Skip to main content

mari membilang hari

masih berjaga pada pukul 3.30 pagi sebab saje nak lepaskan geram lepas exam..nak kate bes,takde laa bes sangat..mate pon ngntuk jugak..tapi tetap nak teruskan jugak..kah3..klo tido mase nih kompem sangkut nak bangun subuh esok..dengan semalamnye tido lewat menelaah..tapi alhamdulillah semua usaha tidak sia-sia sebab rase macam dipermudahkan oleh-Nya mase exam petang tadi..

exam pon da habis untuk semester ni..cuti klo nak bilang secara sikit,5 bulan..klo nak bilang banyak,150 hari kot..kah3..boleh bayang tak ape yang nak dibuat dalam tempoh selama itu???jangan ade yang jeles nak cuti sebanyak tu sudah..yang dapat cuti je boleh cuti..yang keje kene pegi keje..huhu

tiket bas nak balik kampung tak beli lagi..malam ni duit dah keluar mase jalan-jalan kat uptown danau kota..esok nak ke lowyat agaknye..paling las nak balik hari isnin malam kot..ade mase sikit-sikit ni ronda-ronda kuala lumpur pon jadik..balas dendam sem ni tak banyak berjalan..terperap dalam hostel je..kire ok aa tu..

skan ni tengah tengok bola,BARCELONA vs ALMERIA..di minit 83, kedudukan 2-1..klo nak update result jenguk-jenguklah livescore.com..sekian..


Comments

salam jr ingat akak lagi tak heheh...lama tak membilang hari..tapi akak sedang membilang waktu untuk sampaikan hajat akak pada mak abah
Sang Harima said…
Selamat bercuti wahai sedar. Doakan saya disini sihat selalu. hmm..
jaya jr said…
kak hawa:haha,sila2x..perkara yang elok tak baik dibiarkan lame2x

sang harima:baiklah..saya doakan semuanye yang disana
bestnye dah start cuti -.-" next week baru nk present psm grrrr.
Mario said…
wah...bagus betul ko...dpt result nnt mesti senyum je kan...Insyaallah
zikeryhassan said…
da cuti? ini tidak adill.
kalau kawen pun ank dah 4 bulan.haha.

apa lagi, jgn tunggu lama2..=)
jaya jr said…
nabila:hehe,selamat buat presentation..tenang2 aje..

mario:InsyaAllah..TQ mario..harap2 macam tu laa..usaha da buat,tinggal tawakkal je ni =)

zik:keh3..ucap laa selamat bercuti kat aku ni..kurang sikit jelesnye tu..

azhan:hehe,bab kawen tak masuk buku lagi kot skang ni..sabor2x

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka