Skip to main content

first ever sticky post

dengan sedikit kelainan layout,kite bukak entri baru..tak pasal-pasal web yang simpan stok layout sebelom ni thecutesblogontheblock kene virus..terpaksa lah pindah kepada stok kat web laen..pilih punye pilih,kali ni save yang simple dah laa..lapangkan pandangan pengunjung friendstop..tak boleh serabut-serabut sebab takut aku sendiri pon naek serabut..maklumlah,skang ni kuat membebel sikit..

kebetulan tadi baru tau camne nak buat sticky post,pastu terpikir laa ape nak testt ngn sticky post?berkaitan ngn bloglist lah..bloglist friendstop open je..ade sape-sape nak masuk bloglist friendstop?klo ade nak laa jugak tanye kenape nak masuk?ade ape ngn friendstop ni?pastu klo boleh bagi soalan yang berkaitan isu yang bes-bes kat aku..kat ruangan komen cukup..soalan tu sebab nak buat ulasan kat sini klo da kering idea sangat..haha..tapi lepas tu aku pilih balik laa..tengok keadaan..klo kene soalan susah-susah nak pulak aku study tengah-tengah malam semata-mata nak buat entri menjawab soalan..

sape masuk,aku masukkan dalam blog list..percubaan pertama,sticky post ni 2 hari je..dah,tak boleh panjang-panjang..sticky post takboleh makan ruang banyak-banyak..peringatan terakhir,blogger setempat pengajian terkecuali sebab bloglist KOMUNITI dah direzab.tapi klo nak komen boleh je..


Comments

zikeryhassan said…
aku nak masok boh.

soalan aku, hurmmm. aku tak fikir lagi. nanti da fikir aku komen lagi :)
♥xaturen♥ said…
orang kampung leh masuk tak? hehe..
Salam.bw here^^ nice blog :)
Feel free to visit me @ frommetoyou~
Ada entri baru^^ TQ
ezzah said…
singgah je tak komen bleh :P
jaya jr said…
zik:haha,ko masuk lame dah..

xaturen:haha,xde hal..boleh masuk..kui3

ezzah:hahakomen lah ni..ape daa
Budak Kampung said…
cmna nk sticky post..wa pun xbrapa taw..ajar skit=)
jaya jr said…
ade entri kat bawah sikit ni..try laa cek..sini tak pernah buat tutorial..belajar dari blogger laen slalu..hehe
dyea irdina said…
membaca dlm keadaan ting tong...5 ari dah tak cukup tido hero deman tak kebah2...
jaya jr said…
hehe,tu laa..sebab skang ni musim panas kot..tapi xpe kak,diorang dah baik nanti,tak ting tong bleh blog walking balik..hihi
[k]o{q}i[n] said…
nk gak...huhu.. hi sume, saya newbie...
HonEyBuNNy said…
nak lepak dalam sticky poost ne boleh x?nak tanya soalan apa neh..hehe
cik EPAL said…
nak tanya apa ea? hehe
jaya jr said…
koqin:haha..hye2..

honeybunny:haha,lepak laa selagi ade mase..kui3

cikEPAL:tanye laa ape yang patut..hihi

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka