Sunday, May 16, 2010

ini betul-betul,bukan main-main


hehe,ingt tak dialog seakan2 itu/???klo yang betol 'ini betol-betol,bukan cobaan'..dipetik dari sumber pendekar bujang lapok..cerite yang masih kekal di tv sehingga hari ni..ape yang betul???ape yang main-main???yang sebetulnye hari ni aku mendapat sebuah netbook HP percuma..hahaha..pagi tadi syok2 bace paper,agent TM tu tepon nk hantar netbook..

setakat aku singgah2,blogwalking,xde lagi yg cakap pasal ni..pasal kontest yang dapat laptop acer tu ade..tapi aku x pandai laa join2 kontest dekat blog ni..berminat jugak..tapi lupakan pasal minat tu dulu,..ni cite pasal netbook baru..ade sape blogger yang tau camne aku dapat netbook tu???tapi yang pasti bukan dari kontest2 yang diadakan laa..

carenye dengan daftarkan streamyx unicool pax..aku rase lah,dalam ramai2 kawan yang ade,aku dan seorang kawanku baru dapat netbook ni..huhu..xde laa nk riak2..mnde ni orang nk bagi free,cume kene guna produk die laa..produknye yang tu laa..streamyx unicool pax..yang dikhas kn untuk student..bayar RM50 sebulan selama 2 tahun..tu kontrak die..dah dapat netbook free..

ni bukan nak menafikan kehebatan broadband @ promote streamyx,tapi kite tau yang internet ni melibatkan proses menerima dan menghantar data..proses paling efisyen dengan menggunakan kabel telefon..syarat streamyx ialah kene ade satu line telefon umah..sebab tu klo guna streamyx xde masalah sangat..ade jugak,tapi jarang2..sebab bile ade line telefon,ade laa internet akses tu..

pakej unicool ni jugak memang cool sebab kite dah dapat stremyx kt umah,pastu dapat lagi streamyx ID..wah,boleh wi-fi di mana2 streamyx hot spot secara percuma mengikut kelajuan yang kita bayar ntuk sreamyx kt umah..ok x???bermanfaat kepada seisi keluarga..parents nk tolong bayar pon x keberatan sebab bleh on9 jugak..modem yang die bagi pon wi-fi jugak..boleh jadi cybercafe laa dalam umah kite..

maka,dengan ini,JJ sertakan bukti-buktinye:





amacam,cun x???sape nak free???pegi daftar sekarang..haha..ini bajet 2010 kerajaan ntuk pelajar universiti..tpi xkn nk bagi free..die cooperate laa dengan telekom..kasi maju lagi itu telekom..sape ade keraguan,tanye celcom centre..klo tanye JJ,JJ jawab yang mane mampu je..hehe..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

44 comments:

amar haziq said...

waa..netbook baru
laptop saya pun dah usang ni..
may be bley tukar ni..haha


jenguk2 lah blog saya k..
http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com

.::WaNiE::. said...

gila menarik pakej

and streamyx yet is still the best :)

keri said...

mat, mmber ak pn ade yg baru dpt netbook smalam...same pakej dgn mu..

jaya jr said...

amar:sile laa,fre je//

wanie:haha,set..streamyx cool

jaya jr said...

keri:haha,stylo owp???free je keri..

aman al-kempasi said...

huhu..tq sbb post entri ni bro...baru taw ade bnde cmni,,...

keri said...

haha..stylo kot..
ok r bg student..haha

zulkbo said...

SALAM..
ada term and condition
yang perlu diikuti..
rasanya 2 tahuan
tidak penalti..

jaya jr said...

aman:welcome..lepas ni register terus

buyat(bebola tomato) said...

gua xpaham bahasa internet...hahaha

jaya jr said...

zulkbo:memang kene kontrak 2 tahun ngn TM

keri:haha,senang nk wat g mane2..

buyat:bahasa internet??aku rase aku tulis BM..haha

buyat(bebola tomato) said...

hahahaha memangla....tp it2 ni aku kureng cket....
netbook uh ape??
package streamyx unicool 2 ape?

cik idaY said...

wow..lapTop free!!
bez2..nak 1!!

jaya jr said...

buyat:netbook to laptop kecik...mini laptop laa..stremyx unicool pax tu pakej stremyx ntuk student..harge pon murah sikit dari pakej streamyx biase..dapat laptop free,tapi kene kontrak guna pakej tu 2 tahun laa..sebulan rm50..klo darab ngn 2 tahun,dapat laa harge netbook tu balik..hahaha..tapi berbaloi laa guna streamyx puas2 banding ngn bli laptop kt lowyat xde internet akses..

iday:yeay..haha..dah dapat..

my.name.is.shashya said...

nk jugak!!!

sop said...

hoho.. bestnya dpt free..
tp yg kontrak tak best sgt sbb kot2 nak tukar broadband ker apa ker..
tp berbaloi2 la.. sbb netbook pun market RM1200 - 1300.
tp utk student je, pekerja cam aku tak der ker? huhuhu

buyat(bebola tomato) said...

da uh kalo beli package uh,bleh gune kt umah ke?
umah ak bru pasang streamyx....xleh dapat ea?

jaya jr said...

shashya:masuk laa pakej tu klo nak..

sop:pakai kad matrik anak pon xpe..klentog je..mnde org nak bagi..mak cik saye yg da grad pon ejas satu..siap da dapat netbook tu...

buyat:pkai kt uma laa..die kene ade line telefon..klo ko da ade streamyx,try laa tanye telekom centre..rasenye kene potong dulu line yg ko pakai skang ni,pastu masuk line baru ntuk pakej ni..nampak macam komplikated laa sikit..tapi boleh laa ntuk dapatkan laptop free..

buyat(bebola tomato) said...

hahahaha kene slow talk ngan parent r dulu nmpaknye ye

MaryamJamilah said...

tau pasal ni. tp tak layak daaa..
by the time tau, tinggal satu sem je blaja.
so, tak amik la.

zikeryhassan said...

kat sini tawaran rm 38 je.

Miz CanisTaL said...

wahhh best nya dia.. lappy baru gitu.. hehe

jaya jr said...

buyat:slow talk laa,pujuk2 sikit.haha

maryam:try je..mak cik saye da grad boleh apply lagi..siap da dapat pon..

zikery:rm38 tu ade jugak..tapi speed 384 laa..

canistal:haha,lappy baru best..

Aidi-Safuan said...

uish...ade link tak nak daftar kat mane?

Sang Harima said...

Gua dapat tawaran ni awal awal habis asasi lagi la. Tapi gua sombong.

Dalam Malaysia ni, line telekom paling laju sebab Telekom yang pegang internet kat Malaysia. WImax yang berlagak pun ambik internet dari Telekom. Dekat Malaysia, kita tak nak berlagak macam wimax. Tengok, bila bila masa je Telekom boleh cantas Wimax!

Kita selalu bangga dengan Malaysia, tapi dekat Siam dah smpai 8 meg dia punya kelajuan. Kita baru 4 meg. Tengok, jauh mana kita ketinggalan?!!

Hal ini kerana kerajaan Malaysia bodoh, nak berniaga dengan rakyat. Sekarang padan muka kalah dengan DAP kat Sibu!

PembunuhSenyap said...

streamyx ni bleh pakai kt mne2 tempat ke?

CaTwOmEnS said...

bape harga mini laptop ni?

jaya jr said...

aidi safuan:klo nk register pegi TM point laa.

sang harima:aku ambik ni lepas habis asasi laa..dapat je samabr terus..barang free beb..pasal wimax tu memang betul..line internet dikuasai oleh TM..laju mane ppon wimax,streamyx lagi laju..

haha,tu laa,nk untung memanjang,kate netbook ni bajet ntuk student..skali die deal gk ngn TM..xleh gk dapat free ygn se'free'nye..kalah semalam..cine memang da pandai memilih siapa yg harus disokong dan siapa yang harus x di sokong

pambununh senyap:streamyx boleh pakai kt umah je..tapi streamyx ID tu yg bolehkan kite wi-fi kt mane2 stremyx hotspot..

cat women:RM1200-RM1300 kot..

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

yeahhhhh bau netbook la bila bukak blog ni..haha

tak basuh lagi eh bau kedai ni.. hoho

kita pon pakai streamyx n modem wifi..huhu
streamyx tetap mantap!

Syahrul Iman said...

wah..best2..rasa macam nak daftar jugak la..hehe

MissXYZ said...

JJ silap alamat kot diaorg anta notebook tu...
huuuuuu...
pas ni sambil masak megi pon leh on9 lor...

jaya jr said...

mrs fiza:haha,klo basuh xde laa lagi netbooknye..sreamyx mantop!!!!!!hehe

iman:daftar laa..tanye kt TM point ape yg patot

missXYZ:mane ade slah hantar..semangat je jemput tuang yg hantar tu kt tepi jalan sebab x nak susah2 suh die cari umah..klo sesat salah anto umah laen teruk jawap nye..haha

iqbalsyarie said...

wah...sgt menarik la~!

miss alinto said...

da dapat da..tp windows 7 trial..cpt hang lak tu..
tp kalau korang pandai gune..bagusla...hehehehe...

cik alin suke dapat brg free2 ni..

bkn senang nk dapat kan...

peace!

SwEetForEst said...

ohoooo..taniah2..sweet mmg xkn dpt la sbb pkai celcom broadband je..hehehe..

^___^

From The News said...

waaa net book baru!! tahniah!!..

jaya jr said...

iqbal:amat lah menarik

miss alinto:tu laa..tp JJ xde prob sangt sebab x explore lagi..barang free,belasah je laa..

sweerforest:haha,streamyx laa laju..

frem the news:terima kasih!!!

rizal jabai said...

wahhh..best gilak..nk jugak

~ar!eyko san~ said...

wah..congrate2.huhu

mimi said...

salam....
kak mimi ader hajat kat sini...
nak letak banner kat blog ini kalu tak keberatan bg tuan blog...itu pun kalau tuan punya izinkan..

nie alamat banner untuk header kak mimi

http://img185.imageshack.us/img185/522/mimipunyer.png
terima kasih

jaya jr said...

rizal:memang bes..haha

ariyko:huhu..

syazwani thaharuddin said...

yeay !
wani pn dpt free gakk ! :)

jaya jr said...

haha,same la kite..

BELLE said...

hi.. juz nk tnye kn.. mase u daftar tuk pakej ni.. u de kena bayar deposit or something ke?
cam besh je kan..
or juz bnyk monthly 50 tu je?