempit orang kate..hihi
Ezay Hadry said…
aku sokong keri kabo gitu..haha takut gok..macam mat rempit de..
gulagula pun nok wat name kumpulan?? haha dok komersial lasom org kabo
NuRuL iZZa said…
ei..tolonglah...ntah apa2 ajer...kalo dah malaysia tu buat la cara malaysia..sibuk nak meniru org len..dah tu tak disesuaikan dgn budaya kite plak tu..realiti masyarakat akhir zaman...
ecadwinkyasha said…
adooii.geli la tgk dorang2x kpop malaysia la sangat...huhuhu...terus g LIKE anti 24:7 kat fb.habis ceta.haahaahaa
jaya jr said…
ezay:haha,baru gula-gula:klo cekelak xtau aa nk kabo mnde..haha

izza:artis malaysia dah ramai yang nak jadi macam artis barat..

ecad:haha,malas nak like-like mengarut2..sebab tak nak bagi noti penuh..
kyle said…
drumstick, kekeke
Abu Luqman said…
salam..badan ga..tak lah macam kopop...tapi mcm kropok je..heheh
kAziShA said…
hadoi..tak sesuai betul la >_<
NastaniaNajihah said…
aku ni, k-pop pown x minat. tengok m-pop ni lagi down. haha
jaya jr said…
kyle:hehe..drumstick ayamas lagi sedap..boleh makan

abu luqman:hehe,perasan je lebih tu..kui3

kazisha:haha..setuju2

najihah:haha,down ke?klo kpop sendiri yang tengok lagi down kot..
xpyah la korang nk ngata org sgt..dh cermin dri ke blom? drumstick kew pe kew biar la kat diorang..diorang nk cari duit yg halal jugak bukan jual dadah kew ape kew..
jaya jr said…
haha,aku bukan nak mengate..tapi sape suh diorang tunjuk drumstick diorang..ape yang halal???pempuan diharamkan menyanyi..azan yang baik pon diorang tak boleh buat,inikan pula menyanyi..apatah lagi membuka aurat kepada khalayak ramai..klo camtu cara mereka cari rezeki,bermakna rezeki diorang pon dikira haram jugak..
Gee said…
haha..pergh..six pack tu..dasat..xbole blah la drumstick tu..hehehe
Muhammad Fadli said…
mpop itu sgt mengarut..
tak perlu la nak tiru luar sgt..
badan sorang-sorang kurus keding..
patung display kat shopping pun lagi tough.
jaya jr said…
gee:haha,tu laa,nak lawan korea,lawan sixpack diorang dulu..

fadli:haha,klo diorang nak jadi artis pon,buat laa identiti laen..tak perlu nak kpop-kpop sangat..
hudaa.udey said…
bukn nk ngate ngre sndiri.. tapi mlysia cm dh xd identiti seniri.. semua nk ikut2 owg lua... :)
jaya jr said…
haha,tu laa pasal..tak tiru kpop pon ok je..kpop tu sesuai dengan korea je..malaysia tak payah pon takpe
T_________T

segan tengok pic atas neyh ...

hahaha


thumbs up kpop !

mpop ley jalan !
Lily Lulu said…
cess...agak terasa ar bab2 peha drumstick ni wes..sbb aku pon dumstik..atoyaii..siput tol la ko...

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka